Φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

swtiriaΦασίστες βεβήλωσαν το μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου στο Πάντειο. Η αγωνίστρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου, μέλος της ΚΝΕ, δολοφονήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ από τραμπούκους της εργοδοσίας στις 28 Ιούλη 1980.

Η δολοφονία της έγινε σε μια περίοδο ‘ήπιου πολιτικού κλίματος’, όπως ονομαζόταν τότε η ‘συναίνεση’ και είναι μία από τους δεκάδες νεκρούς της μεταπολίτευσης.

Η βεβήλωση του μνημείου που υπάρχει στο Πάντειο, όπου φοιτούσε η Σωτηρία, αποτελεί πρόκληση, αδιανόητη σε άλλες εποχές.

Τα μαντρόσκυλα του κεφάλαιου, δρώντας τη νύχτα, εφαρμόζουν τώρα τις ‘κρυπτείες’ τους και εναντίον του μνημείου μιας αγωνίστριας που έπεσε για τα πιο ευγενή ιδανικά.

Η Κομματική Οργάνωση Παντείου του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Παντείου της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Δε μας ξαφνιάζει η ενέργειά τους αυτή. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Οι σύγχρονοι απόγονοι του Χίτλερ και του Μεταξά.

Θέλουν να χτυπήσουν όχι μονό το ΚΚΕ, αλλά και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Είναι εχθροί των εργατών. Είναι αυτοί που στήνουν σκλαβοπάζαρα με 18€ μεροκάματο για να πλουτίζουν μια χούφτα καπιταλιστές. Είναι ο μηχανισμός τρομοκράτησης των εργατών και του λαϊκού κινήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή. Να πάρουν απάντηση από τους Συλλόγους των εργαζομένων και των φοιτητών στο Πάντειο.

Να αποκαλυφθεί ο ρόλος των σύγχρονων δωσίλογων. Οι εργάτες και ο λαός δεν φοβούνται αυτούς τους τραμπούκους του συστήματος.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *