Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Α΄θήνας:Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

  mat5-e1389097187602Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, και είχαμε έξαρση των απαγορεύσεων και του αυταρχισμού, απέναντι σε κάθε για αγωνιστική κινητοποίηση.

8/1/2014: Απαγόρευση των «συναθροίσεων» την ημέρα της φιέστας υποδοχής, με την αιτιολογία «της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές και της αναμενόμενης έντασης»,  χρήση ΜΑΤ και χημικών, σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τον οποίο οδήγησαν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και τον παραπέμπουν με την κατηγορία συμμετοχής σε «απαγορευμένη» διαδήλωση και αντίστασης κατά της αρχής!

9/1/2014: Απαγόρευση της εισόδου των συμπαραστατών του Παύλου στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ομάδα των ΜΑΤ, έκλεισε την πόρτα του κτηρίου 7. Στις διαμαρτυρίες των συμπαραστατών, τα ΜΑΤ απάντησαν σπρώχνοντας και τραυματίζοντας πολλούς συγκεντρωμένους αγωνιστές.
9/1/2014: Χτύπησαν με ΜΑΤ και χημικά τους Σχολικούς Φύλακες, που συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.

11/1/2014: Με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά, απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς φύλακες της Θεσσαλονίκης, του Έβρου και της Κοζάνης να ενωθούν με τους συναδέλφους απο  Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αθήνα, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στα διόδια του Πυργετού το πρωί του Σαββάτου 11/1. Οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων, που ήταν τέτοιας έντασης που προκάλεσαν κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και μώλωπες και μικροτραυματισμούς σε αρκετούς άλλους.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση εγκαινιάζει την περίοδο της προεδρίας σαν μια περίοδο απαγόρευσης κάθε αντιΕΕ και αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, κάθε αγώνα διεκδίκησης που εναντιώνεται στους μνημονιακούς σχεδιασμούς.  Φαίνεται πως η κυβέρνηση φοβάται  την οργή που φέρνουν στην επιφάνεια οι αγώνες, φοβάται τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων. Γι’ αυτό δε διστάζει να καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να απαγορεύει και να καταστέλλει.

Απαιτούμε:
* Την αθώωση του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου
* Την αποκατάσταση  των  Δημοκρατικών Ελευθεριών του λαού μας, του δικαιώματος στη συγκέντρωση, την απεργία και τη διαδήλωση.
Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή θα μας σταματήσουν. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ,
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *