Εκβιασμοί και χρηματισμοί

image002Με πολύ ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί αύριο το περιοδικό Hoc Doc.

Από την ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» αντιγράφουμε:

Μια σειρά από γεγονότα συνθέτουν ένα σκηνικό ενοχοποίησης της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που θυμίζει τη σκοτεινή εποχή με “το τρίκυκλο του Κοτζαμάνη”. Δείτε πώς τα όργανα του κράτους φτάνουν να χρησιμοποιούνται ως πιστόλια του πολιτικού συστήματος.

Τί συμβαίνει όταν δυο σοβαρές καταγγελίες με κοινό παρονομαστή γίνονται ταυτόχρονα; Από τη μία το ΣΔΟΕ κι η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής φέρονται να έχουν πολιτική εντολή να ερευνήσουν τυχόν “θολά” σημεία στις δηλώσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, από την άλλη εμφανίζεται σχέδιο χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν ΠτΔ, σχέδιο που θυμίζει την υπόθεση της Αποστασίας του 1965”.

Διαβάστε στο HOTDOC:

Μια σειρά από περιπτώσεις όπου η επιτροπή “πόθεν έσχες” της Βουλής δεν κάνει τη δουλειά της ως όφειλε. Τα στοιχεία του ΣΔΟΕ μπορούν να καθίσουν κάποιον στο σκαμνί ή να τον εκβιάσουν ανάλογα με το τί θέλει να κάνει η κυβέρνηση. “Παραθυράκια” για συγκάλυψη ελλιπών δηλώσεων αφήνουν τροποποιήσεις του νόμου περί “πόθεν έσχες” που εισήγαγε ο Χαράλαμπος Αθανασίου τον περασμένο Αύγουστο.

Γιατί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης πιέζει για την εκταμίευση επιχορήγησης για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην νότια Εύβοια όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες, δασική κι αρχαιολογική, απαγορεύουν διά ροπάλου την οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή;

Το χρονικό της υπόθεσης Ξουλίδου – Σούκουρα, με όλες τις επίμαχες συνομιλίες στο φέισμπουκ κι εκτενή ανάλυση της πολιτικής σημασίας των γεγονότων. Η Σταυρούλα Ξουλίδου μιλάει στο HOTDOC για τον “άγνωστο” Γιώργο Σούκουρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *