Το καθεστώς Μπουμπάρακ παίζει το τελευταίο του χαρτί

Το καθεστώς Μπουμπάρακ στην Αίγυπτο αιμορραγεί και παίζει το τελευταίο του χαρτί για να κρατηθεί στην εξουσία επιστρατεύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στους διαδηλωτές (Δείτε το βίντεο).

Το είχαμε ξαναγράψει. Τα γεγονότα που ξεκίνησαν στην Τυνησία σαν παλιρροϊκακό κύμα επέδρασαν σε όλους τους αραβικούς λαούς και δείχνει να εξαπλώνεται μέχρι την Συρία και την Λιβύη, κάνοντας ολοκληρωτικά καθεστώτα απομεινάρια απελευθερωτικών κινημάτων να βλέπουν ότι το έδαφος χάνεται κάτω απ΄ τα πόδια τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για χώρες του απόλυτου πλούτου και της απόλυτης φτώχειας. Και βέβαια, ο απόλυτος πλούτος είναι για τους ολίγους και εκλεκτούς και η απόλυτη φτώχεια για τους πολλούς και ταλαιπωρημένους.

Τώρα φαίνεται ότι η κατάσταση και σ’ αυτή την πλευρά του πλανήτη αλλάζει οριστικά. Είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τι μορφή θα πάρουν αυτές οι αλλαγές αλλά το βασικό είναι ότι για πρώτη φορά αυτοί οι λαοί πίστεψαν στην δύναμη τους αμφισβητώντας την παντοδυναμία των σιδερόφρακτων διδακτορικών καθεστώτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *