Πετυχημένη και η 2η απεργία στην Internet-Q, χρήσιμα συμπεράσματα

Ανταπόκριση φίλης του site μας που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιούλη η δεύτερη απεργία στην εταιρία Ιnternet-Q στο Κορωπί. Ήδη από την προηγούμενη μέρα η εργοδοσία έδειξε τις διαθέσεις της καθώς μόλις έμαθε για την κήρυξη της απεργίας απευθύνθηκε στον εισαγγελέα, ενώ από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως κάλεσαν τη διοίκηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, για να δώσει «εξηγήσεις»…

Την Τρίτη17 Ιούλη είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη 24ωρη απεργία στην  εταιρία που κηρύχτηκε από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), ενάντια σε 5 εκδικητικές απολύσεις που έκανε η εταιρία. Η επιτυχία της απεργίας προκάλεσε τέτοιο πανικό στην εργοδοσία, που την επόμενη κιόλας μέρα μετακόμισε το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρίας στο Κορωπί!

Την Πέμπτη 28 Ιούλη, από νωρίς μέλη των δύο σωματείων (Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και ΣΕΤΗΠ) και απολυμένοι, αποκλείσαμε την είσοδο για να περιφρουρήσουμε την απεργία. Τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες (κάτω από τον ήλιο) η εργοδοσία φρόντισε να τις κάνει δυσκολότερες, επιστρατεύοντας 10 φουσκωτούς μπράβους για να «περιφρουρήσουν» και εκείνοι την εταιρία. Κατόπιν, κάλεσε την αστυνομία, όπως και στην προηγούμενη απεργία, ζητώντας της να «εξασφαλίσει» ότι οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν.

Προκειμένου να μην υπάρξει καμία επαφή των εργαζόμενων με τα σωματεία, φρόντισε να τους “φορτώσει” όλους σε ένα πούλμαν και να επιχειρήσει να τους βάλει όλους μαζί στην εταιρία. Όταν έφτασε στην είσοδο επιχείρησε να περάσει την ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίζαμε και έσπρωξε στην κυριολεξία με την μούρη του αυτοκινήτου ένα συνάδελφό μας. Πέμπτη 28 Ιούλη 2011,  συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από τους τραμπούκους της εργοδοσίας στην ΕΤΜΑ (28/7/1980).

Καλέσαμε τους εργαζομένους να κατέβουν, να μην υποκύψουν στον εκβιασμό των προϊσταμένων τους, λέγοντάς τους πως έχουν κάθε δικαίωμα να απεργήσουν και αυτή η κατάσταση θυμίζει ομηρία. Μετά από αρκετή ώρα τους αποβίβασαν απέναντι και τους κάλεσαν να μπουν μέσα. Όμως πέρα από τα στελέχη της εταιρίας και ένα εργαζόμενο, οι υπόλοιποι παρέμειναν έξω.

Η απεργία έληξε επιτυχημένα και μάλιστα επειδή τα αφεντικά φρόντισαν για την μεταφορά των εργαζομένων στην αρχή της ημέρας, αλλά όχι και την επιστροφή τους ,τους μεταφέραμε εμείς!

Η σημερινή απεργία ως συνέχεια όλης της προηγούμενης αναμέτρησης στην συγκεκριμένη εταιρία μπορεί να λειτουργήσει παραδειγματικά στα σημερινά ερωτήματα των εργαζομένων, για το πώς μπορεί το εργατικό κίνημα να υπερασπίσει συναδέλφους που πλήττονται από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και να μπλοκάρει τα σχέδια  ξηλώματος κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος.

Επίσης προμηνύει τον βαθμό δυσκολίας που ανεβαίνει χαρακτηριστικά για τις μεθόδους αντίδρασης, πρακτικών και καταστολής από την μεριά του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ στο ALTER ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε την απεργία στην INTERNET-Q, λέγοντας πως είμαστε «το τελευταίο σοβιέτ της Ευρώπης»! Ταυτόχρονα η εργοδοσία «εκβιάζει» πως θα μεταφέρει την εταιρεία στο εξωτερικό. Πρώτα μετέφεραν τη εταιρεία στο Κορωπί και τώρα λένε πως θα την πάνε στο Δουβλίνο για να γλυτώσουν από τις απεργίες…

Στα θετικά αυτού του αγώνα καταγράφεται η ταξική κοινή δράση εργαζόμενων και απολυμένων,  αγωνιστών από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (συμμετέχει στο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων) και του ΣΕΤΗΠ (συμμετέχει στο ΠΑΜΕ), αλλά και της Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου. Αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, του ΠΑΜΕ και του α/α χώρου, από κοινού, έδωσαν τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους και τους απολυμένους πιασμένοι στην ίδια αλυσίδα, για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Θα συνεχίσουμε… 

Η αλληλεγγύη και η αγωνιστική ταξική ενότητα είναι το όπλο μας ενάντια στη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοσίας.

Μία απάντηση στο “Πετυχημένη και η 2η απεργία στην Internet-Q, χρήσιμα συμπεράσματα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *