ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ-ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ABRAMS

Πολλοί χαμογέλασαν με νόημα όταν ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δήλωνε ότι θα απευθυνθεί στα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων εφοπλιστών για να αναλάβουν τη δωρεάν μεταφορά των μεταχειρισμένων αμερικανικών τεθωρακισμένων. Ο ίδιος ασφαλώς επεδίωκε να πείσει την κοινή γνώμη για την ορθότητα της πολιτικής του επιλογής να αποδεχτεί τα αμερικανικά σαπάκια και να φιλοτεχνήσει το φιλολαϊκό του προφίλ  παρουσιαζόμενος να αναζητά την οικονομικότερη λύση. Ουσιαστικά προωθούσε τα σχέδια του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου για την προμήθεια των παρατημένων ABRAMS σε μια αλάνα της Αριζόνας, που ο ίδιος δεν τόλμησε να προωθήσει ως ΥΕΘΑ, αισθανόμενος το ποδοβολητό της αμερικανογερμανικής σύγκρουσης. Βλέπεις, είναι άλλο πράγμα να το παίζεις «τουρκοφάγος» εκ του ασφαλούς και να υπερασπίζεις  ακροδεξιούς στα Δικαστήρια, και άλλο πράγμα να τα βάζεις με τους εμπόρους όπλων…

Η ζωή γρήγορα απέδειξε ότι οι εφοπλιστές όχι μόνο πατριωτικά αισθήματα δεν τρέφουν αλλά κυνηγούν με κάθε τρόπο τα 5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς τόσο κοστολογούνται τα ναύλα για τη μεταφορά των εκατοντάδων τεθωρακισμένων. Μάλιστα, γνωστό μεγάλο κανάλι και κανάλι σταρ στα μετεωρολογικά δελτία με σεξιστικά υπονοούμενα, ανέλαβαν να ενημερώσουν τους τηλεθεατές ότι είναι ντροπή να μην προμηθευτεί ο ελληνικός στρατός «τα τρομερά και φοβερά αυτά άρματα μάχης για 5 ψωροεκατομμύρια»!!!

Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται ότι η εφοπλιστική οικογένεια που κατέχει σημαντικό τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου των δύο τηλεοπτικών σταθμών, θα επιθυμούμε να αναλάβει αυτή την συγκεκριμένη μεταφορά, άρα να δει και τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 5 εκατ. Καλή αρπαχτή, δεν λέμε…

Πρόκειται εξάλλου για μια άμεση παρέμβαση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των καθεστωτικών ΜΜΕ στην σοβαρή σύγκρουση μεταξύ των ευρωπαϊκών, κυρίαρχα γερμανικών πολεμικών βιομηχανιών και των αμερικανικών, αλλά και των συνεργαζόμενων ελληνικών βιομηχανιών, για τον έλεγχο της προμήθειες τεθωρακισμένων και συνολικά πολεμικού υλικού.

Η σύγκρουση αυτή αναθερμάνθηκε το τελευταίο διάστημα και είναι χαρακτηριστικό το πώς αποτυπώθηκε στον Τύπο. Την Παρασκευή (6/7/2012), διαβάζουμε στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ότι «450 άρματα στην αναμονή», ενώ η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 είναι πιο επιθετική και απαιτητική: «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ. Το Αρχηγείο Στρατού έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις εξασφάλισε δωρεάν από τον Αμερικανικό Στρατό 560 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ113Α2, Μ901ΙTV, Μ981 FISTV, Μ577Α2. Η συμφωνία αυτή οριστικοποιήθηκε επί υπουργίας κ. Αβραμόπουλου. Τα οχήματα αυτό είναι αξίας πολλών… εκατομμυρίων δολαρίων και είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό των μηχανοκίνητων μονάδων πεζικού οι οποίες, λόγω έλλειψης οχημάτων, μόνο μηχανοκίνητες δεν είναι! 

Ο Ελληνικός Στρατός έχει υποχρέωση να τα παραλάβει αμέσως από το χώρο αποθήκευσης τους (Sierra Army Depot) και η μόνη οικονομική επιβάρυνση τους είναι τα έξοδα μεταφοράς που είναι περίπου 5.000.000 ευρώ.  Δυστυχώς, απ΄ ό,τι φαίνεται, το υπουργείο Οικονομικών δεν διέθεσε το ποσό αυτό, το ο­ποίο είναι ελάχιστο μπροστά στη συνολική αξία του υλικού, και ήδη τα 100 οχήματα διατέθηκαν στο στρατό του Πακιστάν. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα στη μεταφορά των οχημάτων αυτών, θα διατεθούν στο σύνολο τους στο στρατό της Ρουμανίας ο οποίος πιέζει να παραχωρηθούν. Είναι δυνατόν για 5.000.000 ευρώ να χαθεί τέτοια ευκαιρία για τον Ελληνικό Στρατό; 

Δεν θα θέλαμε να διανοηθούμε ότι η μη παραλαβή είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών πιέσεων άλλων προμηθευτών πολεμικού υλικού που με την παραλαβή των οχημάτων αυτών απομακρύνεται η προοπτική αγοράς αντίστοιχων οχημάτων οπό τις βιομηχανίες που αντιπροσωπεύουν!  Ελπίζουμε ότι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, θα αντιληφθεί το πρόβλημα και θα κάνει άμεσα τις δέουσες ενέργειες, θα παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε». 

Την ίδια μέρα όμως οι αναγνώστες του ΕΘΝΟΥΣ, διαβάζουν τον αντίλογο στο άρθρο του Δ.Βερύκιου : «Στ’ άρματα, στ’ άρματα» για την αποδοχή μιας πανάκριβης… δωρεάς από τις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα λόγω οικονομικής δυσπραγίας καθυστερεί η απόκτηση πυρομαχικών για τα γερμανικά άρματα LEO που αγοράστηκαν την τελευταία πενταετία!

 

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς καλείται να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής εάν η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχτεί ή όχι τη «δωρεάν» παραχώρηση 400 απενεργοποιημένων αρμάτων μάχης Μ1Α1 τύπου ABRAMS από τις ΗΠΑ.

Το κόστος επιβάρυνσης… Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και το αρμόδιο τμήμα εθνικού αμυντικού σχεδιασμού με επικεφαλής τον πρέσβη Δ. Χρονόπουλο εκφράζουν εγγράφως ζωηρές επιφυλάξεις για την αποδοχή της συγκεκριμένης… δωρεάς, καθότι η Ελλάδα καλείται να επιβαρυνθεί με 500 εκατ. δολάρια για τη μεταφορά, την ενεργοποίηση και την αναβάθμισή τους, που θα μας κοστίσουν «ο κούκος αηδόνι».

Ωστόσο, την ίδια ώρα εξωθεσμικά κέντρα, μεταφορικές εταιρείες και έμποροι αμυντικών υλικών συντήρησης που προσδοκούν να υπογραφούν «χρυσά συμβόλαια», πιέζουν παντοιοτρόπως για την αποδοχή των 400 ABRAMS που σαπίζουν στα νεκροταφεία των ΗΠΑ.

Και οι… πιέσεις Σε ό,τι αφορά την περιβόητη… δωρεά των αμερικανικών μεταχειρισμένων αρμάτων ABRAMS, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη και με τις χώρες της Ευρωζώνης που άρχισαν ήδη να διαμαρτύρονται μέσω των μίντια που ελέγχουν. Ήδη ο ευρωπαϊκός Τύπος καταγγέλλει την Ελλάδα ότι, ενώ διαθέτει έναν υπέρογκο αριθμό αρμάτων, πολύ μεγαλύτερο από τις επιχειρησιακές της ανάγκες, δαπανώντας 2 δισ. ευρώ οι Έλληνες φλερτάρουν με την ιδέα να προμηθευτούν επιπρόσθετα μεταχειρισμένα άρματα από τις ΗΠΑ ξοδεύοντας 500 εκατ. δολάρια από τα χρήματα των Ευρωπαίων που τους δανείζουν».

Σύμφωνα με τις σχετικές μας ανακοινώσεις, που φαίνεται να δικαιώνονται, η τεράστια σύγκρουση για τα πυρομαχικά, τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα, αλλά και οι σχεδιασμοί για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς του νέου ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου είναι στο στόχαστρο ξένων και ελληνικών πολεμικών βιομηχανιών, Ελλήνων εμπόρων όπλων, που χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο για να εξασφαλίσουν τις χρυσοφόρες προμήθειες. Εμπλοκή μεγαλοδημοσιογράφων, μιλιταριστικών εντύπων και καθεστωτικών ΜΜΕ, εξαγορά αστών πολιτικών και μερίδας υψηλόβαθμων αξιωματικών, είναι μερικές από αυτές. Πολλοί καταγγέλλουν εξάλλου, την ύπαρξη συγκροτημένων μπλοκ στο Πεντάγωνο και στη Διεύθυνση εξοπλισμών που συγκρούονται λυσσαλέα για την εξασφάλιση των αμερικανικών-γερμανικών-ρωσικών-ελληνικών συμφερόντων που εκπροσωπούν.

Για μια ακόμη εκφράζουμε την αντίθεση μας στην αποδοχή των αμερικανικών σαπακίων που θα κοστίσουν πανάκριβα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή του προσωπικού! Πολύ περισσότερο, που όποιος αναλάβει την προμήθεια των μεταχειρισμένων ουσιαστικά πετά τον ανταγωνιστή εκτός και μπαίνει μπροστά στην κούρσα για την εξασφάλιση των νέων προμηθειών.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Ο κόσμος της εργασίας δυστυχεί, βρίσκεται σε απόγνωση, μεταναστεύει, αυτοκτονεί και δημοσιογράφοι-έμποροι όπλων-εφοπλιστές-καναλάρχες-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ-Καμμένος μαλώνουν για άχρηστα όπλα…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://Diktiospartakos.blogspot.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *