Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το εργασιακό κάτεργο του ομίλου Αλαφούζου

Είχε προηγηθεί η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας καταγγέλοντας  με μια ανακοίνωση καταπέλτη  τα όσα συμβαίνουν στον όμιλο Αλαφούζου –απολύσεις εργαζομένων, εντατικοποίηση εργασίας για όσους παραμένουν στην εργασία τους- για να ρθει σήμερα ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που καταγγέλλει το κάτεργο του εφοπλιστή-εκδότη και τους σχεδιασμούς που έχει για να ξεζουμίζει όσους/ες εργάζονται εκεί.

Πριν παραθέσουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ να θυμίσουμε ότι αύριο στις 5.00 μ.μ υπάρχει συναυλία ενάντια στις απολύσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, έξω από το κτίριο του ΔΟΛ (Μιχαλοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου-Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής).

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, θα θεωρηθεί από την ΕΣΗΕΑ ως κήρυξη πολέμου και θα απαντηθεί ανάλογα.

2. Καλεί όλους τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και τηλεόραση να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που απεμπολεί βασικά δικαιώματα. Ο μόνος αρμόδιος για διαπραγμάτευση ΣΣΕ είναι η ΕΣΗΕΑ.

3. Το Δ.Σ. καλεί ιδιαιτέρως τα διευθυντικά στελέχη στα συγκεκριμένα ΜΜΕ να απέχουν από κάθε πίεση σε συναδέλφους σχετικά με τις διαβόητες «ατομικές συμβάσεις» υπογραμμίζοντας ομοφώνως ότι θα θεωρήσει κάθε τέτοια ενέργεια ως ασύμβατη με την έννοια του μέλους της Ένωσης.

4. Το Δ.Σ. συγκαλεί επειγόντως αύριο Τρίτη, 23 Νοεμβρίου τη Διασωματειακή Επιτροπή. Σε συνεργασία με τα σωματεία των άλλων εργαζομένων, θα συγκαλέσει αμέσως Γενική Συνέλευση των συναδέλφων στον Όμιλο Αλαφούζου.

Στην αυριανή συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικών ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *