Γιατί επέβαλαν τον Φραγκούλη Φράγκο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η επιλογή του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου ως ΥΕΘΑ από τα αστικά κόμματα εξουσίας και ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον διεκδικεί το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης,  κατά τη γνώμη μας απηχεί τις βαθιές αντιδραστικές, ολοκληρωτικού τύπου διεργασίες που εκκολάπτει το αστικό κατεστημένο και ουσιαστικά κινούνται σε τρείς κατευθύνσεις: εφαρμογή της σκληρής αντεργατικής πολιτικής, στυγνή κρατική βία και τρομοκρατία ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας, ένταση του ανταγωνισμού με το Τουρκικό κράτος.

Από αυτή την σκοπιά καλούμαστε να εξετάσουμε την πιθανότητα θερμού επεισοδίου  σε Έβρο-Αιγαίο-Κύπρο, που θα έχει διπλό αποτέλεσμα:

Πρώτον, θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του αστικού μπλοκ εξουσίας να επιβάλλει «εθνική ενότητα» μπροστά στην «τουρκική επιθετικότητα-επεκτατικότητα», αποκρύπτοντας εντέλει και το ιμπεριαλιστικό περιεχόμενο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο ζωνών γεωστρατηγικής σημασίας και την εκμετάλλευση τεράστιων ενεργειακών κοιτασμάτων. Από τον Σαμαρά μέχρι τον Τσίπρα, από το Βενιζέλο, τον Καμμένο έως τη Χρυσή Αυγή, όχι μόνο επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός του κόσμου της εργασίας από τα συνεχώς εντεινόμενα κοινωνικά αδιέξοδα (στην συνέντευξη του στον Κούλογλου, ο Α.Τσίπρας ζητά θυσίες από όλους, ουσιαστικά αναγνωρίζει το χρέος ως «εθνικό» και διεκδικεί διαφορετικό τρόπο αποπληρωμής του), αλλά αναβαθμίζεται και αποκτά κεντρική σημασία το ζήτημα καθορισμού ΑΟΖ. Όλοι μα όλοι (θυμίζουμε τις δηλώσεις Τσίπρα στην τελευταία επίσκεψη του στην Κύπρο, για εφαρμογή και στο Αιγαίο του προτύπου ενεργειών Χριστόφια), ουσιαστικά παρουσιάζουν τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων ως την Απόλυτη Λύση. Παραμυθιάζουν το λαό μας ότι έτσι θα καλυφθούν τα ελλείμματα και τα χρέη, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης! Ουσιαστικά δηλαδή, θέλουν να επαναλάβουν και στο Αιγαίο τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς που άρχισε ο ακραίος εθνικιστής, αποθανών Πρόεδρος της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλος και συνέχισε ο Χριστόφιας, εκπροσωπώντας όμως τα συμφέροντα των Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Λάτση, των εφοπλιστών που ήδη έχουν προχωρήσει σε αγορές τεράστιων γεωτρύπανων και περιμένουν.

Σημαντική, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμφωνία με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ και η εμπλοκή συνολικά του Ελληνικού κράτους στους ευρύτερους πολεμικούς του τυχοδιωκτισμούς (βλέπε προετοιμασίες επίθεσης στο Ιράν). Μια συμμαχία όμως που έχει δυναμικό χαρακτήρα-θυμίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ στην περιοχή ήταν η Τουρκία, πριν επικρατήσει μεταξύ τους η ένταση εξαιτίας των ανταγωνιστικών τους συμφερόντων.   

Ας αξιολογήσουμε την παρακάτω είδηση: «το τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλοντας να ζωντανέψει τις σχέσεις με το Ισραήλ έστειλε ειδικό απεσταλμένο στο πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου. Με βάση την είδηση του καναλιού, οι συνομιλίες του απεσταλμένου που έχουν ως σκοπό την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, συνεχίζονται ακόμη. Στην είδηση αναφέρεται πως μεταξύ των αξιωματούχων που συνάντησε είναι και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου. Οι σχέσεις Άγκυρας-Τελ Αβίβ που είχαν χαλάσει με την κρίση του “One minute” ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Πέρεζ στο Νταβός και με την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση των 21 ημερών στην Γάζα το 2008, εντάθηκαν ιδιαίτερα με την κρίση ¨χαμηλότερης καρέκλας¨ που δημιούργησε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Ντάνι Αγιαλόν, και τέλος έφτασαν σε σημείο διακοπής το 2010 με την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά και τον θάνατο 9 Τούρκων πολιτών. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου εναντιώνεται στο αίτημα της Τουρκίας να ζητηθεί συγγνώμη για το πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ενώ ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ και οι στρατιωτικοί επιθυμούν να γίνουν βήματα βελτίωσης των σχέσεων».

Δεύτερον, όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας και οι δεξαμενές σκέψης τους γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι ένα θερμό επεισόδιο θα ανοίξει το δρόμο και θα διευκολύνει τη μοιρασιά στο Αιγαίο. Από την εθνικιστική δεξιά του Σαμαρά μέχρι τον Καμμένο, όλοι όσοι επενδύουν στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, υπολογίζουν πολύ το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν ως Προδότες. Πιστεύουν ότι «Ένα θερμό, αλλά περιορισμένο πολεμικό επεισόδιο», που θα προβάλλει τον κίνδυνο του ολοκληρωτικού πολέμου, θα είναι αρκετό, για να υποχωρήσει η εθνικιστική έξαρση που καλλιεργούν. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά την κρίση του 1987 πήγε στο Νταβός και συνέχισε τους εξοπλισμούς! Κάποια φέρετρα με ελληνικές σημαίες θα αποτελέσουν το βατήρα της νέας μισαλλοδοξίας και του νέου γύρου αγορών όπλων. Σε γενικές γραμμές δηλαδή, θα επαναλάβουν ότι έκαναν στα Ίμια..    

Όλοι γνωρίζουν ότι από το Βορειοανατολικό Αιγαίο έως το Καστελόριζο ο συσχετισμός δύναμης, η διπλωματία και οι διεθνείς συμμαχίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις.  Η αμερικανική θέση είναι σαφής- ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΟΣ, ΜΟΙΡΑΣΤΗΤΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Διαβάζουμε: «Με τις ευλογίες των ΗΠΑ εγκαινιάστηκε άτυπα το τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Ωστόσο τα σενάρια είναι ανοιχτά και ρυθμιστής των εξελίξεων αναδεικνύεται η Κρήτη και τα πιθανά ενεργειακά της αποθέματα. Το αμερικανικό «ναι» στα σχέδια των αγωγών ήρθε δια στόματος του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist. Οι Αμερικανοί είναι σύμφωνοι με τη δημιουργία του ενεργειακού τριγώνου που σχηματίζει η Αθήνα και η Λευκωσία με το Τελ Αβίβ, υπό την προϋπόθεση ότι…δεν θα μεταφέρει ρώσικο αέριο. Φυσικά ο κ. Μόρνινγκσταρ κράτησε τις ισορροπίες τονίζοντας πως οποιαδήποτε εξόρυξη στην Κύπρο πρέπει να λαμβάνει υπόψιν και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία πρέπει να πάρει αναλογικά το μερίδιό της».

Σε αυτό επομένως το πλαίσιο της αστικής πολιτικής γίνεται η επιλογή του Φραγκούλη Φράγκου στο ΥΕΘΑ.

Γιατί ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει τα χαρακτηριστικά του ακραίου στρατιωτικού και πολιτικού για να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή, αν χρειαστεί. Εξάλλου, μετά τις αποκαλύψεις για το σχέδιο «ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ», στο οποίο το βαθύ τουρκικό κράτος θα επιχειρούσε μετά από την πρόκληση πολεμικού επεισοδίου με τον ελληνικό στρατό, να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Ερντογάν, ο τότε ΑΓΕΣ προχώρησε στη δημιουργία μεγάλων εμποδίων στην προέλαση των τουρκικών τεθωρακισμένων (το γνωστό χαντάκι στον Έβρο), έβαλε μονάδες των ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες που χαρακτηρίζονται γκρίζες ζώνες κλπ. Η κλιμάκωση των πολεμικών ασκήσεων από τον ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωσταράκο και οι επιθετικές ενέργειες αυτού (ενδεικτική η τελευταία άσκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της Πολεμικής Αεροπορίας) αποκαλύπτουν ότι στήνεται ένα πολύ επικίνδυνο τοπίο σε Έβρο-Αιγαίο, όπου τα γεράκια του πολέμου σε Ελλάδα-Τουρκία ανταγωνίζονται σε προκλητικότητα και επιθετικότητα, αδιαφορώντας, εν προκειμένω, για το αίμα που θα χύσουν οι λαοί.

Επίσης, ο  Φραγκούλης Φράγκος επιλέγεται για να τρέξει τα εξοπλιστικά προγράμματα. Μάλιστα κόντρα στους Γερμανούς προμηθευτές και το κατεστημένο τους στο Πεντάγωνο. Είναι πιθανόν να υλοποιηθεί άμεσα η μεταφορά των αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS, η προμήθεια των οποίων εξάλλου αποτελεί δικό του έργο, χωρίς φυσικά να υπολογίζει το υπέρογκο οικονομικό κόστος και ακόμη περισσότερο τις πιθανές βλαβερές και ανεπανόρθωτες συνέπειες στην υγεία των πληρωμάτων. Επίσης, σύμφωνα με τα μιλιταριστικά μέσα «προτεραιότητα στην υλοποίηση δύο σημαντικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλιστικών προγραμμάτων δίνει ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στρατηγός (ε.α) Φραγκούλης Φράγκος. Πρόκειται πρώτον για την απόκτηση των 4.200  βλημάτων DM53A1 (APFSDS-T) και 2.000 M865 (TPCSDS-T) από τα ολλανδικά αποθέματα και δεύτερον την παραλαβή της 5ης πυραυλακάτου τύπου Super Vita Ρ71 ΡΙΤΣΟΣ η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί από το ΠΝ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η δοκιμή των συστημάτων του πλοίου. Με τις δύο αυτές κινήσεις ο νέος υπουργός αναβαθμίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες των αρμάτων μάχης Leopard 2HELL και αυξάνει τα διαθέσιμα μέσα του ΠΝ του οποίου ο ρόλος τους επόμενους μήνες θα είναι κρίσιμος για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της διακρατικής σύμβασης για την προμήθεια των ολλανδικών πυρομαχικών είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ στις αρχές Απριλίου πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ η παραλαβή της 5ης πυραυλακάτου εκκρεμεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, στερώντας από το ΠΝ μία πολύ χρήσιμη μονάδα εξοπλισμένη με βλήματα ΜΜ40 Exocet Block 3 με δυνατότητες καταστροφής στόχων στην ξηρά σε απόσταση 180 χλμ.». 

Επίσης, ο Φραγκούλης Φράγκος επιλέγεται εξαιτίας του πατερναλιστικού του προφίλ προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καταρχήν, είναι σαφή τα ανοίγματα του στον ακροδεξιό και ναζιστικό χώρο. Η χειραψία του Φύρερ της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου με τον ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκο, αποτελεί μια δημόσια έκφραση συγχαρητηρίων για το ρόλο που έπαιξε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην αθώωση των ακροδεξιών ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο που δικάζονταν για τα εμετικά ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν σε παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι στη δίκη αυτή, που χαρακτηρίστηκε από τους τραμπουκισμούς φασιστών κατά μαρτύρων κατηγορίας ήταν να καταθέσει και ο Καμμένος. Ο τελευταίος, ήταν αυτός που πρότεινε το Φραγκούλη Φράγκο ως ΥΕΘΑ, επιβάλλοντας και την πολιτική του ατζέντα!

Δεύτερον, ο Φραγκούλης Φράγκος, θέλει να εκμεταλλευτεί την εικόνα του υπερασπιστή των αδυνάτων αξιωματικών και απόστρατων που κέρδισε στην τελευταία επίθεση αυτών στο Πεντάγωνο, ώστε να παίξει κατευναστικό ρόλο στις αντιδράσεις που προκαλεί η νεά μείωση των μισθών των στρατιωτικών και η διάλυση των Μετοχικών Ταμείων. Τα συσσίτια στις Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να επεκταθούν καθώς τα σημειώματα της εφορίας λεηλατούν ότι έχει απομείνει, ρίχνοντας και τους στρατιωτικούς στην πείνα και την αδυναμία να μεγαλώσουν Αξιοπρεπώς τα παιδιά τους.

Βεβαίως, ο Φραγκούλης Φράγκος είναι ένα Μνημονιακός στρατιωτικός και πολιτικός, που μέχρι την τελευταία στιγμή διαπραγματεύονταν την κάθοδο του στις εκλογές είτε με τον Σαμαρά, είτε με τον Καρατζαφέρη, που τελικά δεν έγινε γιατί ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν του εξασφάλιζαν την εκλογή του.  Για αυτό εξάλλου και οι χαριεντισμοί μεταξύ Αβραμόπουλου-Φραγκούλη Φράγκου στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, μεταξύ δύο πολιτικών που ακολουθούν κοινή γραμμή σε όλα (εξοπλισμοί, περικοπές σε μισθούς-συντάξεις κλπ), αλλά μένει να αποδειχτεί αν χειρίζονται τους στρατιωτικούς με την ίδια μαεστρία.      

Τρίτον, ο Φραγκούλης Φράγκος, θα βάλει πλάτη για να προχωρήσει ο Α/ΓΕΕΘΑ την νέα αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ως συνεπής αστός πολιτικός θα αφήσει απείρακτο το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων και τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που εξυπηρετούν τα ρουσφέτια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, αλλά και το πλεονάζον αριθμό ανώτερων-ανώτατων αξιωματικών. Αδιαφορώντας για τα προβλήματα της νεολαίας σχεδιάζουν την παράταση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, αλλά και την Στράτευση στα 18.  Θα ενισχύσει όσο μπορεί το Μιλιταρισμό και θα σταθεί αρωγός των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων και των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Τέλος, ο νέος ΥΕΘΑ έχοντας το προφίλ του ανθρώπου που αντιστάθηκε στις διαταγές του πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη να σπάσει ο στρατός την απεργία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, θα είναι πιο εύκολο να το πράξει ο ίδιος αν το απαιτήσει η κυβερνητική ανάγκη καταστολής των κοινωνικών αντιδράσεων, που πιθανόν να προκαλέσει το βάθεμα της εργατικής και κοινωνικής λεηλασίας. Ο Φραγκούλης Φράγκος είναι έτοιμος να το κάνει αφού είτε σε εθνικό είτε σε Νατοϊκό επίπεδο έχει αποδεχτεί την κατασταλτική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.  

Είτε επομένως έχουμε μπροστά μας τον ΥΕΘΑ με το κουστούμι του διπλωμάτη, είτε με την στολή του στρατοκράτη, αυτό που συνειδητοποιούμε είναι ότι έχουμε μπει σε μια εποχή όξυνσης των κοινωνικών αγώνων και των πολεμικών συρράξεων. Από διαφορετικές αφετηρίες το σύνολο του αστικού κατεστημένου, από το Σαμαρά και τον Καμμένο έως τον Τσίπρα και τον Κουβέλη, προτάσσουν την εξυπηρέτηση των «εθνικών συμφερόντων», των σχεδίων δηλαδή ανάπτυξης των κερδών των εργοδοτών, που βασίζονται στην ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, λέγοντας ψέματα ότι με αστική ανάπτυξη θα βελτιωθεί η θέση του κόσμου της εργασίας.

Μόνη απάντηση στην αστική πολιτική της δεξιάς αντεργατικής λαίλαπας και της αριστερής σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και των δεινών που προκαλεί στον κόσμο τςη εργασίας, η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού και η επαναστατική υπέρβαση της κρίσης τους.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  Diktiospartakos.blogspot.com

0 απαντήσεις στο “Γιατί επέβαλαν τον Φραγκούλη Φράγκο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας”

 1. AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ

  Ο αναγνώστης Μιχαλιός με πραγματικά πικρόχολο τρόπο τοποθετήθηκε στις επισημάνσεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την επιβολή του Φραγκούλη Φράγκου ως ΥΕΘΑ.

  Από την ανάγνωση όμως του σχολίου του δεν προκύπτει σοβαρή αντίκρουση των όσων καταμαρτυρεί η ΑΔΚ, που επιμερίζει ευθύνες στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την επιβολή του Φραγκούλη Φράγκου.

  Δε μπορούμε επομένως να μην συμμεριστούμε την άποψη της ότι ο Καμμένος επέβαλε καταρχήν την ατζέντα του «για την κρισιμότητα της περιόδου στα εθνικά θέματα», την καταλληλότητα του ανθρώπου που επιλέγεται να τα χειριστεί ως ΥΕΘΑ, και κυρίως την ιδιότητα αυτού: ότι η συνεπέστερη τοποθέτηση ανθρώπου στο ΥΕΘΑ είναι να είναι στρατιωτικός.

  Θα περίμενε επομένως κανείς η αριστερά -ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ- να αντικρούσουν την επιλογή του Φραγκούλη Φράγκου τόσο ως προς το κριτήριο της ιδιότητας του νέου ΥΕΘΑ, όσο και ως προς την πολιτική του τοποθέτηση και την προηγούμενη δράση του.

  Δεν ξέρουμε πόσο υπερήφανος νοιώθει ο Μιχαλιός με την στάση αυτή των αριστερών κομμάτων. Πόσο ανάγκη αισθάνεται να τους ασκήσει κριτική.

  Ή πολύ περισσότερο, αν τον προβληματίζει η πρόταση Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μεταξύ άλλων υπήρξε ο πρωτεργάτης του παράνομου και επικίνδυνου Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και της στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχίας μεταξύ Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους.

  Δε θέλουμε να στενοχωρήσουμε το Μιχαλιό.

  Ερωτήματα θέτουμε και σταματούμε εδώ.

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ο Καμμένος πρότεινε αρχικά το Δ.Γράψα και μετά το Φραγκούλη Φράγκο, πρόταση που γνώρισε τη πιεστική στήριξη του Προέδρου Παπούλια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

  ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

  ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

  Y.G Το σχόλιο μας ήρθε με e-mail

 2. Διάβασα καμια 30ριά γραμμές απο το άρθρο σου.
  Δέν μπόρεσα να αντέξω τις μπούρδες σου και σταμάτησα.

 3. Ωρέ δεν πάτε καλά… Ο Σύριζα επέβαλε τον Φράγκο ως υπηρεσιακό ΥΠΕΘΑ;;; Για ψάξτε, μήπως επίσης ήταν δάκτυλος του Τσίπρα η επιβολή του Γκορμπατσόφ γγΚΚΣΕ και η πτώση του τείχους;

  Όλες αυτές οι πληροφορίες που πετάτε με το τσουβάλι, που τις βρήκατε; Μια μικρή τεκμηρίωση δεν νομίζετε ότι χρειάζεται; Γράφετε ¨διαβάζουμε¨, αλλά που τα διαβάζετε αυτά; Ή από που προκύπτει ότι ο Καμμένος πρότεινε τον Φράγκο; Στα πρακτικά της προεδρίας της Δημοκρατίας φαίνεται να προτείνει τον Γράψα:
  “Όπως και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας –γιατί στο ΝΑΤΟ παίζει
  σημαντικό ρόλο ο Υπουργός Άμυνας της χώρας- θα ήθελα να προτείνω τον
  πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το Στρατηγό κ.
  Γράψα, που είναι κάποιος στρατιωτικός και δεν έχει καμμία σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο οποίος μπορεί να χειριστεί κάλλιστα και το θέμα του ΝΑΤΟ, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας.”
  http://www.presidency.gr/wp-content/uploads/SuskepshPolitikwnArxhgwn16.05.2012.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *