Ο Θαυμαστός κόσμος των ΜΜΕ


Δυο σχολιάκια από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Αλλαξοκωλιές

Οι δικαστές που αποφάσισαν να συνεχιστεί η κράτηση του Νικολιτσόπουλου αναφέρουν στην απόφαση τους, ότι τα μεγαλοοτελέχη του ΜΕΟΑ Ολγα Τρέμη και Βίκτωρ Βλαχογιάννης είδαν το περιβόητο DVD σε σπέσιαλ προβολή από την Τσέκου.
Δεν είμαστε εκεί για να ξέρουμε, οι δικαστές πάντως αυτό λένε.
Ποια εφημερίδα έπρεπε να κάνει ντου¬ντούκα αυτή την αναφορά και να κραυγάζει «δικαιωθήκαμε»; Το «Πρώτο Θέμα», φυσικά. Στο οποίο η είδηση δεν πέρασε ούτε καν στα ψιλά.

Το «Παρόν» αποκάλυψε έγγραφο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, σύμφωνα με το οποίο ο Μαυροτρύπας (κατά κόσμον Θέμος Αναστασιάδης) είναι ακάλυπτος στο «πόθεν έσχες» για πάνω από 4,6 εκατ. ευρώ.
Ποιο κανάλι έπρεπε να κάνει σημαία του αυτή την αποκάλυψη; Μα το ΜΕGΑλο κανάλι, φυσικά, που μας είχε κάνει πλύση εγκεφάλου με τις καθημερινές αναφορές του στον «κομιστή».
Τι έκαναν η Τρέμη και η παρέα της; Γαργάρα με ταβανόπροκες, όπως λέμε στη δημοσιογραφική αργκό.

Βλέπετε, ο κύριος Γιώργος (Μπόμπολας) είναι πλέον αφεντικό και στα δυο μαγαζιά και όταν ο κύριος Γιώργος φωνάζει «βγάλτε το σκασμό» κατουριούνται πάνω στα Αρμάνι και τα Βερσάτσε κάτι μεγαλόσχημες και μεγαλόσχημοι, που κατά τα άλλα το παίζουν κήνσορες της δημόσιας ηθικής και μουτζαχεντίν της αδέσμευτης δημοσιογραφίας. Ρε, ουστ, λαμόγια.

Ειδικές αποστολές

Παραμένουμε στο θαυμαστό κόσμο των μεγαλοεκδοτών-μεγαλοκαναλαρχών και των τσιρακιών τους, για να σημειώσουμε κάτι που μας έκανε εντύπωση.
Οπως είναι γνωστό, ο Μαυροτρύπας αντεπιτέθηκε στον πόλεμο του ΔΟΛ, με αποκαλύψεις για τη βίλα του Ψυχάρη και τις χοντρές παρανομίες της. Τα σχετικά δημοσιεύματα εξαφανίστηκαν (ακόμα περιμένουμε τη συνέχεια), μετά από επικοινωνία Ψυχάρη-Αναστασιάδη.

Στη συνέχεια το «Πρώτο Θέμα» αγοράστηκε από το Μπόμπολα, που ελέγχει πια το 70% και κάνει ό,τι γουστάρει. Για τον Ψυχάρη δεν ξαναείδαμε τίποτα, όμως την προπερασμένη Κυριακή είδαμε άλλη μια «ειδική αποστολή».
Το «Θέμα» έστειλε συντάκτη στην Ελβετία, για να καταγράψει τις (καθόλου κολακευτικές) διηγήσεις ενός πρώην φίλου και πρώην συνέταιρου του (νεκρού πια) πατέρα του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Το δημοσίευμα δεν περιείχε κάπ επιλήψιμο, έμοιαζε όμως με προειδοποιητική βολή για τον ίδιο το Ρέστη, αφού ο «ριγμένος» φίλος έλεγε πως μικρό τον έπαιζε στα γόνατα του.

Γιατί τον Ρέστη; Γιατί ο Ρέστης εμφανίζεται σαν ο νέος γερός «παίχτης» στο εγχώριο μιντιοκρατικό σύστημα και είναι υποψήφιος για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο στο ΔΟΛ, πράγμα που ο Μπόμπολας ουδόλως γουστάρει, γιατί είναι άλλο πράγμα να έχεις απέναντί σου χοντρολαμόγια διαχειριστές και άλλο έναν πανίσχυρο εφοπλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *