Ποιος αυτοκτονεί;

Γράφει ο mitsos175

«Απίστευτος σκοταδισμός και μισαλλοδοξία από τον δεσπότη Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμο, στην Κρήτη. Ο ρασοφόρος αυτός δεν επέτρεψε να γίνει νεκρώσιμη ακολουθία για τη Νικολέτα, μια 17χρονη κοπελίτσα που η αστυνομία εμφανίζει τον θάνατο της σε αυτοκτονία, κάτι που η οικογένεια της νεκρής αμφισβητεί…» γράφει το site μας.
Συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους της κοπέλας.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει έστω και μια μικρή αμφιβολία αυτοχειρίας, όπως η συγκεκριμένη, όπου δεν βρέθηκε καν σημείωμα μέχρι τώρα, οι παπάδες κάνουν κανονικά την τελετή. Καμία αμαρτία δεν υπάρχει σ’ αυτή την περίπτωση, αφού επικαλούνται άγνοια και λένε «ας τον (την) κρίνει ο Θεός».
Βέβαια υπάρχει η περίπτωση όπου σίγουρα ο νεκρός αυτοκτόνησε. Εκεί η Εκκλησία (ΑΕ) είναι σαφέστατη: Η αμαρτία δε συγχωρείται, γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να μετανοήσει, άρα δεν μπορεί να πάει στον Παράδεισο.

Είναι ειρωνικό – έως παράλογο, να μπορεί να συγχωρεθεί από το Θεό ακόμα και ένας κατά συρροή δολοφόνος, εφόσον εξομολογηθεί, αλλά όχι ένας βαριά άρρωστος άνθρωπος με ανίατη νόσο, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέρμα στο μαρτύριο του!

Εμείς που είμαστε άθεοι φυσικά σκοτιστήκαμε τι θα κάνει το παπαδαριό. Άλλωστε αυτοί θα χάσουν τα «τυχερά». Σεβόμαστε όμως τις πεποιθήσεις των πιστών, κι αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους θρησκόληπτους, τους φανατικά ηλίθιους.

Ο Χριστιανισμός διαδόθηκε χάρη στις αποφάσεις της πρώτης Συνόδου, της Αποστολικής, που έγινε στα Ιεροσόλυμα στα μέσα του 1ου αιώνα μ.Χ. Εκεί οι Απόστολοι απάλλαξαν τη νέα θρησκεία από την τυπολατρία του Μωσαϊκού Νόμου. Οι ελάχιστες απαιτήσεις οδήγησαν πολλούς στο να γίνουν Χριστιανοί.

Μετά από αιώνες, κι αφού ο Χριστιανισμός έγινε η θρησκεία της πλειοψηφίας, έχουμε την κόπωση με σύμπτωμα την τυπολατρία! Είναι το γνώρισμα πως μια θρησκεία «γερνάει». Οι θρησκόληπτοι περνούν τις πεποιθήσεις τους και φτάνουμε στο Μεσαίωνα, όπου κυριολεκτικά οι θεούσες ξεσαλώνουν. Οι Μουσουλμάνοι το πέρασαν και το περνάνε ακόμα με τον ISIS.

Ο φανατισμός είναι η αυτοχειρία της θρησκείας. Η προσήλωση στους τύπους και όχι στην ουσία είναι από τις κυριότερες αιτίες απομάκρυνσης των ανθρώπων. Τύποι σαν τους υποκριτές Φαρισαίους εξοργίζουν τους υπόλοιπους.
Στο συγκεκριμένο θέμα δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλη ζωή. Αν υπάρχει όμως, τότε, σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού, που Τον καπέλωσε το Ιερατείο, η κοπέλα είναι πολύ πιο πιθανό να είναι στον Παράδεισο παρά ο φανατικός δεσπότης (όταν έρθει η ώρα του). Κι αυτό το λέω μετά βεβαιότητας γιατί
1) Σύμφωνα με την Αγία Γραφή ο Χριστός θα κρίνει βάσει της συμπεριφοράς προς τους άλλους ανθρώπους, οπότε όποιος δεν έβλαψε το συνάνθρωπό του θα πάει στον Παράδεισο.
2) Ξέρουμε όλοι πόση εκτίμηση δεν είχε στους Γραμματείς και τους Φαρισαίους, τους ιερείς δηλαδή της εποχής Του, όπου τους κατακεραύνωνε σε κάθε ευκαιρία. Άλλωστε αυτοί Τον σταύρωσαν ως βλάσφημο και αμαρτωλό!

Πιστεύω πως, αν υπάρχει Θεός, Παντοδύναμος και Πανταχού Παρών, δεν καμία ανάγκη από μεσάζοντες.
Ο λόγος που τα κάνουν τέτοια είναι γιατί αυτοί οι κομπλεξικοί θέλουν την υποταγή μέσω του φόβου. Τελικά όμως το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τους στείλουν οι άλλοι στο διάολο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *