Ενορχηστρωμένος κοινωνικός εμπαιγμός!

image002Είναι πραγματικά αστεία -αν όχι επικίνδυνα- τα δήθεν ενθαρρυντικά σχόλια και το χοντροκομμένο ψέμα για συμμετοχή 1.700 ατόμων που διοχέτευσε σε μερίδα του τύπου η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της Ξάνθης.

Οι άνθρωποι που μαζί με τους αστούς πολιτικούς (τουλάχιστον μεσοαστοί και οι ίδιοι) μοιράζονται τη μερίδα του λέοντος στην ευθύνη για την παραίτηση της κοινωνίας, οι αποσβεστήρες κραδασμών (αμορτισέρ) κάθε λογής για να εξυπηρετήσουν προσωπικά, συντεχνιακά ή κομματικά συμφέροντα, φαίνεται να ζουν μια νέα περίοδο αποθράσυνσης μετά τη χλεύη και τις βρισιές, τους χυμένους καφέδες και τα νερά, τις μούντζες, ακόμη και τους ξυλοδαρμούς του πρόσφατου παρελθόντος (αναφερόμαστε στους ομολόγους τους κεντρικά και όχι στους ιλαροτραγικούς εργατοπατέρες της Ξάνθης, της παροιμίας “καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη”).

Όπως μπορεί να μετρήσει στο video (εδώ) όποιος έχει την υπομονή, η πορεία που ξεκίνησε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης μετά βίας αγγίζει τα επτακόσια άτομα. Ακόμη και αν προστεθούν τα διακόσια (καταμέτρηση εδώ) άτομα της ξεχωριστής πορείας του ΠΑΜε, φτάνουμε στο μισό του αριθμού που ψευδέστατα και ανερυθρίαστα είδαμε να δημοσιοποιείται!

Η ντροπή δεν περιλαμβανόταν ποτέ στα χαρακτηριστικά της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Όμως ετούτη η χοντροκοπιά είναι επικίνδυνη, δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις και λειτουργεί απολύτως αποπροσανατολιστικά τόσο για το κίνημα όσο και για την κοινωνία. Εκτός κι αν νομίζουν ότι μπορούν να το ντοπάρουν με την πρέζα του ψεύδους, για να συνεχίσουν να το στέλνουν ανύποπτο αλλά μακάριο στο πολιτικό σφαγείο.

Δεν θα σχολιάσουμε πάλι πράγματα που έχουμε ξαναγράψει και τα περιέβαλε η ένοχη σιωπή διάφορων σαλτιμπάγκων που φωτογραφίζονταν μέσα τους. Αδιάψευστοι μάρτυρες τα δύο video και ο κόσμος που έφαγε το κρύο, ο προδομένος από παντού και στριμωγμένος κάτω από ξένες σημαίες κόσμος που στερήθηκε ένα πολύτιμο μεροκάματο για να συμμετάσχει στη νέα ατελέσφορη, εθιμοτυπική, θλιβερά επαναλαμβανόμενη και a priori καταδικασμένη λιτανεία.

Τα υπόλοιπα εντάσσονται στην εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, μια εξυπηρέτηση που σχηματοποιείται θεαματικά και γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη με τον καιρό…

Πηγή: indexanthi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *