ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ» ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

May 23, 2012 | Χωρίς κατηγορία | 0 comments

Η ιδιωτική πρωτοβουλία στήνει το ΑΡΤΕΜΙΣ της νέας εποχής;;;

Το παρακάτω δημοσίευμα αποτελεί μια τρανή απόδειξη της διαπλοκής μεταξύ μιλιταριστικών εντύπων και ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας. Πρόκειται για την εκστρατεία απροκάλυπτων πιέσεων που ασκούνται διαμέσου μιλιταριστικών περιοδικών και αντίστοιχων μπλοκ, ώστε εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που αντιμετωπίζει η κοινωνία και των τεράστιων αδιεξόδων που ορθώνει καθημερινά το αστικό σύστημα εξουσίας στον εργαζόμενο λαό μας, με την ακραία αντεργατική πολιτική και τα Μνημόνια τραπεζών-τοκογλύφων-Ε.Ε.-ΔΝΤ, να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές όπλων. Τα ίδια επιχειρήματα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά με τον ίδιο στερεότυπο τρόπο:

«Ανάσα εκατομμυρίων ευρώ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)»-την ίδια στιγμή που κόβονται μισθοί-συντάξεις, κλείνουν παιδικοί σταθμοί-σχολεία-νοσοκομεία. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να δαπανηθούν πολύ περισσότερα χρήματα για αγορά βλημάτων από το εξωτερικό, απαξιώνοντας έτσι το υπουργείο τις ελληνικές εταιρείες ή να μην γίνει καμιά αγορά στερώντας έτσι από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μια πραγματική ισχύ πυρός, που θα καταστούσε την Ελλάδα αφεντικό στο Αιγαίο-φαίνεται ότι ορισμένοι συνεχίζουν να ονειρεύονται στρατιωτική κυριαρχία στο Αιγαίο και αγωνιούν για την πορεία των εταιρειών του Κόκκαλη, του Μυτιληναίου. ,χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσες χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, ότι σε κάθε γωνία υπάρχει ένας ζητιάνος και άστεγος, ότι εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες έχουν κηρύξει χρεωκοπία».

Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο πλασάρισμα «του πρώτου ελληνικού βλήματος cruise ΜΑΚΕΔΩΝ», στην κατασκευή του οποίου προχωρούν οι μεγαλύτερες ιδιωτικές ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες. Όπως μας πληροφορεί το defencenet.gr “Χωρίς κανένα κρατικό προγραμματισμό και μακροχρόνιο σχεδιασμό συνεχίζουν ελληνικές αμυντικές εταιρείες τις προσπάθειες τους να αναπτύξουν νέα οπλικά συστήματα προσδοκώντας την έξοδο από την μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας κρατώντας ψηλά το επίπεδο της έρευνας και ανάπτυξης στην χώρα μας με ιδία μέσα. Και την ίδια στιγμή, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, ξένα συμφέροντα, συγκεκριμένα ξένες εταιρείες που απομυζούν τα ελάχιστα πλέον κονδύλια του υπουργείου Άμυνας, σαμποτάρουν την προσπάθεια να γίνει η χώρα αυτόνομη σε ένα κρίσιμο τομέα οπλικών συστημάτων. Πρόκειται για την υπόθεση της ανάπτυξης του πρώτου ελληνικού πυραύλου cruise ένα πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τις γραμμές της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ πέρσι. Το σύστημα σχεδιάστηκε από τους μηχανικούς της ελληνικής εταιρείας BSK Defense η οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία στην κατασκευή συστημάτων UAS και κινητήρων και γρήγορα η ομάδα πλαισιώθηκε από άλλες έξι ελληνικές εταιρείες”.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ όμως μας λέει την Αλήθεια; Δύο χρόνια τώρα, τα συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα διαφημίζουν ένα όπλο, το οποίο όμως δεν υπάρχει! Δεν είναι έτοιμο. Τώρα ζητούν τον λόγο και κυρίως απαιτούν λεφτά!

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση αποκαλύπτει ότι μόνο σχεδιαστικά και σε επιμέρους τμήματα αυτού του όπλου έχουν προχωρήσει οι εργασίες, από μια εταιρεία χωρίς ανάλογη εμπειρία, που μέχρι πρόσφατα ασχολούνταν με την παραγωγή μη επανδρωμένων σκαφιδίων, ενώ για τα υπόλοιπα συστήματα υπάρχει η εκτίμηση ότι η εγχώρια ιδιωτική πολεμική βιομηχανία μπορεί να ανταπεξέλθει..

Στο άρθρο με τίτλο «ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ» διαβάζουμε ότι «για την ανάπτυξη του βλήματος συνεργάστηκαν σχεδόν όλες οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, αφού εκτός από την BSK DEGENCE SA, που έχει κάνει την σχεδίαση και σε συνεργασία με την ΑΧΟΝ Μηχανολογική Α.Ε., την κατασκευή του κινητήρα turbojet VRJ-1400A, οι εταιρείες MILTECH HELLAS SA και INTRACOM DEFENCE ELECTRONIC κατασκευάζουν όλα τα υποσυστήματα που χρειάζεται ο ΜΑΚΕΔΩΝ, όπως τον υπολογιστή (ο υπολογιστής πτήσης είναι ο Phoenix-U Plus τον οποίο έχει επίσης αναπτύξει η εταιρεία BSK Defense) και τους αισθητήρες πτήσης, το σύστημα μετάδοσης δεδομένων, καθώς και όλα τα συστήματα στόχευσης και χειρισμού του βλήματος, ενώ τον έλεγχο της ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας θα τον πραγματοποιήσει η εταιρεία C2T. Το πιο δύσκολο κομμάτι του βλήματος είναι η πολεμική κεφαλή, την οποία θα φέρει, η οποία μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα την αποστολή. Η μόνη εταιρεία που μπορεί να αναλάβει αυτό το μέρος του ΜΑΚΕΔΩΝ είναι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ), στα οποία θα ανατεθεί και η τελική συναρμολόγηση για λόγους ασφάλειας, καθώς και η κατασκευή ενός επιταχυντή που δίνει τη δυνατότητα στο βλήμα να επιχειρεί τόσο από θάλασσα, όσο και από στεριά».

Όμως στο κείμενο με τίτλο «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΛΗΜΑ CRUISE ΜΑΚΕΔΩΝ» στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (τεύχος 213, Ιούνιος 2012), διαβάζουμε ότι: ο ηλεκτροπτικός αισθητήρας μπορεί να κατασκευαστεί από την MILTECH HELLAS SA, η οποία πρόσφατα παρουσίασε την νέα θερμική κάμερα 3ης+ γενιάς, την οποία έχει αναπτύξει με ιδίους πόρους. Όσον αφορά την αναγνώριση και την αυτόματη ταυτοποίηση του στόχου η σχετική τεχνολογία είναι εντός των δυνατοτήτων των ελληνικών εταιρειών. Στην περίπτωση που ο χρήστης έχει αποφασίσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο τελικό στάδιο της πτήσης, η μετάδοση της εικόνας προς αυτόν από το βλήμα μπορεί να γίνει μέσω συστήματος data link της εταιρείας Intracom defence electronics. Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει και κατασκευάσει για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις το σύστημα data link των αντιαεροπορικών βλημάτων IRIS-T VL, τα οποία προορίζονται για την αεράμυνα των βάσεων της γερμανικής αεροπορίας. Με βάση την εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρεία εκτιμάται ότι η κατασκευή ενός συστήματος DATA LIΝΚ, το οποίο θα μπορούσε να λάβει τα δεδομένα και να στείλει δεδομένα σε ένα βλήμα κατηγορίας stand off, είναι εντός των πλαισίων των τεχνολογικών δυνατοτήτων της».

Τα ΘΑ του άρθρου θυμίζουν τη φερεγγυότητα των προεκλογικών δεσμεύσεων των αστών πολιτικών Σαμαρά-Βενιζέλου-Μπακογιάννη-Καρατζαφέρη. Φτάνουμε επομένως στο πραγματικό επίδικο του άρθρου, που μας αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ: «φυσικά, για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποσυστημάτων και του ΜΑΚΕΔΩΝ, στο σύνολο του απαιτείται η βοήθεια της Πολιτείας, αφού μέχρι στιγμής ότι έχει υλοποιηθεί έχει χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους των εταιρειών στις περισσότερες περιπτώσεις».

Το ιδιωτικό επιχειρηματικό και εμπορικό δαιμόνιο για μια ακόμη φορά στρέφεται στο κράτος. Επιβάλλει την Αγορά ενός Οπλικού Συστήματος που δεν εμπεριέχεται σε κανέναν σχεδιασμό. Απαιτεί από τον εργαζόμενο και αγρίως φορολογούμενο λαό να πληρώσει για να προχωρήσει η έρευνα και η κατασκευή αυτού του οπλικού συστήματος, να δεσμευτεί ότι θα το αγοράσει για τον ελληνικό στρατό και να ανοίξει ο δρόμος των εξαγωγών και των κερδών τους. Δηλαδή, όχι μόνο πρέπει να πληρώσουμε για την παραγωγή ενός όπλου που δεν υπάρχει, αλλά η κυβέρνηση καλείται να καλύψει το ιδιωτικό επιχειρηματικό ρίσκο δεσμευόμενη για την αγορά αυτού. Και θυμόμαστε όλοι τι έγινε με τα καινούργια αδοκίμαστα γερμανικά υποβρύχια που πρώτη φορά έμπαιναν σε υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό ή τι συμβαίνει με τα ευρωπαϊκά ελικόπτερα NH-90, με τα τεράστια σχεδιαστικά-κατασκευαστικά προβλήματα ή τα προβλήματα στα γερμανικά τεθωρακισμένα LEOPARD, με εργολαβία του Μυτιληναίου! Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το πρόσχημα για τις νέες παραγγελίες γερμανικών υποβρυχίων από τον πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο ήταν η σωτηρία των θέσεων εργασίας, αλλά σύντομα αποδείχτηκε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ καταβάλλονταν χωρίς να μπαίνει ούτε βίδα και οι εργαζόμενοι παραμένουν όμηροι του Σάφα!

Περιπτώσεις όμως παραγγελίας όπλων και όχι επιβολής της αγοράς τους από την ιδιωτική πολεμική βιομηχανία. Οι έμποροι και βιομήχανοι του πολέμου διατυπώνουν με προκλητικό τρόπο τις απαιτήσεις τους: «Ευελπιστούμε ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να δει την αμυντική βιομηχανία και την άμυνα της χώρας με σοβαρότητα αποφεύγοντας πολιτικές διάλυσης και απαξίωσης, αφού ένα σύστημα όπως το ΜΑΚΕΔΟΝ θα μπορούσε να ενισχύσει την ελληνική αποτρεπτική ισχύ με χαμηλό κόστος, να δώσει θέσεις εργασίας σε 7 ελληνικές εταιρείες και να εξαχτεί στο εξωτερικό συμβάλλοντας στην ελληνική οικονομία[…] Δυστυχώς αν και η ελληνική αμυντική βιομηχανία διαθέτεις τις δυνατότητες για την σχεδίαση και ολοκλήρωση ενός προγράμματος ανάπτυξης και κατασκευής ενός βλήματος σαν το ΜΕΚΕΔΟΝ με την συμμετοχή τουλάχιστον 6 ακόμα εταιρειών (ΙΝΤRACOM, EAΣ κλπ) το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ παραδέχθηκε την σπουδαιότητα του προγράμματος αρνείται να απελευθερώσει δεσμευμένα κονδύλια από την ΓΔΑΕΕ για την έναρξη των πτητικών δοκιμών. Βαλτωμένο στα γρανάζια των ξένων συμφερόντων η ΓΔΑΕΕ ενώ καθημερινά εγκρίνει εκατομμύρια ευρώ για “αντισταθμιστικά” αρνείται και την χρηματοδότηση, αλλά και την ένταξη του προγράμματος σε κάποια από τα αντισταθμιστικά»!

Αφού οι Έλληνες βιομήχανοι δε μπορούν να καρπωθούν τις παραγγελίες και τις εργολαβίες νέων οπλικών συστημάτων, θέλουν να βάλουν ακόμη περισσότερο χέρι στα κονδύλια των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων. Ονειρευμένοι τις μελλοντικές εξαγωγές όπλων. Ταυτίζοντας και πάλι τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα με τα «εθνικά συμφέροντα», καθώς το καλό της αστικής-εθνικής οικονομίας είναι η αύξηση των κερδών τους.

Όπως πάντα στον καπιταλισμό τα Χρέη Κρατικοποιούνται και τα Κέρδη Ιδιωτικοποιούνται.

Εμείς καλούμε το εργατικό κίνημα να παλέψει για το Μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών, την κατάργηση της πολεμικής βιομηχανίας και τον αναπροσανατολισμό της παραγωγής σε ειρηνικούς σκοπούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το «παραμύθι» του 30% και ο “τουρισμός” της επιβίωσης

Ενώ τα πληρωμένα αστικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για τις «σταθερές» επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρουσιάζοντας δημοσκοπήσεις όπου η Νέα Δημοκρατία «αγγίζει» ή συντηρείται οριακά στο 30% στην εκτίμηση ψήφου, η πραγματική ζωή γράφεται καθημερινά με όρους οικονομικής...

Αφιέρωμα: 85 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Ογδοπέντε χρόνια κλείνουν σήμερα από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου  (ΕΑΜ), του μαζικότερου αντιστασιακού κινήματος που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τριπλής (γερμανική, ιταλική, βουλγαρική) κατοχής. Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1941 όταν οι...

Ο νεοποτισμός και οι οικογενειακές κοκορομαχίες για τη γαλάζια διαδοχή: Η «δυναστεία» τσακώνεται πάνω στις πλάτες του λαού

Το σημερινό πρωτοσέλιδο και ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κυνικό τρόπο αυτό που ο κόσμος της αριστεράς και η εργατική τάξη γνωρίζουν καλά: ο νεοποτισμός, η οικογενειοκρατία και η ιδιοποίηση του κράτους ως προσωπικού τιμαρίου...

Συναυλία Βίσση: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές

Πηγή: Μαριάννα Τζιαντζή - f/b Σαββατόβραδο και όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο ΟΑΚΑ στη συναυλία της Άννας Βίσση. Και να θέλεις να το αγνοήσεις, δεν μπορείς καθώς γενναιόδωρη ήταν η κάλυψη από όλα τα ΜΜΕ. Δεν ήταν μια απλή συναυλία αλλά ένα υπερθέαμα που θα το ζήλευαν...

”Πόλεμος”: Χρ. Μαραφάτσος (+ Γκιλφόιλ;) κατά ”ΚΑΛΑΜΙ”. Kαι η Wall Street Journal ασχολείται με Γκιλφόϊλ και Μαραφάτσο

Από την ομογενειακή εφημερίδα "ΚΑΛΑΜΙ" που εκδίδεται στην Αμερική, λάβαμε και παραθέτουμε: Πως ένας Ελληνοαμερικανός, άγνωστος ίσαμε χτες στην Ομογένεια και στην Ελλάδα, διασύρει Πρόεδρο, πρέσβειρα και Στέητ Ντηπάρτμεντ ΗΠΑ, γιά "κονόμες". Το "Κ" καλωσορίζει επιστολή...

Οχτώ χρόνια χωρίς τον σύντροφο Τάσο Κατιντσάρο

Του  Γιώργη Γιαννακέλλη. Συμπληρώνονται σήμερα οχτώ χρόνια από την ημέρα που “έφυγε” από κοντά μας, ένας καλός φίλος, ένας υπέροχος σύντροφος, ένας αταλάντευτος αγωνιστής, ένας άνθρωπος που δεν έλειψε από καμιά λαϊκή κινητοποίηση, από κανέναν εργατικό αγώνα τις...

Σαν σήμερα η εκτέλεση του ταγματάρχη χωροφυλακής Δ. Αλεξόπουλου, από την ΟΠΛΑ

Του Γ. Γ. Απ’ τις πρώτες ενέργειες της Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών  (Ο.Π.Λ.Α), ήταν η εκτέλεση του ταγματάρχη χωροφυλακής Δ. Αλεξόπουλου.   Από το βιβλίο του ιστορικού Ιάσωνα Χανδρινού “Το τιμωρό χέρι του λαού” (Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη...

Σαν σήμερα, στις 26 Σεπτέμβρη 1932, έφυγε από τη ζωή ο Πιερ Ντεγκέιτερ, ο Βέλγος προλετάριος και ξυλουργός που χάρισε στην παγκόσμια εργατική τάξη τον δικό της διαχρονικό, επαναστατικό ύμνο: τη μουσική της «Διεθνούς».

Γεννημένος στη Γάνδη το 1848, ο Ντεγκέιτερ βίωσε από πρώτο χέρι τη σκληρή εκμετάλλευση στα εργοστάσια και τις βιομηχανικές πόλεις της βόρειας Γαλλίας, όπου μετανάστευσε η οικογένειά του. Από νεαρή ηλικία εργάστηκε ως ξυλογλύπτης, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε νυχτερινά...

Από τύχη ζούμε

Γράφει ο mitsos175 Έξι νεκροί στην Πλάκα. Τα στελέχη της Πυροσβεστικής προσπαθούν να βρουν αν πρόκειται για κάποια εγκατάσταση προπανίου σε διαμέρισμα ή για βλάβη στο δίκτυο του φυσικού αερίου, όπως έχει συμβεί το 2022 στην Λ. Συγγρού ή στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»....

Κάτω από τον ευρωπαϊκό πάτο: Η αγοραστική δύναμη των μισθών στην Ελλάδα της «ανάπτυξης»

Η συστηματική προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ περί «οικονομικού θαύματος» και «ισχυρής Ελλάδας» καταρρέει με πάταγο μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών. Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων Ameco...

Επιλεγμένα Video