Τα αιτήματα της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου από το νέο υπουργό υγείας

ImageHandler.ashxH Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στη νέα πολιτική ηγεσία τού Υπουργείου Υγείας. Ιδιαίτερα χαίρεται και συγχαίρει τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, άξιο και μαχόμενο συνάδελφο που προέρχεται από το νοσοκομείο Ρεθύμνου και την Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου. Του υποσχόμαστε πώς θα παραμείνουμε αταλάντευτοι στον καθημερινό αγώνα για τον ασθενή χωρίς καμία διάκριση αλλά και στους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες για την δημόσια υγεία ,την αλληλεγγύη, την δημοκρατία, πού σφράγισαν την πορεία της Ένωσης μας.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, όπως και κάθε νοσοκομειακός γιατρός, βιώνει καθημερινά τις δραματικές συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης και της εγκατάλειψης του ασθενούς και του υγειονομικού στο χώρο της δημόσιας υγείας.
Τα επείγοντα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν με την παράδοση του υπουργείου υγείας είναι αρχικά η κάλυψη των νοσηλίων και των φαρμάκων όλων των ανασφάλιστων, η διαγραφή οφειλών από νοσήλια, η κατάργηση του 5ευρου, η στελέχωση των νοσοκομείων σε προσωπικό, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και η αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε επίπεδο καθημερινής εργασιακής πρακτικής και κοινωνικής διεκδίκησης για τον άρρωστο. Το νοσοκομειακό κίνημα βγήκε στο δρόμο, υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του αρρώστου, δημιούργησε υποστηρικτικές δομές αλληλεγγύης, ενημέρωνε με συνέπεια και αντικειμενικότητα, συγκρούστηκε εκεί που απαιτούνταν με τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές.

Μετά την στελέχωση σειρά έχει ο έλεγχος της αξιοπιστίας του γενόσημου φαρμάκου και του υγειονομικού υλικού που κυκλοφορεί καθώς και η άμεση απομάκρυνση διοικητών με φασίζουσα συμπεριφορά.

Η ενοποίηση και ενίσχυση των διαφόρων ηλεκτρονικών συστημάτων που πιλοτικά λειτουργούν χωριστά το καθένα ενώ απευθύνονται στους ίδιους εργαζόμενους και αφορούν τους ίδιους ασθενείς. Η ανανέωση του ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού και των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης. Η απόδοση στους χρόνιους πάσχοντες των επιδομάτων που οφείλονται από τον Αύγουστο.

Ειδικότερα για το νοσοκομείο Ρεθύμνου εκτός της απομάκρυνσης των καμερών παρακολούθησης που τοποθετήθηκαν παράνομα, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης προκήρυξης θέσεων γιατρών και νοσηλευτών, την αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου και την επανεξέταση του οργανισμού.

Το νοσοκομείο χρειάζεται από τη μεριά του ιατρικού προσωπικού αναισθησιολόγο, γιατρούς ΤΕΠ, νεφρολόγους , γιατρό ΜΕΘ, καρδιολόγο, χειρουργό, πνευμονολόγο, μικροβιολόγους , αιματολόγο για την αιμοδοσία, οφθαλμίατρο, παιδίατρο, ουρολόγους, γυναικολόγο, ψυχίατρο, ΩΡΛ και ακτινολόγο.

Είναι σοβαρή προτεραιότητα επίσης η πρόσληψη νοσηλευτικού, βοηθητικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού καθώς και η στήριξη του ήδη υπάρχοντος που τα χρόνια του μνημονίου κράτησαν το υγειονομικό σύστημα με απανωτές βάρδιες χωρίς ρεπό και αυξημένα καθήκοντα. Παράλληλα απαιτείται κατάργηση των δουλεμπορικών ιδιωτικών συνεργείων.

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

27.01.2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *