Οι εφοπλιστές πετούν τους φαντάρους από τα πλοία για να εκμεταλλεύονται μετανάστες

unnamedΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Υπηρετώ σε παραμεθόρια μονάδα σε ακριτικό νησί που αντιμετωπίζει από το καλοκαίρι το πρόβλημα των μεταναστών.

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε πρόβλημα με την πληρότητα των πλοίων που εκτελούν το δρομολόγιο προς Πειραιά.

Όπως είναι αναμενόμενο πολύ στρατιώτες φεύγουν με άδεια κάνοντας χρήση της κατάστασης επιβίβασης αλλά ο ένας πίσω από τον άλλον πέφτουν από τα σύννεφα ακούγοντας περί πληρότητας.

Παίρνω πρωτοβουλία και επικοινωνώ τηλεφωνικά με το κεντρικό πρακτορείο μήπως και γίνει κράτηση εισιτηρίων, αλλά επειδή γίνεται χρήση κατάστασης επιβίβασης, η κράτηση δε γίνεται και κάνοντας παράπονα για την κατάσταση στον πρακτορείο λαμβάνω μια αγένεια λέγοντας μου ότι οι μετανάστες προηγούνται και ότι στη τελική οι στρατιώτες ταξιδεύουν δωρεάν.

 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει δυστυχώς.

Αντιμετωπίζουμε ήδη τις δυσκολίες της θητείας στην παραμεθόριο και πέρα από αυτά αντιμετωπίζουμε τα συμφέροντα των ταξιδιωτικών πρακτορείων που διψάνε για ρευστό, εκμεταλλεύονται μετανάστες και προτιμούν εκείνους πλασάροντας τους ακριβά εισιτήρια και με “καπέλο” ορισμένες φόρες!

Το καταγγέλλω όλο αυτό το σκηνικό γιατί πραγματικά νιώθουμε παραπεταμένοι σε ένα νησί που περιτριγυρίζεται από μετανάστες και μη έχοντας ρατσιστικές διαθέσεις.

Η όλη εικόνα εκμετάλλευσης μας ωθεί στα άκρα.

Τέλος αυτό που μένει είναι οι στρατιώτες να είναι αποκλεισμένοι και από καιρό και από τους “μετανάστες” με αποτέλεσμα οι μέρες των αδειών να τρέχουν χωρίς να μη μπορούν οι στρατιώτες μετά από καιρό να δουν το σπίτι τους.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Καταρχήν, να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι φαντάροι είναι οι πιο φτωχοί και όλοι καταλαβαίνουν από πού έρχεται το γράμμα, από πού ταξιδεύουν και με ποιες συνθήκες.

Απαιτείται η άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ και των διοικήσεων αντίστοιχων στρατιωτικών σχηματισμών αφενός για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των φαντάρων, αφετέρου να ενισχύσουν την ίδια την υπόσταση της Κατάστασης Επιβίβασης, αφού πρόκειται για κρατική πρόβλεψη που συναντά την αυθαιρεσία των εφοπλιστών και των πρακτορείων.

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να μας στείλουν τα στοιχεία των ναυτιλιακών εταιρειών και των πρακτορείων. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στο πλευρό τους και τους καλούμε να βγουν μαζικά παραπονούμενοι στις μονάδες τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932 955437

 

http://diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *