Οχι λαμόγια δεξιοί. Δεν θα ξαναγράψετε εσείς την ιστορία.

Είναι γνωστό ότι εμείς απ’ αυτό το διαδικτυακό μετερίζι, δίνουμε βάρος στα ιστορικά γεγονότα και στον βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε να αντισταθούμε στην μεθοδευμένη παραχάραξη της ιστορίας που επιδιώκουν Μουμτζήδες, Καλύβηδες και το κακό συναπάντημα που μας παρουσιάζονται σαν “ιστορικοί”.  

Πλησιάζει, λοιπόν η 28η Οκτώβρη και θα ξανακούσουμε τις γνωστές μαλακίες για το “έθνος που αγωνίστηκε σύσσωμο ενάντια στον εισβολέα”.  Ας τους χαλάσουμε, λοιπόν το αφήγημα τους, επαναλαμβάνοντας κάποια πράγματα που είναι γνωστά ακόμα και σε όποιον έχει επιδερμική σχέση με την ιστορία του τόπου μας

Οχι λαμόγια δεξιοί. Δεν θα ξαναγράψετε εσείς την ιστορία και μάλιστα την πρόσφατη. Δεν είμαστε όλοι “ίδια κι όμοια”!

Οι δικοί σας πολιτικοί πρόγονοι ήταν αυτοί που στελέχωναν την ενσωμετωμένοι κατοχική δημοσιογραφία με το συγκρότημα Λαμπράκη που εκτός την φιλοναζιστική προπαγάνδα που έκανε, θησαύριζε, αφού οι δυνάμεις κατοχής της Ελλάδας του είχαν αναθέσει να τυπώνει όλα τα έντυπα/βιβλία/προκηρύξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. 

Στελέχη της δεξιάς ήταν οι αρθρογράφοι της “Βραδυνής” που προπαγάνδιζαν ασύστολα το “Γερμανοί είναι φίλοι μας“, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζουν τηνηρωική πράξη του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα  να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία από το βράχο της Ακρόπολη την νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941, σαν πράξη “επαίσχυντον” και “επικίνδυνον”.. 

Επίλεκτά στελέχη της συντηρητικής παράταξης ήταν αυτά που διεύθυναν  την “Εστία” η οποία την μέρα οι χιτλερικοί εισέβαλαν στην Αθήνα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: “Ο πόλεμος ετελείωσε διά την Ελλάδα. Θα νικήσει ο Αξων”.

Απ’ την μήτρα της δεξιάς προέρχονται οι γραφιάδες της  “Καθημερινής” που διατυμπάνιζαν ότι “Καλώς συνετάγη” ο νόμος που τιμωρεί με θάνατο τους Ελληνες υπηκόους όσοι μετέχουν σε πολεμικές εχθροπραξίες κατά των Γερμανών.

Δεν ήταν όμως μόνο οι δεξιοί  “λειτουργοί της ενημέρωσης” που υπηρέτησαν τα κατοχικά στρατεύματα του άξονα/. 

Δεξιοί ήταν και οι  «κουίσλινγκ», που σχημάτισαν τις κατοχικές κυβερνήσεις, με “πρωθυπουργούς” τους ΤσολάκογλουΛογοθετόπουλο και Ι. Ράλλη.
Δεξιοί ήταν και  οικονομικοί δοσίλογοι που θησαύρισαν, συνεργαζόμενοι με τους κατακτητές, ληστεύοντας τον λαό, ποντάροντας στον θάνατο που σκορπούσε η πείνα της κατοχής.

Καθάρματα “εθνικόφρονες” ήταν και οι  εγκληματίες που στελέχωναν την “Ειδική Ασφάλεια”,  που δολοφονούσαν και υπέβαλαν απίστευτα βασανιστήρια σε πατριώτες.

Από την δεξιά προερχόταν  τα γερμανοντυμένα ντόπια καθάρματα που στελέχωσαν τα “Τάγματα Ασφαλείας”. και έκαναν φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας.

, λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι όμοιοι κ. Μητσοτάκη και κ. Γεωργιάδη. Εμείς είμαστε απόγονοι ανταρτών, του ΕΛ.Α.Σ και του Δ.Σ.Ε, οι περισσότεροι από εσάς είστε απόγονοι ταγματασφαλιτών, κουκουλοφόρων, συνεργατών των ναζιστικών δυνάμεων.

Εμείς καταγόμαστε από τους ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες οι οποίοι έγραψαν χρυσές σελίδες δόξας, αγωνιζόμενοι και χύνοντας το αίμα τους πολεμώντας τους κατακτητές και αργότερα μέσα απ’ τις γραμμές του ΔΣΕ για μια λαϊκοδημοκρατική Ελλάδα.

Εμείς έχουμε στην ιστορία μας τον Αρη. Στα δικά σας ιστορικά κιτάπια ανήκει ο Μπουραντάς. Στις δικές μας πολιτικές ρίζες βρίσκεται μια Ηλέκτρα, ένας Τζαβέλας. Στις δικές σας οι Χίτες και οι ταγματασφαλίτες.

Στα δικά μας μητρώα βρίσκονται οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές της Καισαριανής, ο Σαράφης, ο Μπελάς, ο Πέρδικας, και τόσοι άλλοι μαχητές και καπεταναίοι του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Στις δικές σας γραφές υπάρχει η εγκληματική “Ομάδα Παρθενίου” της “Ειδικής Ασφάλειας”,  ευζωνικά τάγματα, Τσολάκογλοι,  Πλυτζανόπουλοι, Παπαδόγγονοι … 

Οι δικοί σας πολιτικοί απόγονοι κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, ήταν τα ντόπια τομάρια που είτε σαν ένοπλοι εγκληματίες είτε σαν οικονομικοί δωσίλογοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Οσο λοιπόν και να επιχειρούν οι πολιτικοί απατεώνες της δεξιάς δεν μπορούν ούτε να ξαναγράψουν ούτε να παραχαράξουν  την ιστορία.

Μία απάντηση στο “Οχι λαμόγια δεξιοί. Δεν θα ξαναγράψετε εσείς την ιστορία.”

  1. «Όχι λαμόγια δεξιοί. Δεν θα ξαναγράψετε εσείς την ιστορία και μάλιστα την πρόσφατη. Δεν είμαστε όλοι “ίδια κι όμοια”!» Σ’ αυτό το εκπληκτικό άρθρο να προσθέσω τη δική μου εμπειρία. Φυσικά δεν πρόλαβα τον Β’ Παγκόσμιο ή την Κατοχή, οι γονείς μου όμως ήταν αρκετά μεγάλοι, ώστε να θυμούνται καλά. Όσο για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μου αυτοί πολέμησαν και κατά την επίθεση των Ιταλών και μετά στην Κατοχή μέσα από το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.
    Θα αρχίσω με κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση. Στο σχολείο μας μάθαιναν αυτές τις κουταμάρες που παπαγαλίζουν οι δεξιοί. Για το “έθνος που αγωνίστηκε σύσσωμο ενάντια στον εισβολέα”. Φυσικά είχα ακούσει για τους προδότες, αλλά για καιρό νόμιζα πως δεν ήταν όσο πολεμούσαμε τους Ιταλούς. Νόμιζα πως «χάλασαν» μετά.
    Μια μέρα (δεν ήταν 28η Οκτώβρη) ο αείμνηστος πατέρας μου μου είπε για έναν που είδε να περνά το δρόμο. «Το βλέπεις αυτό το σκουλήκι; Ξέρεις τι κάθαρμα είναι; Στον πόλεμο με τους Ιταλούς δεν πολέμησε ούτε μια μέρα! Τα έκανε πλακάκια με το γιατρό κι απαλλάχθηκε. Μετά συνεργάστηκε με τους Γερμανούς. Από τη μαύρη (αγορά) έκανε περιουσία και τώρα κοκορεύεται»!
    Ξαφνιάστηκα αλλά δεν άργησα να ανακαλύψω πως δεν ήταν ο μόνος. Αν θέλετε να δείτε τι έκαναν κάποια πλούσια κωλόπαιδα τότε, δείτε απλά δυο εικόνες από την Ουκρανία. Μια από το μέτωπο όπου γίνεται κυριολεκτικά σφαγή, πεθαίνουν εκατοντάδες κάθε μέρα και μια από τα κλαμπ του Κιέβου, που άλλοι διασκεδάζουν ανέμελοι. Το ίδιο γίνεται σε όλους τους πολέμους. Ο γιος του εγκληματία Νετανιάχου πχ ζει ζωάρα στις ΗΠΑ. Τι κι αν ο πατέρας του κάνει πόλεμο; Στα παλιά του τα παπούτσια! Αυτός θα πολεμήσει; Όχι βέβαια!
    Να σας πω πως ο λιποτάχτης και μαυραγορίτης προδότης, έβαζε, όσο ζούσε, την Ελληνική σημαία στο σπίτι του κάθε 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου κλπ. Όπως κάθε παλιοτόμαρο έκρυβε τη δειλία και την απληστία, που τον οδήγησαν στην προδοσία, πίσω από τον εθνικισμό.
    Φυσικά οι πλούσιοι κάνουν το ίδιο σε όλους τους πολέμους. Δεν πολεμάνε ποτέ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Γι αυτό ακριβώς κερδίζουν. Άμα γίνει στραβή, συνήθως βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, όσα δεν έχουν ήδη βγάλει δηλαδή με τις οφσόρ. Κι αν δεν προλάβουν να φύγουν, συνεργάζονται με τους κατακτητές, τα βρίσκουν. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά σπάνιες.
    Εκτός των ΑΡΔ, των πολιτικών, των γερμανοτσολιάδων, που σωστά επισημαίνει το Βαθύ Κόκκινο πως ήταν με τους ναζί, υπήρχαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι κεφαλαιούχοι. Αυτοί όχι μόνο δεν υπέφεραν, αλλά κέρδισαν από τον πόνο των άλλων.
    Ένα άρθρο του Ριζοσπάστη αναφέρει πως ήταν «ο αστικός κόσμος στην Κατοχή». «Οι μεγάλοι αναπροσάρμοσαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους στις ανάγκες του στρατού κατοχής. Το ίδιο και οι μεγαλέμποροι»… «Ταυτόχρονα, έκαναν την εμφάνισή τους νέα τμήματα της αστικής τάξης, οι περιβόητοι μαυραγορίτες». Όπως με τα Μνημόνια κάποιοι βρήκαν ευκαιρίες. Μια μέρα καταστροφής για τους άλλους είναι μέρα γιορτής για τα όρνεα.
    Εκείνοι, ωστόσο, που κατεξοχήν θησαύρισαν, ήτανε οι εφοπλιστές. «Μετά τον πόλεμο εισέπραξαν … 8 φορές πάνω από την αξία των πλοίων τους. Ο Ωνάσης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον “Προοδευτικό Φιλελεύθερο”, παραδέχτηκε ότι στη 10ετία 1940 – 1949 οι εφοπλιστές των ποντοπόρων πλοίων κέρδισαν 7,5 τρισεκατομμύρια δραχμές».
    Για να ξέρουμε όχι μόνο ποιοι και γιατί δεν πολέμησαν όλοι τον εχθρό.
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6447842

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *