«Νιάου, νιάου ρε γατούλα, με τη ροζ μυτούλα» – Απάντηση Λεσχών Εφέδρων σε επικριτικά δημοσιεύματα!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.) με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματαπου κατακρίνουν τις δραστηριότητες των σωματείων των Εθελοντών Εφέδρων Πολιτών – Οπλιτών, χαρακτηρίζοντας τες ακροδεξιές φιλοπόλεμες, ρατσιστικές γιάφκες, που εμπλέκονται σε σχέδια καταστολής των κοινωνικών κινημάτων.

Με τον τρόπο αυτό ξεκαθαρίζουν ότι με τη δράση τους επιχειρούν να καλύψουν τα κενά στρατιωτικής εκπαίδευσης των εφέδρων, ως «Εθελοντές Έφεδροι Πολίτες – Οπλίτες, οργανωμένοι σε σωματεία του Αστικού Κώδικα, αναγνωρισμένα από την Ελληνική Πολιτεία κι εποπτευόμενα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Επίσης, ότι «Σκοπός των σωματείων αυτών είναι να παρέχουν στα μέλη τους τη στρατιωτική εκπαίδευση που θα έπρεπε να τους παρείχε η Πολιτεία, ώστε αυτοί οι Έφεδροι να είναι σε θέση να εκπληρώσουν την αποστολή τους όποτε τους ζητηθεί, όπως αυτή προβλέπεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, δηλ. η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητος και της εθνικής ανεξαρτησίας και σε καμία περίπτωση η άσκηση αστυνομικής καταστολής. Για μία ακόμη φορά ο Εθελοντισμός και η ιδιωτική πρωτοβουλία από ευαισθητοποιημένους πολίτες επιχειρεί με ελάχιστες δυνάμεις να καλύψει το τεράστιο κενό της Πολιτείας στο χώρο της Άμυνας, αλλά και πολλές φορές και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Ενώ ο εθελοντισμός σε κάθε άλλη περίπτωση εκθειάζεται, στον χώρο της Εθνικής Άμυνας να στοχοποιείται και να δυσφημείται συστηματικά από συγκεκριμένα ενημερωτικά έντυπα και πολιτικούς χώρους.

Στις κατηγορίες που τους προσάπτουν εκπαίδευση στην καταστολή αντάρτικων πόλης απαντούν: «Μέρος αυτών των ικανοτήτων πρέπει να αποτελεί και η μάχη σε αστικό περιβάλλον, όσον αφορά τις ΣΕΑΕ (Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Αστικού Εδάφους). Σημειώνεται ότι αυτή αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης τόσο των στρατευσίμων του ΕΣ όσο και κάθε μαχητή πλέον σε όλους τους σύγχρονους στρατούς και υπαγορεύεται από το γεγονός της εκτεταμένης αστικοποιήσεως ανά τον πλανήτη που έχει ως αποτέλεσμα οι  στρατιωτικές συγκρούσεις στην εποχή μας να διεξάγονται όλο και σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αστικές περιοχές».

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.): ΠΑΝΕΕΑ, ΛΕΦΕΔ, ΠΕΝΕΦΥΟ, ΣΣΑΕ, ΣΕΕΔΑ, ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΛΕΦ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Εμείς, απλώς θέλουμε να τους θέσουμε ορισμένα ερωτήματα.

Πρώτον τι απαντούν στις καταγγελίες για εμπλοκή των Λεσχών Εφέδρων στα ρατσιστικά πογκρόμ το πρόσφατο καλοκαίρι;

Επειδή, αναφέρθηκαν στην εμπλοκή τους στην «υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητος και της εθνικής ανεξαρτησίας και σε καμία περίπτωση η άσκηση αστυνομικής καταστολής», αλλά και στην προσφορά τους  «στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών», φανταζόμαστε ότι γνωρίζουν ως στρατιωτικοί την σύνδεση Άμυνας-Ασφάλειας, τα δόγματα καταπολέμησης των Ασύμμετρων Απειλών (πειρατεία, μετανάστευση, κοινωνικά κινήματα κλπ), την απόφαση του ΝΑΤΟ για κατασταλτική δράση των στρατιωτικών του δυνάμεων εναντίον εξεγέρσεων που θα προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Να πληροφορήσουμε ή καλύτερα να θυμίσουμε στους ακροδεξιούς ηγήτορες των Λεσχών Εφέδρων ότι υπάρχει αδιαβάθμητο έγγραφο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 12/7/2011, το οποίο και τιτλοφορείται Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών. Το έγγραφο αυτό έχει τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να συμπληρωθεί το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας Ξενοκράτης. Ωστόσο, στην υποπαράγραφο όπου ορίζονται οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης του σχεδίου αυτού πέρα από τις μέχρι πρότινος τυπικές προϋποθέσεις (φυσική καταστροφή, τεχνολογική καταστροφή, λοιπές καταστροφές, εγκληματική-τρομοκρατική ενέργεια) έχει προστεθεί και «Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΥΑ 3384/2006 για την συμπλήρωση του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ με το Ειδικό Σχέδιο «Διαχείριση Ανθρωπίνων Απωλειών» υπόχρεοι κατάρτισης είναι τα υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»!   

Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε μια παλαιότερη ανακοίνωση μας με τίτλο «ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ – ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009).

“Το Σαββάτο 11/07/2009, μια μέρα πριν τα ΜΑΤ, η Πυροσβεστική, οι μπουλντόζες της Περιφέρειας Αχαΐας ισοπεδώσουν βάρβαρα τον καταυλισμό των μεταναστών στην Πάτρα, συλλαμβάνοντας δεκάδες παιδάκια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης εκφωνούσε λόγο στο Ρέθυμνο όπου ήταν καλεσμένος του τοπικού Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών. Αφού υπογράμμισε το ρόλο των έφεδρων αξιωματικών, τονίζοντας ότι είναι ο θεσμός που φέρνει πιο κοντά τους πολίτες με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες ενισχύει σημαντικά, δήλωσε «αυτό που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από όλους εμάς είναι το αίσθημα της αλληλεγγύης και η αίσθηση του χρέους έναντι του συνόλου, σε μια εποχή που ο ατομικισμός έχει φτάσει στα όρια της υπερβολής». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Ανώνυμου Έφεδρου Αξιωματικού και τιμήθηκαν για τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα ως Έφεδροι Αξιωματικοί, οι Κ.Μητσοτάκης, Θ.Βασιλάκης, Γ.Βαρδινογιάννης και Σ.Κοκοτός.

Τη Δευτέρα 13/07 κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ένα κείμενο που προανήγγειλε για τις 15/07, τη «Διαμαρτυρία κατοίκων Πλ.Αττικής για την Λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά, τη βία. ΕΝΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ». Πρόκειται για μια ακόμη Επιτροπή Ελλήνων, που με μπροστάρη το γνωστό πλέον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων, αναλαμβάνει την κάθαρση μιας ακόμη γειτονιάς από τα «κοινωνικά απόβλητα» και την εναπόθεση τους σε κάποιο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης. Όμως, ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός απαιτεί και τις Ομάδες Εφόδου του. Αν στην Ιταλία, με νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση ο Μπερλουσκόνι, απάντηση ήταν οι Ronde Nere (Μαύρες Περιπολίες), η νέα, ακροδεξιά πολιτοφυλακή με φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα, με εθελοντές, πρώην αστυνομικούς, που θα περιπολούν συνεργαζόμενες με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους για την τήρηση της Τάξης και της Ασφάλειας, στην Ελλάδα το αντίστοιχο τους είναι η Χρυσή Αυγή και οι Λέσχες Εφέδρων.

Οι τελευταίες δεν αποτελούν τμήμα παρακράτους, αλλά του κράτους. Είναι θεσμικά αναγνωρισμένες συλλογικότητες που εμπλέκονται από προπαγανδιστικές εκστρατείες, μέχρι επιχειρήσεις αμιγώς πολεμικές. Στο πλατύ κοινό έγιναν γνωστές από την συμμετοχή τους σε παρελάσεις τμημάτων εφέδρων καταδρομέων στο πλαίσιο εθνικών εορτασμών και την απροκάλυπτη παρέμβαση τους στην εξωτερική πολιτική με προβολή ακραίων εθνικιστικών θέσεων (ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια συχνότατη είναι η ενασχόληση τους με το ζήτημα του ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας).

Δημοσιεύματα (ΙΟΣ Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας 30/3/08, ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ) αποκαλύπτουν εμπλοκή των Λεσχών Εφέδρων Καταδρομέων και σε πολεμικές επιχειρήσεις το 1994-1995-1996, εν καιρώ ειρήνης. Και μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο όπου χιλιάδες έφεδροι φαντάροι υποχρεώνονται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στο πλαίσιο της ΕΛΔΥΚ, παρά τις ολοένα αυξανόμενες αντιρρήσεις τους για συμμετοχή σε αποστολές εκτός ελληνικής επικράτειας. Στην πλάτη αυτών των νέων και συνολικά του Κυπριακού λαού, η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία παίζει, εν άγνοια τους, επικίνδυνα και παράνομα πολεμικά παιχνίδια. Είναι η περίοδος εξαγγελίας του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και οι Έλληνες επιτελείς μετρούν τις τουρκικές αντιδράσεις.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του ΥΠΕΘΑ και άλλες διατάξεις» ουσιαστικά ενσωμάτωσε θεσμικά τη μετονομαζόμενη το 1991 σε Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Λέσχη Ιερολοχιτών που είχε δημιουργηθεί το 1985 από τα «εθνικόφρονα» φασιστικά κατάλοιπα του Εμφυλίου.
Το ιδεολογικό δηλητήριο και οι ακροδεξιοί πολεμοκάπηλοι στόχοι τους παρουσιάζονται μέσα από την ιδρυτική διακήρυξη της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων» (15-17/3/1996) που κάνουν λόγο για: «καταπολέμηση του εφησυχασμού, της ενδοτικότητας και του ευδαιμονισμού» στοχοποιώντας «όσους παριστάνουν τα λευκά περιστέρια της ειρήνης, τους αστράτευτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και τους καρεκλοκένταυρους».
Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι οι συγκεκριμένες Λέσχες έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα: «στους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας έφεδροι φασίστες καταδρομείς είχαν πολεμήσει στο πλευρό Σέρβων παραστρατιωτικών και βαρύνονται με σωρεία αποκρουστικών εγκλημάτων».

Οι παραδοσιακοί αυτοί θύλακες Ακροδεξιάς και Μιλιταρισμού απέκτησαν νομική ισχύ, κατοχυρώνοντας τη διάθεση τους να αποτελέσουν έναν βίαιο κατασταλτικό-πολεμικό μηχανισμό στο πλευρό του κράτους, υπό τον έλεγχο των αρμόδιων υπουργείων, καμουφλάροντας τους πραγματικούς σκοπούς με την προβολή της «εθελοντικής τους προσφοράς». Παράπλευροι στρατιωτικοί μηχανισμοί, εν δυνάμει σύγχρονες Ομάδες Εφόδου. Οι Ευρωτρομονόμοι ορίζουν ως έκτακτες ανάγκες και τις μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ συνοριοφύλακες χρησιμοποιήθηκαν στην καταστολή εκπαιδευτικών κινημάτων. εναντίον εργατικών κινητοποιήσεων, νεολαιίστικων διαμαρτυριών, των μειονοτικών πληθυσμών και μεταναστών. Ο γνωστός απεργοσπάστης Δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης, όχι μόνο υπέθαλψε τους γνωστούς φασιστικούς κύκλους, αλλά υποσχέθηκε να τους παραχωρήσει και κτήριο για να στεγάσουν τα γραφεία τους. Γίνεται πλέον σαφές ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στο επίσημο κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ακραίους κύκλους, που όχι μόνο τους συντηρούν και υποστηρίζουν οικονομικά από τους βαρύς φόρους που επιβάλλουν στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και χρησιμοποιούν τα στρατιωτικά αυτά τμήματα εις βάρος των εργατικών κινητοποιήσεων. Άραγε οι καταγγελίες των εργαζομένων απεργών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που κάνουν λόγο για παρουσία εντεταλμένων φουσκωτών στους αποκλεισμούς των ΧΥΤΑ, που να παραπέμπουν;
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ), υπέβαλε πρόταση νόμου προς τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την συγκρότηση μιας εθελοντικής δύναμης ταχείας ανάπτυξης, αποτελούμενης αποκλειστικά από εφέδρους, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Επίσης πρότεινε «την συγκρότηση μιας εθελοντικής δύναμης εθνοφυλακής, Εθελοντική Δύναμη Εθνοφυλακής Ταχείας Ανάπτυξης όπως θα ονομάζεται, που θα εδρεύει σε κάποιο στρατιωτικό χώρο της Αθήνας, της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης και θα μεταφέρεται δια ξηράς, θαλάσσης και αέρος προς ενίσχυση, α) οποιουδήποτε στρατιωτικού σχηματισμού ανά την επικράτεια για στρατιωτικές επιχειρήσεις ή την αντιμετώπιση κρίσεων και β) οπουδήποτε στην επικράτεια για παροχή βοήθειας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών.
Θα στελεχώνεται από εθελοντές έφεδρους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες και των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι θα μετατίθενται από τις μονάδες επιστρατεύσεως στις οποίες τυχόν ανήκουν και θα αποδίδονται στην εν λόγω δύναμη».

Στο Πολυνομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ψήφισαν 162 βουλευτές ΝΔ-ΛΑΟΣ, προβλέπεται η χρηματοδότηση, οργάνωση, έλεγχος των Συνδέσμων Εφέδρων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ταυτόχρονα, μετασχηματίζουν την υπαρκτή τους Μιλιταριστική αντίληψη σε Αξία και Ιδανικό, που πρέπει να διαδοθεί. Η κυβέρνηση αρνείται το Συνδικαλιστικό Δικαίωμα σε οποιοδήποτε επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων και μέσω Αποστράτων και Ενώσεων Εφέδρων οικοδομεί μηχανισμούς χειραγώγησης, τιθάσευσης και ελέγχου στελεχών.
Οι σκοποί των Ενώσεων είναι αποκαλυπτικοί: . Η ενημέρωση των σε εφεδρεία αξιωματικών που απολύονται από τις τάξεις των Ε.Δ. επί των τεχνολογικών εξελίξεων που οφείλονται στην εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης, ηγεσίας. . Η βελτίωση της ετοιμότητας των εφεδρικών δυνάμεων της Χώρας για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς επίσης και προβλημάτων που ανακύπτουν σε περίπτωση επιστράτευσης και πολεμικής κινητοποίησης. . Η ανάπτυξη ευρείας πολιτιστικής δραστηριότητας για την προώθηση του εφεδρικού πνεύματος. . Η καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των εκτός των τάξεων των Ε.Δ. Έφεδρων Αξιωματικών (μέλη του ΣΕΑΝ γίνονται και Έφεδροι Ανθυπασπιστές). Η επιδίωξη της πνευματικής και ηθικής ανύψωσης τους. Η διατήρηση της επαφής τους με τις Ε.Δ.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι ο φερετζές της εξασφάλισης δωρεάν εργασίας από τους εργαζόμενους και την νεολαία, η ωραιοποιημένη εικόνα αδίστακτων πολεμοκάπηλων και ρατσιστών Πραιτοριανών . Βεβαίως, οι περισσότερο μυημένοι θα «καβατζώσουν» μια θέση ειδικού συνεργάτη σε κάποιο στρατιωτικό περιοδικό, μια κομματική θέση σε ΝΔ-ΛΑΟΣ ή θα κάνουν όνειρα επαγγελματικής τακτοποίησης στο Δημόσιο. Στην συνέντευξη που παρουσίασε ο ΙΟΣ αναφέρεται ότι «Είχαν δοθεί υποσχέσεις για ένταξη της ομάδας σε στρατιωτικές μοίρες ή σε κάποιο σώμα στρατιωτικό, ανάλογα και με την ηλικία που είχε ο καθένας, επαγγελματικά πλέον. Πήρανε τότε κάποια ομάδα, φτιάξανε ένα αεροποβατικό τμήμα δασοπυροσβεστών, που εκπαιδεύτηκε, λάβανε μέρος ενεργά στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών, και ξαφνικά τους παρατήσανε. Δεν ήταν μόνιμοι, ήταν συμβασιούχοι. Δεν τους ανανέωσαν τη σύμβαση, χάσανε και τις δουλειές τους και δε μπορούσαν να βρουν δουλειά μετά». Τώρα, οι προσδοκίες για την ανάπλαση του Κέντρου της Αθήνας είναι πολλές και σε πολλούς.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Αποκαλύπτεται η πρόθεση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ισραήλ των Βαλκανίων, με Παλλαϊκή Άμυνα, χιλιάδες μισθοφόρους ΕΠ.ΟΠ.-ΕΦΥΕΣ-ΟΒΑ. Παράλληλα, ο Μιλιταρισμός, ο Εθνικισμός, ο Ρατσισμός και η Ασφάλεια αναδεικνύονται σε κυρίαρχα δόγματα του αστικού κόσμου προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο εργαζόμενος από τα ακραία κοινωνικά προβλήματα και τις ανισότητες, μετατρέποντας την οργή του, σε μίσος για τον ταξικό του αδελφό-μετανάστη. Τέλος, οι αφιονισμένες ακροδεξιές ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ των λοκατζήδων-αλεξιπτωτιστών-Ουκατζήδων, με διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα εξαπολύονται εναντίον εργαζομένων που απεργούν, νέων που αμφισβητούν και μειονοτικών πληθυσμών, ενάντια σε όσους εκλαμβάνονται ως «Εσωτερικός Εχθρός». Ομάδες επιβολής του Νόμου και της Τάξης, σύγχρονα ΤΕΑ επιβολής του «εθνικά και κοινωνικού Ορθού»!!!

Το σύγχρονο αυγό του ολοκληρωτισμού, γέννημα του καπιταλισμού της εποχής μας, επωάζεται στο Μαξίμου, στη Ρηγίλλης, την Ιπποκράτους και στο Πεντάγωνο, στις Βρυξέλες και στην έδρα του ΣΕΒ, με την συνδρομή των ΜΜΕ και της εκκλησίας και ήδη ματώνει μετανάστες και αγωνιστές.”

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *