Διασκεδάζοντας την υποταγή


Βλέποντας κάποια blog να αναπαράγουν το σημερινό δημοσίευμα της Espresso που αναφέρετε στην επίσκεψη του υφυπουργόυ Εθνικής Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη στην Αμερική και να στέκονται αποκλειστικά στη παρουσία του υφυπουργού σε ρόλο αοιδού, να υπογραμμίσουμε κάποια πράγματα.

Το ότι το κυβερνητικό στέλεχος ζήλεψε την δόξα του Ψωμιάδη, πήρε το μικρόφωνο και είπε το άσμα «θ ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό» δεν είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Με τα «έξοδα παραστάσεως» που του πληρώνει ο ελληνικός λαός έχει την δυνατότητα να μερακλώνει και να ρίχνει τις στροφές του στις νυχτερινές πίστες.

Η ταμπακιέρα της ιστορίας είναι άλλη. Η αποστολή που είχε αυτός ο υφυπουργός ήταν να παραστεί στις ΗΠΑ και να διαβεβαιώσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στους στρατούς κατοχής του ΝΑΤΟ που υπάρχουν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Γ’ αυτό συναντήθηκε στο State Department με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για Πολιτικο-στρατιωτικά θέματα Mark Kimmit.
Το τι του είπε το διαβάζουμε σε ομεγενειακή εφημερίδα: «Ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε τη σημαντική προσφορά της Ελλάδας σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ (σ.σ έτσι ονομάζουν τα στρατεύματα κατοχής) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τον ιδιαίτερο γεωστρατηγικό της ρόλο τόσο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, όπως επίσης επειδή αποτελεί την πιο σταθερή και αξιόπιστη δύναμη στα Βαλκάνια. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η σημασία της χώρας μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε το ότι αποτελεί ναυτική υπερδύναμη».

Με απλά λόγια δηλαδή ο υφυπουργός της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης δήλωσε την πλήρη υποταγή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα του ΝΑΤΟ, πιθανόν οι Αμερικάνοι να του έκαναν «ένα αναμνηστικό δωράκι» και αυτός μεσ’ την τρελή χαρά να το διασκέδασε στο ξενυχτάδικο.

0 απαντήσεις στο “Διασκεδάζοντας την υποταγή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *