Γην και ύδωρ της κυβέρνησης του ΓΑΠ στις “Ανθρωπιστικές” δολοφονίες.

Από μια χώρα με «περιορισμένη εθνική κυριαρχία», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει ομολογήσει, δεν θα περίμενε κανείς διαφορετική συμπεριφορά στην υπόθεση της επιδρομής κατά της Λιβύης. Η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, πρόσφερε από την πρώτη στιγμή «γην και ύδωρ» στους σταυροφόρους…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π», Γαλλία και Βρετανία ζήτησαν και – δίχως δεύτερη κουβέντα – έλαβαν από την ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα προσφέρει όσες διευκολύνσεις είναι απαραίτητες για να εξελιχθεί η στρατιωτική επιδρομή, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν στους Αγγλογάλλους εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται από κόμματα της αντιπολίτευσης και έγκριτους νομικούς, οι διευκολύνσεις αυτές δόθηκαν ακόμη και κατά παράβαση της έννομης τάξης και του ελληνικού συντάγματος.

Με πιο απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να εξυπηρετήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα Γάλλων – Βρετανών – Αμερικανών πριν ακόμη ληφθούν οι αποφάσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Προφανώς η κυβέρνηση νιώθει πως δεν μπορεί να πει το παραμικρό «όχι» στους «σταυροφόρους», οι οποίοι άλλωστε είναι και οι πιστωτές και διαχειριστές του ελληνικού χρέους αλλά, πλέον, και της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Η όποια απόφαση του ΝΑΤΟ για ανάληψη δράσης «κατά του Καντάφι» μπορεί να προσφέρει μια δικαιολογία στην ελληνική κυβέρνηση για συμμόρφωση της στις συμβατικές δεσμεύσεις της χώρας, όμως αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Διότι από τα ελληνικά λιμάνια (Σούδα) και αεροδρόμια (Άραξος, Άκτιο, Ανδραβίδα) απογειώθηκαν και έπλευσαν δεκάδες σκάφη για να βομβαρδίσουν τη Λιβύη.

Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αυτή η ελληνική συμετοχή είναι θεσμοθετημένη, αλλά πηγαίνει ακόμη μακρύτερα: Σύμφωνα με το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ελλάδας, σε περίπτωση που η συμμαχία αναλάβει δράση από το έδαφος μιας χώρας (στην προκειμένη περίπτωση από το ελληνικό έδαφος), οι εξουσίες του Αμερικανού στρατιωτικού διοικητή ξεπερνιούνται μόνο από τον… θεό.

Στο ερώτημα αν πρέπει να περιμένουμε ακόμη χειρότερα την επόμενη περίοδο, δύσκολα η απάντηση μπορεί να είναι αρνητική…

Πηγή: “Ποντίκι”

 Η «συμμαχία των προθύμων» για έκτη μέρα συνεχίζει τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» στην Λιβύη δημιουργώντας ποτάμια αίματος άμαχων πολιτών. Και ας μην επικαλεστούμε τα όσα μεταδίδει το επίσημο Λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana που για προφανείς λόγους είναι αναξιόπιστο αφού ο ρόλος του είναι η προπαγάνδα υπέρ του καθεστώς Καντάφι.

Όμως ακόμα και Δυτικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τα ξημερώματα υπήρξαν αεροπορικές επιδρομές σε προάστιο της Τρίπολης προκαλώντας σημαντικό αριθμό θυμάτων, άμαχων πολιτών.   (Οι Λιβυκές αρχές έδειξαν 18 πτώματα σε δημοσιογράφους).

Σ΄ αυτές τις «ανθρωπιστικές δολοφονίες» ο ρόλος της κυβέρνησης του ΓΑΠ είναι σημαντικός. Εκτός του δημοσιεύματος απ’ το “Ποντίκι” που παραθέσαμε παραπάνω, χαρακτηριστικό είναι και το σημερινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη» που τιτλοφορείται: «Πιο ενεργή η συμμετοχή της Ελλάδας στη Λιβύη».

Μία απάντηση στο “Γην και ύδωρ της κυβέρνησης του ΓΑΠ στις “Ανθρωπιστικές” δολοφονίες.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *