Ενα λάθος για να συγκαλύψει ένα διαρκές έγκλημα

Ακόμα και άνθρωποι που στηρίζουν γενικά την κυβερνητική πολιτική έπαθαν πλάκα όταν πληροφορήθηκαν ότι η κυβέρνηση θα στείλει SMS σε 450.000 ανεμβολίαστους, καλώντας τους να εμβολιαστούν. Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στην κοινωνιολογία για να αντιληφθεί ότι αυτή η κίνηση θα φέρει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Aρκεί η κοινή λογική. Οσοι πάρουν το ηλεκτρονικό ραβασάκι θα αισθανθούν ότι τους παρακολουθεί ο «μεγάλος αδελφός», θα τα πάρουν στο κρανίο και θα πατήσουν με μανία το κουμπί «διαγραφή». Τους το είπε και ο Μόσιαλος, όσο πιο ήπια μπορούσε: «Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά μέσω των sms αλλά δεν τη θεωρώ καλή ιδέα. Δεν ξέρουν οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν μετά από βομβαρδισμό ενημέρωσης τόσο καιρό; Χρειάζονται το sms; Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει».

Αυτό το ξέρει καλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αδιαφορεί, όμως, για το αποτέλεσμα. Δεν κάνει υγειονομική πολιτική αλλά προπαγάνδα. Δεν την ενδιαφέρει να αλλάξει την εμβολιαστική πολιτική, γιατί αν το κάνει αυτό θα παραδεχτεί -εμμέσως πλην σαφώς- ότι μέχρι τώρα ακολουθούσε λάθος πολιτική και επομένως έχει όλες τις ευθύνες για το οικτρό ποσοστό εμβολιασμού, για τις διασωληνώσεις και τις νέες εκατόμβες νεκρών. 

Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να στηρίξει την -ετοιμόρροπη πλέον- τακτική της ατομικής ευθύνης. Να περάσει την αντίληψη πως αυτή έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της (μέχρι και sms έστειλε!), αλλά δεν την ακούνε αυτοί που θα έπρεπε να εμβολιαστούν και δεν μπορεί να κάνει τίποτ’ άλλο. Πίσω από το οφθαλμοφανές λάθος των sms η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει το διαρκές έγκλημα της διαχείρισης της πανδημίας και του εμβολιασμού.

YΓ. Αλήθεια, γιατί 450.000 ραβασάκια; Οι ανεμβολίαστοι ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια. Είπαμε, προπαγάνδα, αισχρή και γελοία.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *