Γράφει ο mitsos175
Το πρώτο ραντάρ τέθηκε σε λειτουργία με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα από τους Βρετανούς. «Χωρίς το σύστημα ραντάρ που διέθετε αποκλειστικά εκείνη την εποχή η Μ. Βρετανία, δε θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της “μάχης της Αγγλίας” (Battle of Britain), όπως αποκλήθηκε η απόπειρα καταστροφής της RAF από τη Λουφτβάφε το 1940».
«Φάε τα καρότα, ενισχύουν την όραση» έλεγαν, όταν ήμουν μικρός. Τα καρότα, που θα με έκαναν να έχω σούπερ όραση, με προβλημάτιζαν αρκετά χρόνια, γιατί, όσα και να έτρωγα, δεν έβλεπα τα θεαματικά αποτελέσματα, που υπόσχονταν οι μεγάλοι.
Οι Βρετανοί για να αποκρύψουν τη νέα τεχνολογία από τους Γερμανούς είχαν διαδώσει τη φήμη πως η όραση των πιλότων τους βελτιώνονταν πολύ, επειδή έτρωγαν καρότα! Μπορούσαν να βλέπουν ακόμα και το βράδυ! Ήταν τέτοια η προπαγάνδα υπέρ των καρότων, που την πίστεψαν όχι μόνο οι Γερμανοί, αλλά και πάρα πολύς κόσμος. Τα καρότα είναι ωφέλημα, αλλά δεν είναι ραντάρ.
Θυμίζω αυτή την ιστορία για να πω, πως οι εκρήξεις στα κινητά στο Λίβανο οφείλονται πιθανότατα σε κάποια νέα τεχνολογία, που συνδυάζεται με τις υπάρχουσες, όσον αφορά τον ηλεκτρονικό πόλεμο, τον εντοπισμό των συσκευών επικοινωνίας. Το λέω με σιγουριά γιατί διάβασα την είδηση:
«Εννέα νεκροί και 300 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τις νέες εκρήξεις που σημειώθηκαν σε ασυρμάτους στη Βηρυτό σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μία μόλις μέρα μετά το χάος που προκλήθηκε με τουλάχιστον 12 νεκρούς και σχεδόν 2.800 τραυματίες από ταυτόχρονες εκρήξεις σε βομβητές».
Τα κινητά χρησιμοποιούνταν από αμάχους και πρόκειται για μια ακόμα τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ. Είναι άλλωστε γνωστό πως στον πόλεμο, λόγω της ευκολίας εντοπισμού των κινητών, οι έμπειροι αξιωματικοί διατάζουν το κλείσιμο, ακόμα και την αφαίρεση της μπαταρίας.
Οι ασύρματοι όμως είναι άλλη ιστορία, χρησιμοποιούνται από το στρατό. Επομένως το Ισραήλ έχει βρει τρόπο να ανατινάζει τις συσκευές αυτές από μακριά. Υπάρχουν θεωρίες πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και το θέμα είναι πως, αφού το πέτυχαν οι Ισραηλινοί, σύντομα θα βρουν τον τρόπο και άλλοι.
Να συστήσουμε στους συντρόφους να βγάζουν την μπαταρία του κινητού, αν θέλουν να μη γίνουν γνωστές προσωπικές τους συνομιλίες, καθώς το κινητό είναι ταυτόχρονα πομπός και δέκτης, όπως επίσης είναι γνωστό, πως οι πάντες παρακολουθούνται στη Μπανανία μας πολύ πριν τον ηλεκτρισμό…
Αφήστε μια απάντηση