Αποκάλυψη: Ο αστυνομικός που χτύπησε τον 11χρονο είχε κατηγορηθεί το 2016 για ξυλοδαρμό ζευγαριού και αθωώθηκε…

«Παρελθόν» είχε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που καταγράφηκε να χτυπά 11χρονο στο Μενίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ (και αναμεταδίδει και το topontiki.gr), ο εν λόγω αστυνομικός -επικεφαλής της ΔΙΑΣ- είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό ζευγαριού, το 2016, και μάλιστα είχε αθωωθεί. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει το καθεστώς ατιμωρησίας που, δυστυχώς, επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας, καθώς δεν είναι μόνο τα κρούσματα βίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καθυστερεί πολύ η διερεύνησή τους μέσω τυπικών ΕΔΕ, αλλά είναι και όσα δεν έρχονται ποτέ στη δημοσιότητα.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός απαλλάχθηκε το 2016 και τώρα υποτροπίασε, επηρεαζόμενος, προφανώς, από την ομπρέλα προστασίας που έχει στηθεί στο πλαίσιο του δόγματος περί “νόμου και τάξης”. Μόνο που ορισμένοι “νταήδες” το αντιλαμβάνονται με τον δικό τους τρόπο.

Σημειώνεται ότι τόσο ο δράστης όσο και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ την υπόθεση διερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό τους τέσσερις συναδέλφους τους.

Οι «επισκέψεις» στα σπίτια τους δεν επέφεραν καρπούς καθώς όλοι τους κρύβονταν προκειμένου να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Σε ανάρτησή του στο twitter εξάλλου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διεμήνυσε ότι «όποιος χτυπά ανήλικα δεν χωρά πουθενά».

Πάντως, το νέο κρούσμα έρχεται να προστεθεί στις πολλές καταγγελίες και τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας ή και βίας κάτι που πόρρω απέχει από την παλαιότερη δικαιολογία του υπουργού περί “μεμονωμένων περιστατικών”. Ενδεχομένως, δε, ο κ. Χρυσοχοϊδης να έχει χάσει τον έλεγχο των υφισταμένων του, όπως επισημαίνουν ακόμα και συνάδελφοί του στην κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι πως τα συνεχιζόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας έχουν προκαλέσει προβληματισμό για την πολιτική επάρκεια και τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *