Tο ΚΚΕ (μ- λ) για τον ΟΑΣΘ

ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ!

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!

Ο λαός της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, υποφέρουν δίχως προηγούμενο με την κατάσταση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Τα ελάχιστα και άκρως επικίνδυνα οχήματα που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους είναι για πρώτη φορά κάτω από 300. Οι βλάβες μέσα στον καύσωνα πολλαπλασιάζονται και μαζί τους έρχονται και οι «εποχιακές πυρκαγιές» οχημάτων. Τα ατυχήματα και οι λιποθυμίες μέσα στα παραφορτωμένα λεωφορεία που κινούνται ακόμα και χωρίς κλιματισμό είναι καθημερινό φαινόμενο. Αυτός που την πληρώνει πιο ακριβά απ’ όλους είναι ο φτωχός εργαζόμενος, ο χαμηλο-συνταξιούχος κι ο άνεργος που δεν έχει εναλλακτικό μέσο μετακίνησης και αναγκάζεται να βιώνει την απόλυτη αθλιότητα.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Το σάπιο εξαρτημένο πολιτικό σύστημα της χώρας και οι κυβερνήσεις του δε θα λύσουν ποτέ το πρόβλημα της μετακίνησης στην πόλη χωρίς την απειλή του οργανωμένου λαϊκού ξεσηκωμού. Το απέδειξαν περίτρανα! Τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σάρωσαν το λαϊκό δικαίωμα στη μετακίνηση με μόνο στόχο να φουσκώσουν τα ληστρικά πλεονάσματα που απαιτούν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Πιστοί στις ατελείωτες μνημονιακές δεσμεύσεις στρώνουν το έδαφος για την εκ νέου ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ και την αύξηση του κόστους μετακίνησης, όπως ακριβώς συνέβη και με τον ΟΣΕ. Ο προεκλογικός εκβιασμός του υπουργού μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για το αβέβαιο μέλλον του ΟΑΣΘ είναι κάλπικος. Το μέλλον ήταν προδιαγεγραμμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος άνοιξε ξανά το δρόμο στο εκ νέου ξεπούλημα του οργανισμού με την παραχώρηση 6 λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ. Θόλωσε τα νερά επί μήνες με ψεύτικες υποσχέσεις για αγορά λεωφορείων, περιέκοψε ό,τι περνούσε από το χέρι του νομοθετώντας παράταση ζωής σε επικίνδυνα σαράβαλα και οδηγώντας στην πλήρη κατάρρευση του συγκοινωνιακού δικτύου στο όνομα της «οικονομικής εξυγίανσης». Σήμερα, οι διάφοροι «λαγοί» της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ανοιχτά τις προθέσεις τους να επιταχύνουν τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης και να περικόψουν κι άλλα …περιττά έξοδα όπως η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπηρετούν πιστά την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που συντρίβει τους μισθούς και το δικαίωμα στην περίθαλψη, που στερεί το ρεύμα, το νερό και τη θέρμανση από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και που έχει καταντήσει την αστική συγκοινωνία στη 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας στο σημερινό της χάλι.

Δεν υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα εκτός από τον μαζικό ξεσηκωμό του λαού της Θεσσαλονίκης για το δικαίωμα στην ανθρώπινη μετακίνηση! Αυτό το απέδειξαν οι πολύτιμες κινητοποιήσεις των τελευταίων 7 μηνών που έφεραν το θέμα του ΟΑΣΘ στο προσκήνιο και έσπασαν τη σιωπή γι’ αυτά που βιώνει καθημερινά ο κόσμος της πόλης. Σε αυτή την κατεύθυνση, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα πρέπει να κινηθεί ο λαός μας και να απαιτήσει άμεση αύξηση των δρομολογίων, ασφαλή, ανθρώπινη και δωρεάν μετακίνηση για όλους, καταγγέλλοντας τα μαύρα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *