Δευτέρα 3/2 7μ.μ. προβολή ντοκιμαντέρ “Ο Αγώνας” στο παραδοσιακό καφενείο “1968”

o-agonas-ntokimanterΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 7μμ, το “1968” και οι φίλοι του σας καλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Ο αγώνας” που αναφέρεται στις απεργίες του ’75-’76.

Παραδοσιακό Καφενείο “1968” – Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) 99 & Αγίων Πάντων 74, Καλλιθέα (μέσα στη στοά) Τηλ.Επικοινωνιας: 210 9510446

Το ντοκιμαντέρ «Ο Αγώνας, κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες 1974-1980» αποτελεί ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο των αγώνων της εργατικής τάξης στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Παράλληλα, καταγράφονται με εμφανή τρόπο οι πρώτοι αγώνες που έκαναν μαζί Έλληνες και ξένοι εργάτες.

Το ντοκιμαντέρ αυτό που είναι εξαιρετικά επίκαιρο στην εποχή μας αναφέρεται στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες λίγο μετά την πτώση της χούντας.

Η δικτατορία είχε απαγορεύσει όλες τις απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις, όπως φυσικά και την ύπαρξη κομμάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά την πτώση της να ξεσπάσουν αυθόρμητοι εργατικοί αγώνες που δεν ελέγχονταν από τα κομματικά επιτελεία. Αυτοί οι αυθόρμητοι και αυτοοργανωμένοι αγώνες που πολλές φορές έπαιρναν και τα χαρακτηριστικά άγριων απεργιών–καταλήψεων, έφτασαν λίγο πολύ να διεξάγονται μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του΄70.
Από κει και πέρα άρχισε ο κομματικός εναγκαλισμός των σωματείων από όλα τα κόμματα με στόχο τη διαχείριση της εργατικής τάξης μέσα στα όρια του συστήματος.
Τις συνέπειες αυτής της διαχείρισης τις ζούμε μέχρι σήμερα.

Πηγή: Ο Αγώνας – Ντοκιμαντέρ για το εργατικό κίνημα την εποχή 1974 – 1980 – RAMNOUSIA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *