Κάτω η οικονομική τρομοκρατία

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Τύπο και ιδιαίτερα με τα έντυπα που απηχούν απευθείας τις απόψεις του χρηματιστικού κεφάλαιου, η Ελλάδα είναι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρωένωσης, γιατί το δημοσιονομικό της έλλειμμα φτάνει το 12,7% του ΑΕΠ. Η Ισπανία, όμως, που η επίσημη ανεργία έχει φτάσει το 20%, δεν θεωρείται «μαύρο πρόβατο». Ενα τέτοιο ποσοστό ανεργίας θεωρείται απολύτως συμβατό με τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

Και μόνο η παραπάνω σύγκριση αρκεί για να αποκαλύψει την ουσία των όσων διαδραματίζονται στη χώρα μας και γύρω από τη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο ελληνικός λαός βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική τρομοκρατία, που στόχο έχει να τον γονατίσει από το φόβο. Να αποδεχτεί τα πάντα, προκειμένου να ευημερήσει και πάλι ένας αριθμός.
Ενας αριθμός, η ευημερία του οποίου είναι αντιστρόφως ανάλογη από τις στοιχειωδέστερες ανάγκες επιβίωσης των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών. Προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% μέσα σε μια τριετία, οι μισθοί και οι συντάξεις πρέπει να πέσουν, η φορολογία (ιδίως η έμμεση) πρέπει να φτάσει στα ύψη, το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να ξεθεμελιωθεί, οι κοινωνικού χαρακτήρα κρατικές δομές πρέπει να εξαθλιωθούν, η ανεργία να αγκαλιάσει μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Τα μόνα που δεν πρέπει να θιγούν είναι τα καπιταλιστικά κέρδη, τα οποία άλλωστε θα είναι τα μόνα εισοδήματα που θα εξακολουθήσουν να φορολογούνται αυτοτελώς, με 25%.

Επειδή κάθε κυβέρνηση κρίνεται ευάλωτη στις κοινωνικές πιέσεις, το κουμάντο ανέλαβαν να κάνουν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες της Κομισιόν, που έδωσαν τις βασικές κατευθύνσεις για το τριετές Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και διορθώνουν συνεχώς τα διάφορα μέτρα που προβλέπει η κυβέρνηση. Είναι τόσες και τέτοιες οι παρεμβάσεις τους, που τα κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν τολμούν να κάνουν δηλώσεις και να μιλήσουν συγκεκριμένα. Μόνο την τρέχουσα εβδομάδα, δυο φορές ο Παπακωνσταντίνου και μία η Κατσέλη κάλεσαν τους οικονομικούς συντάκτες σε συνέντευξη, ζητώντας οι δηλώσεις τους να μην αποδοθούν στους ίδιους αλλά σε «υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου». Ετσι, δεν δεσμεύονται για τίποτα, ενώ ταυτόχρονα «σπρώχνουν» την οικονομική τρομοκρατία, χρησιμοποιώντας τους συντάκτες σαν παπαγαλάκια. Την Πέμπτη, ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να διαψεύσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν απαιτεί μείωση κατά 7% του κονδυλίου μισθοδοσίας στο δημόσιο.

Το σπάσιμο της οικονομικής τρομοκρατίας και η αποκατάσταση της αλήθειας είναι το πρώτο βήμα που απαιτείται για να σπάσει ο διάχυτος κοινωνικός φόβος και ν’ αναπτυχθούν επιτέλους οι ταξικοί αγώνες.

Διαβάστε ακόμα

Λαίλαπα νέων αντιλαϊκών μέτρων

Καβάτζα η αύξηση του ΦΠΑ

Τέλη κυκλοφορίας. Κάλπικη αυτοκριτική και πονηροί υπολογισμοί

Εφημερίδα “ΚΟΝΤΡΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *