Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2o πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια.

image002Με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια. Την επαύριο της άνανδρης δολοφονίας του Π. Φύσσα από τους φασίστες της χ.α. επιλέξαμε να διεξάγουμε το φεστιβάλ ως απάντηση στην κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία. Οι εκατοντάδες συμπολιτών μας που παρευρέθηκαν στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι μόνο μέσα από το δυνάμωμα των αγώνων είναι εφικτό να δοθεί διέξοδος στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για το λαό και τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, στο γόνιμο προβληματισμό που αναπτύχθηκε και στις δύο συζητήσεις αποτυπώθηκε ότι απέναντι στη διεθνή καπιταλιστική κρίση, την ένταση των ανταγωνισμών και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις μόνο με το δυνάμωμα των λαϊκών αγώνων μπορεί να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Επίσης, αποτέλεσε κοινή τοποθέτηση ότι το επόμενο διάστημα η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι εξώσεις θα αποτελέσουν πεδία μάχης για το λαϊκό κίνημα. Ως Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Και τις δύο ημέρες την παράσταση έκλεψε το κουκλοθέατρο με την παράσταση της «Ντενεκεδούπολης» «Ο κύριος Ουλτραμέρ» αλλά και ο παιδότοπος όπου τα πιτσιρίκια με το θεατρικό παιχνίδι και τις κατασκευές το γλέντησαν με την καρδιά τους. Επίσης η επίκαιρη ταινία «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το φεστιβάλ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με μία εξαιρετική συναυλία υπό τους ρυθμούς ροκ, τζαζ και τέλος με λαικό και πολιτικό τραγούδι.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και του φετινού φεστιβάλ με την υλική και πρακτική τους προσφορά, όπως και τα συγκροτήματα που έπαιξαν χωρίς χρηματική αμοιβή.
Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που συμμετείχατε στο φεστιβάλ και του δώσατε ζωή και δυναμισμό.
Μέχρι το επερχόμενο 3ο φεστιβάλ σας καλούμε να πλαισιώσετε τις δραστηριότητες της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια, να ακολουθήσουμε όλοι μαζί το δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, να οργανωθούμε, να παλέψουμε και να νικήσουμε!

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια
prwkat.blogspot.com – www.facebook.com/prwkat – prwkat@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *