Σκοταδισμός

«Είχαμε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία μας, καθώς ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κυβέρνηση για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, μια ευνομούμενη πολιτεία, μια κοινωνία Δικαίου που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και πιστεύω ότι, με αυτόν τον στόχο, έχουμε πολλές κοινές προσπάθειες να μοιραστούμε με την Εκκλησία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Για να δούμε λοιπόν την πιο πρόσφατη «κοινή προσπάθεια» κυβέρνησης και παπαδαριού.

Αφορά την παρέμβαση των ρασοφόρων στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί υπουργίας Αρη Σπηλιωτόπουλου να μπει το μάθημα «Σεξουαλικής αγωγής» στα σχολεία.

Τον περασμένο Μάη ο τότε υπουργός Παιδείας, προκήρυξε διαγωνισμό για την συγγραφή δυο βιβλίων που είχαν θέματα «Ψυχική Υγεία και Διαπροσωπικές σχέσεις» και «Σεξουαλική αγωγή & Διαφυλικές Σχέσεις».
Τελικά τα βιβλία ανατέθηκαν και γράφτηκαν από την «Ελληνική Εταιρεία Αγωγής, Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας».
Είναι μια οργάνωση επιστημόνων που έχει πρόεδρο της τον γνωστό Θάνο Ασκητή. Αφού τα βιβλία εγκριθήκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο πήραν το δρόμο τους για τα τυπογραφία.

Σιγά όμως μην έφταναν ποτέ στα σχολεία. Οι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» βρήκαν στο πρόσωπο της νέας υπουργού Παιδείας, Διαμαντοπούλου, την «εκσυγχρονιστική αντίληψη» που δεν θα άφηνε τον «ανθό» της Ελλάδας να «διαβρωθεί» από «αντιχριστιανικές απόψεις».

Της έστειλαν, λοιπόν μια επιστολή στην οποία δήλωναν την ρητή διαφωνία τους γιατί σύμφωνα μ’ αυτούς του σκοταδιστές το μάθημα της Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «μπορεί να ταράξει τα μικρά παιδιά από προβληματισμούς ανώτερους ή άσχετους των ενδιαφερόντων τους».
Γράφουν πολλές παπαριές σ’ αυτή την επιστολή: «Το δημιουργούμενο άγχος από την πρώιμη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μπορεί να μεταλλαχθεί σε περιέργεια και έτσι μπορεί τα μικρά αγόρια να δοκιμάσουν τις σεξουαλικές επιδόσεις τους με τις μικρές συμμαθήτριες τους … Σύμφωνα με την μακρά θεανθρώπινη παράδοση του Ελληνικού Εθνους μας δεν χρειάστηκε ποτέ τέτοιο μάθημα να εισαχθεί στα σχολεία … Απειρα παραδείγματα αγίων ανθρώπων επιμένουν ότι είναι κατορθωτή η εγκράτεια και η καθαρότητα μέχρι του γάμου ή και η δια βίου παρθενική ζωή … Γιατί να μην μάθουν τα παιδιά μας ότι πολλές γενεές ευτύχισαν μένοντας παρθένοι και εγκρατείς μέχρι το γάμο; Γιατί να μην μάθουν έγκαιρα από τους γονείς και τους δασκάλους ότι μόνο μέσα στον ευλογημένο ορθόδοξο γάμο προστατεύονται από τις σωματικές αρώστις και τα ψυχικά τραύματα;»….

Τώρα θα πείτε: στο Ιράν ή στον μεσαίωνα ζούμε; Κι όμως η νέα υπουργός Παιδείας είναι δεικτική στις «επιφυλάξεις των ρασοφόρων, και το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής δεν θα υπάρξει στις σχολικές αίθουσες.

Οι αντιδράσεις αυτές του παπαδαριού οφείλονται σε σκοταδιστικές αντιλήψεις που έχει ο ανώτατος κλήρος –που θέλει να προβάλει στο «ποίμνιο» του φυσικά, γιατί οι ίδιοι..- και στηρίζονται σε κάποιους νόμους της «χριστιανικής ηθικής».

Εχουν μάλιστα και «ποινολόγιο». Ένα τεφτέρι που ονομάζετε «Πηδάλιο» και έχει γραφτεί το 1793. Εχουμε ξανααναφερθεί σ’ αυτό τότε που ο Α. Σπηλιωτόπουλος είχε εισπράξει τις πρώτες αντιδράσεις από το παπαδαριό στην πρόθεση του να μπει μάθημα σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία. Και η προσπάθεια που ξεκίνησε το παπαδαριό επί Ν.Δ ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Αν λοιπόν, ο Παπανδρέου εννοεί ότι έχει τέτοιες «κοινές προσπάθειες να μοιραστούμε με την Εκκλησία», πιάσαμε τα λεφτά μας.

0 απαντήσεις στο “Σκοταδισμός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *