Σχόλια για τα αποτελέσματα των εκλογών…

Θανάσης Π. Ανεστόπουλος 9*29

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές όχι γιατί δεν έκανε καλή διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, όχι γιατί “έδωσε” προτεραιότητα στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας αλλά κυρίως γιατί δεν “έδωσε” στην εργαζόμενη πλειονότητα, γιατί τα μικροαστικά στρώματα (όπως πάντα..) κοιτάνε την τσέπη και την αυταπάτη τους ότι θα γίνουν αστοί (πείστηκαν από την ΝΔ…), γιατί το κομμάτι εκείνο που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις (όλες τις μνημονιακές…) δεν είδε πραγματική αλλαγή στην καθημερινότητα του….

2. Η ΝΔ με πρόγραμμα “αστικής ανεπανάστασης” και ακροδεξιά ρητορική έκφρασε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με την βοήθεια όλου του αστικού τύπου. Η ρεβάνς της απέναντι στα κομμάτια που εξαθλίωσε, θα ενταθεί (αν πάρει την κυβέρνηση…), σαν κυρίως εκφραστής του κεφαλαίου. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν θα αρκεί πάλι να ξαναβγεί ο κόσμος μαζικά (όπως το 2010-2012…), η κατάσταση των λαικών τάξεων είναι διαφορετική (και αντικειμενικοί και υποκειμενικοί λόγοι…).

3. Το ΚΙΝΑΛ έμεινε στάσιμο, αλλά να κοιτάει προς την ΝΔ…

4. Το ΚΚΕ όπως τόνισε είναι σταθερή δύναμη, και καλό χαρτί (για εκτόνωση…) μιας πιο “αριστερής” φωνής στα μνημόνια και στην καπιταλιστική κρίση.

5 Παρόλο που η Χ.Α. έπεσε, δεν είναι ικανοποιητικό ότι συνολικά η ακροδεξιά ανέβηκε αθροιστικά.

6. Το ΜέΡΑ25 είναι μια θετική νότα (πέρα το τι είναι και τι εκφράζει…), που αναδείχτηκε χωρίς μάλιστα τους παραδοσιακούς τρόπους που ξέρουμε…

7. Η ΛΑΕ εξαφανίστηκε (το περίμενα…), αυτονόητο για έναν κόσμο της Αριστεράς που δεν τσιμπάει στα θολά νερά του εθνικισμού, στα σόου, για τα όλα για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση…

8. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μία από τα ίδια (ή για να είμαστε και πιο σαφείς, και πιο χειρότερα…). Πέρα από τι ερωτήματα και αμφιβολίες έχει ο καθένας σας, από την μεριά μου 2 ερωτήματα : προς ΝΑΡ που είναι το αντι-ΕΕ ρεύμα…προς ΣΕΚ που εκφράστηκαν οι αγώνες (που λέτε που είναι στα πάνω τους)… κρίμα…έκλεισε ο κύκλος μας..

Υ.Γ. Πέρα από τις διαφορετικές εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων του ΝΑΡ και του ΣΕΚ…(που διαφωνώ γενικά…) επειδή δεν συμμορφώθηκα το 1989, επειδή δεν πειθάρχησε ο κόσμος του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα, δεν περιμένω κάποιο ΚΣΕ να μου πει τι να κάνω…. ξέρω ήδη ότι δεν ψηφίζω Πατούλη – Μπακογιάννη….

29/5/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *