Η ταφόπλακα ενός σκανδάλου

Πηγή: ΕφΣυν”

ΠΡΟΦΑΝΩΣ το πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που επρόκειτο να επιβάλει η Αρχή Διαφάνειας Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην ΕΥΠ για το γεγονός ότι περιφρόνησε τις προσκλήσεις της στην έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών.

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, από την ΕΥΠ περνούν πολλά εκατομμύρια ευρώ κρατικών δαπανών, διοχετευ­μένα με απόλυτη αδιαφάνεια για να χρηματοδοτή­σουν ακόμη πιο αδιαφανείς δραστηριότητες παρακολούθησης και παγίδευσης «εσωτερικών εχθρών».

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ των υποκλοπών και της παρα­κολούθησης δημοσιογράφων και πολιτικών απο­κάλυψε τη χυδαία χρήση μιας κρατικής υπηρεσίας, επιφορτισμένης -υποτίθεται- με την προστασία της χώρας από εξωτερικές επιβουλές, σε επιχειρήσεις εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ΝΔ συμπεριφέρεται λες και η εκλογική νίκη της τον Ιούνιο είναι ένα γεν­ναιόδωρο ξέπλυμα του πρωτοφανούς σκανδάλου που έχει διασύρει τη χώρα διεθνώς και την έχει βάλει στο στόχαστρο κορυφαίων διεθνών και ευ­ρωπαϊκών θεσμών

ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ από τις πρώτες αποκαλύ­ψεις για τις υποκλοπές, το Predator και τη χρήση του από το «βαθύ» κράτος και παρακράτος της Ν.Δ., η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στο σκάνδαλο και κυρίως στην έρευνα για τους υπαι­τίους, φιμώνοντας οριστικά την Ανεξάρτητη Αρχή, την ΑΔΑΕ, η οποία είχε το σθένος να παίξει τον θεσμικό ρόλο που της αναθέτουν το Σύνταγμα και ο νόμος και να ελέγξει όσους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο υπάγονται στη δικαιοδοσία της.

ΣΗΜΕΡΑ, έρχεται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κυβερνητική εισήγηση για αντικατά­σταση δύο μελών της ΑΔΑΕ, μία μέρα πριν από τη συνεδρίαση της Αρχής που πρόκειται να επι­βάλει το πρόστιμο στην ΕΥΠ για τη «δυστροπία» της. Πρακτικά έτσι εξωθεί σε παραίτηση και τον πρόεδρό της, ολοκληρώνοντας την άλωση ακόμη μιας κορυφαίας Ανεξάρτητης Αρχής.

TO ΙΔΙΟ κάνει άλλωστε και με το Εθνικό Συμβού­λιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ορίζοντας πρόσωπα υπό τον απόλυτο έλεγχό της ως «εγγυητές» της ασυ­δοσίας των φιλικών της καναλιών και της σιωπής τους απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών και κάθε άλλο σκάνδαλο εις βάρος του δημοσίου συμ­φέροντος.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή φυσικά δεν μας εκπλήσσει. Είναι απόλυτα συνεπής με μια πολιτική δύναμη που χρησιμοποιεί το κράτος ως «μαγαζί» της. Ασύ­δοτη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Αλλά και ανησυχητικά ελεύθερη, όσο δεν βρίσκει ηχηρή αντίδραση από μια αντιπολίτευση σε περιδίνηση εσωστρέφειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *