30ή μέρα απεργία πείνας – Βρόμικος πόλεμος ενάντια στον Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς

Δεκάδες αλληλέγγυοι, μετανάστες και Ελληνες, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το συγκρότημα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς και ν’ απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή του.

Στο μεταξύ, όπως κατήγγειλε ο απεργός πείνας, που σήμερα βρίσκεται στην 30ή μέρα, από χτες δέχεται ένα συνεχή βρόμικο πόλεμο, που συνιστά βασανιστήριο.

Οταν χτες επέστρεψε από το νοσοκομείο, όπου αρνήθηκε να δεχτεί ορό και οι γιατροί δεν τον κράτησαν, τον διέταξαν να μαζέψει τα πράγματά του και τον μετέφεραν σε άλλο όροφο, σε απομόνωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της εσωτερικής μεταφοράς, επειδή ο απεργός πείνας δεν μπορούσε να περπατήσει γρήγορα, ο φρουρός τον κλότσησε στη μέση και άρχισε να τον βρίζει.

Οι βρισιές και οι απειλές συνεχίστηκαν όλη τη μέρα χτες και σήμερα: «Εδώ θα πεθάνεις», «άμα θέλεις χτύπα το κεφάλι σου στον τοίχο», «τίποτα δεν θα κερδίσεις», είναι μερικά από αυτά που ακούει συνεχώς, ενώ συχνά είναι και τα φτυσίματα.

Επίσης, του αφήνουν συνεχώς φαγητό στο κελί, μολονότι τους έχει δηλώσει ότι συνεχίζει την απεργία πείνας και δεν θέλει φαγητό.

Στις συνεχείς διαμαρτυρίες μας οι αξιωματικοί του Αλλοδαπών διαψεύδουν τα πάντα, όπως αναμενόταν. Γι’ αυτό, άλλωστε, μετέφεραν τον απεργό πείνας στην απομόνωση, για να μην υπάρχουν συγκρατούμενοί του μάρτυρες στα όσα του κάνουν.

Χτες επίσης, τον μετέφεραν για δεύτερη φορά στην πρεσβεία του Μαρόκου, προσπαθώντας προφανώς, για δεύτερη φορά, να πετύχουν τη συναίνεση της πρεσβείας για την απέλασή του. Δεν γνωρίζουμε τι απάντησε η πρεσβεία, με την οποία θα επικοινωνήσει αύριο η συνήγορός του.

Επαναλαμβάνουμε αυτά που γράψαμε στη χτεσινή μας ανακοίνωση:

Καθιστούμε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών υπεύθυνη για τη ζωή του συντρόφου μας. Απαιτούμε να σταματήσει ο βρόμικος πόλεμος εναντίον του.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να δώσει αμέσως λύση στο θέμα, τερματίζοντας την απάνθρωπη, εκδικητική συμπεριφορά της Αστυνομίας, που παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος.

Καλούμε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς.

Ανοιχτό Μέτωπο για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των 300 απεργών πείνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *