Δούλεμα και απροσανατολισμός


Ας κάνουμε ένα τηλεγραφικό σχολιασμό των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών. Δεν θα κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε κάθε κανάλι αφού όλα είχαν την ίδια βασική θεματολογία. Αυτιάς, Παπαδάκης και το δίδυμο Καμπουράκη-Οικονομέα με την δολοφονία Στεργιόπουλου, την εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση της Simens και με την ακρίβεια στην αγορά ασχολήθηκαν. Και όλοι οι τηλεπαρουσιαστές είχαν σχεδόν το ίδιο σκεπτικό στις τοποθετήσεις τους.

«Αίμα, σπέρμα, ψέμα», είναι τα συστατικά που πρέπει να έχει μια «είδηση» για να πουλήσει τρελά, σύμφωνα με τα αφεντικά των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης. Τα δυο πρώτα τα περιείχε η φύση του εγκλήματος με θύμα των ηθοποιό. Το τρίτο το πρόσθεσαν οι μαρκουτσοφόροι με τις δήθεν «αποκλειστικές πληροφορίες» τους. Τα θηρία της τηλεοπτικής ζούγκλας δεν σεβάστηκαν ούτε την μνήμη του νεκρού. Το θύμα ακόμα και στο φέρετρο «πουλούσε»….

Για την κοπελιά στην Λευκίμμη Κέρκυρας που ουσιαστικά την σκότωσαν οι Ματατζήδες δεν υπήρχε ούτε ένα σχόλιο. Ηταν «ανώνυμη» βλέπετε.
Όπως “ανώνυμος” είναι και ο Θανάσης Ταμπάνης που χτες δολοφονήθηκε στο κυνήγι του κέρδους και της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων.
Και ήταν μόλις 24 χρονών εργάτης.
Ο εργοδότης του, στο εργοστάσιο ΝΕΞΑΝΣ, στην Αγία Μαρίνα Στυλίδας τον ανάγκασε να εργάζεται σε ένα τομέα που απαιτούσε ειδίκευση. Αυτός δεν είχε τα ουσιαστηκά προσόντα, άλλωστε και το αφεντικό τον πλήρωνε σαν ανειδίκευτο εργάτη με αποτέλεσμα να γίνει το μοιραίο. Κεραυνοβολήθηκε από 3.500 βολτ ρεύμα με αποτέλεσμα το νήμα της ζωής του να κοπεί βίαια.

Για τον Θανάση δεν θα ακουστεί ούτε θα γραφτεί κουβέντα. Γ’ αυτούς ένα «γρανάζι» της καπιταλιστικής μηχανής του κέρδους έσπασε. Θα αντικατασταθεί αμέσως και έληξε. Τι κι αν αυτό το «γρανάζι» είχε κοπέλα, όνειρα, σχέδια για την ζωή; Θα πονέσουν τα ταξικά του αδέλφια, θα τον κλάψουν οι δικοί του άνθρωποι…. Για τους «έγκριτους» δημοσιογράφους ποτέ δεν αποτέλεσε είδηση η δολοφονία ενός εργάτη.

Πάμε στο δεύτερο θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν τα πρωινάδικα. Για τις μίζες που έχει δώσει η Simens σε πολιτικά κόμματα και πρόσωπα.
Αφού μας είχαν πει για καμιά 15αρια χιλιάδες ευρώ που είχε δώσει η εταιρία ως «χορηγία» στην νεολαία ΠΑΣΟΚ, τώρα διατυπώνονται ερωτηματικά για προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού από την Ντόρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την ίδια εταιρία.
Από χτες είχε πάρει σβάρνα όλα τα κανάλια και έλεγε τα δικά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα ασχολήθηκαν όλοι οι «τηλεοπτικοί αναλυτές», ενώ το έχουν πρωτοσέλιδο πολλές εφημερίδες.

Όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια. Εδώ έχει αποκαλυφθεί από Γερμανό εισαγγελέα ότι η «Ζήμενς» έδωσε μίζες ύψους 100 εκατ. ευρώ στα μεγάλα πολιτικά κόμματα για να πάρει διάφορες «δουλειές» στην Ελλάδα τη δεκαετία 1994-2004. Και αντί για να μας μιλήσουν που κατέληξε όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων μας λένε για το αν δικαιολογούνται τα 15 χιλιάρικα που έδωσε στην νεολαία ΠΑΣΟΚ ή αν μπορεί να δικαιολογήσει τα 120 χιλιάρικα του τεχνολογικού εξοπλισμού που πήρε ο Κυριάκος.

Δυο λέξεις μόνο. Δούλεμα και απροσανατολισμός

Υ.Γ Για το θέμα της ακρίβειας θα μιλήσουμε σε άλλο ποστ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *