Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Ιωνίας στο πλευρό του σωματείου και των εργαζομένων του Δήμου

n_iwniaΗ Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας – Μεταμόρφωσης, στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του σωματείου και των εργαζομένων του δήμου Ν.Ιωνίας

Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας έχει ξεκινήσει έναν αήθη πόλεμο εις βάρος των εργαζομένων με πολλά διαδοχικά επεισόδια, το ένα χειρότερο από το άλλο.

Επεισόδιο Νο 1

Από τις πρώτες ενέργειες της δημοτικής αρχής μετά την ανάληψη της δημαρχίας, ήταν η άνευ λόγου καθαίρεση του εργαζόμενου Β. Κοντομήτρου, μέλους της διοίκησης του σωματείου και για δεκαετίες συνεπή αγωνιστή της αριστεράς, από τη θέση του προϊσταμένου. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο T. Καρβουνιάρης. Η επιθετική συμπεριφορά προς τους υφιστάμενούς του, κορυφώθηκε με τη συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού ο οποίος έφτασε να κατέβει και στις εκλογές του σωματείου, με συμμετοχή ακόμα και χρυσαυγιτών.

Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ν. Ιωνία, συμμετέχοντας σε απεργιακές συγκεντρώσεις και περιφρουρήσεις στο γκαράζ του δήμου και το δημαρχείο, δεν ήταν λίγες οι φορές που γίνονταν μάρτυρες υβριστικών επιθέσεων και εκφοβισμών σε βάρος των απεργών από τη μεριά του συγκεκριμένου προϊσταμένου.n_iwnia-1

Επεισόδιο Νο 2

Όταν έφτασε ο εργαζόμενος στην καθαριότητα, Σ. Μπουρνελές, να καταγγείλει την αντισυναδελφική συμπεριφορά του προϊσταμένου, αντί απάντησης υπέστη ποινή (!) στέρησης 3 μεροκαμάτων.

Επεισόδιο Νο 3

Χρέος κάθε μαχητικού συνδικαλιστή και σωματείου, είναι η καταγγελία και η αγωνιστική απάντηση τέτοιων φαινομένων. Έτσι έπραξε και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, γνωστό για την πρωτοπόρα δράση του στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες των ΟΤΑ. Αντί επανόρθωσης, ή έστω αιτιολόγησης των όσων πράττει η δημοτική αρχή, ακολούθησε ένα όργιο προσωπικών επιθέσεων, άσχετων με την υπόθεση, εις βάρος του προέδρου του σωματείου Ν.Αδαμόπουλου, επίσης γνωστού για τους αγώνες του.

Ο Νίκος Αδαμόπουλος πέρα από πρόεδρος του σωματείου επί πολλά έτη, είναι μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΕ ΟΤΑ, και πρόσφατα παρασημοφορημένος από τα δικαστήρια με καταδίκη για την αλληλέγγυα στάση του στον αγώνα των συναδέλφων του στο Ν. Ηράκλειο.

Επεισόδιο Νο 4

Την Τρίτη 29/11, η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας απέλυσε 12 άτομα που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι συμβασιούχοι οι οποίοι έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα εδώ και 2 περίπου χρόνια και παραμένουν στη δουλειά θεωρούμενοι ως αορίστου έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή τους η οποία είναι στα μέσα Δεκέμβρη.

Παρόλ’ αυτά, η  δημοτική μας αρχή, δε δίστασε να τους ανακοινώσει  την απόλυσή τους. Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται από το ίδιο βράδυ με κατάληψη στο γκαράζ του δήμου και μαζική συνέλευση το επόμενο πρωί, που αποφάσισε απεργία την 1η Νοέμβρη, αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή δυο μέρες μετά να ανακαλέσει τις απολύσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Όλη αυτή η αντεργατική εκστρατεία δεν είναι καθόλου πρωτότυπη. Σε μια σειρά δήμους με όχημα τον Καλλικράτη, οι δήμαρχοι επιδίδονται σε κύματα αντεργατικών επιθέσεων εις βάρος των υπαλλήλων τους. Ο δήμος της Ν.Ιωνίας όμως ήταν ένας δήμος που έχει στα χέρια της η ρεφορμιστική αριστερά, καθότι η παράταξη Ενότητα, στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ο κορμός της προέρχεται από αυτόν.

Αλήθεια, αυτή είναι η διαχειριστική οδός για τη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνία συμβαδίζει με την πάγια απάντηση του δημάρχου Γκότση “εγώ δεν συνδιοικώ με τους εργαζόμενους”; Υπάρχει μήπως κι “αριστερό” στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών, “αριστερές” απολύσεις, “αριστερό” ξεπούλημα (όπως αυτό που ετοιμάζεται να κάνει στο Ο.Τ. 150);

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της διαχειριστικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ. Της εξανθρώπισης – καλυτέρευσης, του σάπιου συστήματος στο οποίο ζούμε. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής αριστεράς, παλεύει όχι για τη διαχείρισή του αλλά για την ανατροπή του.

Για μια πραγματικότητα που οι εργαζόμενοι θα διοικούν. Που θα ελέγχουν τον χώρο εργασίας τους και την ίδια τους τη ζωή. Κι αυτό δεν γίνεται με διαχείριση αλλά με σύγκρουση. Σύγκρουση με τους μνημονιακούς νόμους και τις επιταγές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Η διαχείριση αργά ή γρήγορα οδηγεί σε αντεργατικές επιθέσεις και σε αυτό που επικαλείται η δημοτική αρχή “δεν θέλω να απολύσω, αλλά δεν έχω τα λεφτά να τους κρατήσω” (Όχι πολύ διαφορετικά από τα επιχειρήματα των κυβερνητικών). Η σύγκρουση κι ο εργατικός έλεγχος, οδηγούν στο μεγαλείο του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που παρά το “μαύρο” και τις δυσκολίες συνεχίζουν, αποτελώντας τεράστιο αγκάθι για την κυβέρνηση.

Καλούμε όλο τον λαό της Νέας Ιωνίας να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων του δήμου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να επαναφέρει στη θέση του τον Β. Κοντομήτρο. Να μην ισχύσει καμία ποινή για τον Σ.Μπουρνελέ. Να αποκαταστήσει ηθικά τον πρόεδρο του σωματείου Ν.Αδαμόπουλο.antarsya_1

Όλοι κι Όλες στη Γενική Απεργία της 6ης Νοέμβρη

 

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Ιωνίας – Ν.Φιλαδέλφειας – Μεταμόρφωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *