Μυτιλήνη: εισβολή μελών του ΚΚΕ σε κατάληψη προσφύγων

kk2-300x169Γύρω στα 30 άτομα μέλη του ΚΚΕ Mυτιλήνης γύρω στις 6 το απόγευμα μπούκαραν στην κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης που είχε γίνει απο αλληλέγγυους προκειμένου να στεγαστούν οι πρόσφυγες. Στην κατάληψη εκείνη την ώρα υπήρχαν δύο αλληλέγγυοι. Τα μέλη του ΚΚΕ τους είπαν να αποχωρήσουν κι ότι απο δω και πέρα εκείνοι θα διαχειρίζονται τον χώρο.

Οι αλληλέγγυοι αντιστάθηκαν και οι ΚΚΕδες τους χτύπησαν και τους έβγαλαν έξω απο την κατάληψη. Κόσμος αναγκάστηκε να φύγει από παράθυρο. Εκείνη την στιγμή μέσα στο κτήριο υπήρχαν αρκετές οικογένειες προσφύγων που είχαν βρεί ζεστασιά και στέγη στο συγκεκριμένο χωρο κι έγιναν μάρτυρες αυτού του συμβάντος με αποτέλεσμα να φοβηθούν καθώς δεν καταλάβαιναν γιατί αυτοι οι άνθρωποι με τα κράνη και τα παλούκια επιτέθηκαν στους αλληλέγγυους που τους είχαν βοηθήσει.

Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και Α/Α άρχισαν να μαζεύονται έξω απο το κτήριο όπου επικρατεί ένταση μέχρι και τώρα. Μέλη του ΚΚΕ βρίσκονται στην πόρτα με τα παλούκια πίσω απο την πόρτα να μην φαίνονται και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΚΕ κάθονται περιμέτρικά του κτηρίου επιβλέποντας. Αυγά και σκουπίδια πετάχτηκαν στους ΚΚΕδες από αλληλέγγυους στους πρόσφυγες στο Εργατικό Κέντρο.

kk3

Οι πρόσφυγες ουσιαστικά εκδιώχθηκαν εξαιτίας της βίαιης εισβολής του ΚΚΕ και αυτή την στιγμή αποχωρούν και οι τελευταίες οικογένειες. Να σημειωθεί πως το κτήριο δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο για την αποθήκευση υλικων και δεν έχει καν ρεύμα.

kkk1

Αλληλέγγυοι παραμένουν στο σημείο, η κατάσταση εξελίσσεται ακόμη.

Πηγή: provo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *