Συνδικαλιστές μιλούν για την κυβερνητική απόφαση για επιστράτευση των εκπαιδευτικών (4 Βίντεο)

image003Παραθέτουμε τέσσερα βίντεο από ενδιαφέρουσες –κατά την γνώμη μας- απόψεις που ακούστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή του Τράγκα.Κύριο θέμα της εκπομπής η κυβερνητική απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών.

Ο «επιστρατευμένος αλλά όχι υποταμένος» σύμφωνα με την δήλωση του πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος τόνισε ότι  η μόνη απάντηση στην πολιτική που οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία πρέπει να είναι η  πάλη του λαού.

Απ’ την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Ανώτατης Ομοσπονδίας Γονέων και μαθητών Ελλάδας, Μαρία Δελλή υπογράμμισε ότι «είναι ειρωνεία και πρόκληση απ’ την κυβέρνηση να επικαλείται ευαισθητοποίηση αυτή την στιγμή και να πηγαίνει να κάνει επιστράτευση στους εκπαιδευτικούς. Αυτοί που έχουν αφήσει τα σχολεία να ρημάζουν, αυτοί που καταργούν την ειδική αγωγή, αυτοί που έχουν οδηγήσει την εκπαίδευση σε υποχρηματοδότηση 69% … έρχονται τώρα να μιλήσουν για ευαισθητοποίηση».

Στο επόμενο βίντεο παρακολουθούμε να μιλάει ο συνδικαλιστής των ΕΘΕΛ Σταύρος Μανίκας ο οποίος αναφέρθηκε στον άθλιο ρόλο των τηλεοπτικών καναλιών που έχουν καταντήσει ιμάντες μεταβίβασης της κυβερνητικής γραμμής , θεωρώντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι αυτή την στιγμή πρέπει να βρεθούν στο πλευρό των καθηγητών που είναι πρώτοι στο κυβερνητικό στόχαστρο.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης, μίλησε για το πολίτευμα της Ελλάδας εκτιμώντας ότι κανένα άρθρο του Συντάγματος που αφορά στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος δεν λειτουργεί,  λόγω «ηγεμονικού θράσους» της κυβέρνησης.

<>
 Πηγή:Tο Μπλοκ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *