Ας δούμε πιο προσεκτικά τη δημοσκόπηση της Marc

Ερωτηματικά δημιουργεί σε κάθε υποψιασμένο πολίτη, η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που παρουσιάστηκε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPΗΑ και σύμφωνα με την οποία πραγματοποιείται ανατροπή στις πρώτες θέσεις. Έτσι σύμφωνα με την αποψινή δημοσκόπηση η ΝΔ

συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δεύτερος με 21% ενώ στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 13.2%,  έχοντας όμως αυξήσει τα ποσοστά του κατά τρείς (3) ποσοστιαίες μονάδες !

Τα ερωτηματικά δημιουργούνται γιατί πέρα απ’ το ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ανατρέπει τα κοινά ευρήματα όλων των εταιρειών, που δίνουν πέρα απ’ το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα, αναμφισβήτητη πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ,  ανατρέπει και δημοσκόπηση της ίδια εταιρείας που έγινε πριν μία εβδομάδα ακριβώς στην οποία τα αποτελέσματα έφερναν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο με 23,8% και τη ΝΔ δεύτερη με 17,4%.
Σύμφωνα πάντως με επιστήμονα στατιστικό που μιλήσαμε ζητώντας τη βοήθεια του, για να συμβεί αυτή η μεγάλη μεταβολή σ’ ενα τόσο μικρό διάστημα πρέπει να μεσολαβήσει κάποιο γεγονός ιδιαίτερα επιβαρυντικό για  κάποιον απ’ τους μονομάχους, έτσι ώστε να γείρει μαζικά η πλάστιγγα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.
Σε συνθήκες φυσιολογικές, σχετικής πολιτικής ηρεμίας κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Για να έχετε πλήρη εικόνα παρακάτω δημοσιεύουμε και τις δύο δημοσκοπήσεις .

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 10 / 06 / 2012

 • ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%
 • ΝΔ: 17,4%
 • ΠΑΣΟΚ: 10,8%
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8,7%
 • ΚΚΕ: 6%
 • Χρυσή Αυγή: 4,9%
 • ΔΗΜΑΡ: 4,2%
 • ΛΑΟΣ: 2%
 • Οικολόγοι: 2,5%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 17 / 06 / 2012
 • ΝΔ: 23,1%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 21%
 • ΠΑΣΟΚ: 13,2%
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,2%
 • ΚΚΕ: 5,1%
 • Χρυσή Αυγή: 4,3%
 • ΔΗΜΑΡ: 5,6%
 • ΛΑΟΣ: 1,6%
 • Οικολόγοι: 1,6%

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Εμείς απλά να θυμήσουμε ότι ο διευθυντής της εταιρείας Marc, Θωμάς Γεράκης, είναι ο κύριος που λίγο πριν την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου 2 το Φεβρουάριο, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, μας περιέγραψε με τρόμο πως έζησε την πτώχευση της Πολωνίας τη δεκαετία του ’80, συμβάλοντας στην κατατρομοκράτηση των πολιτών που έπρεπε να δεχτούν την αναγκαιότητα των απάνθρωπων μέτρων ώστε να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τις χρεοκοπίας. Όποιος θέλει να το ξαναδεί, μπορεί εδώ

Οι εφιάλτες ενός δημοσκόπου

Αλήθειες και ψέματα για τα «δελτία» στην Πολωνία

Στην εκπομπή των Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη «Mega Σαββατοκύριακο», στις 18/2/2012, έγινε συζήτηση με τον γνωστό αναλυτή Θωμά Γεράκη τnς εταιρείας MARC για τα αποτελέσματα δημοσκόπησης αναφορικά με τις γνώμες των Ελλήνων απέναντι στο μνημόνιο.

Ο κ. Γεράκnς, για να διευκολύνει την πλάστιγγα να γείρει προς το μέρος των απόψεών του, αναφέρθηκε σε προσωπικές του «μελοδραματικές» εμπειρίες: «Εχω ζήσει μια πτώχευση και δεν θέλω να ξαναζήσω δεύτερη. Ημουν φοιτnτnς στην Πολωνία επί Γιαρουζέλσκι και εχω μια κόρη ενός χρόνου.

Τα ράφια στο σουπερμάρκετ ήταν άδεια. Τα τρόφιμα ήταν με δελτίο. Οι ουρές ήταν ατελείωτες. Βλέπω ακόμη εφιάλτες! Δεν είχα να ταίσω το παιδί μου και πήγαινα στην εκκλησία με την αγωνία πως, σαν ξένος και ορθόδοξος, θα μου έλεγαν να πάω να φάω στη χώρα μου. Αν δεν το έχετε ζήσει δεν θα με πιστέψετε!»

Εγώ θα σε «πιστέψω», Θωμά Γεράκη. Γιατί ήμουν κι’ εγώ εκεί, όπως ξέρεις, φοιτητής με κόρη. Eiπες όμως τις μισές αλήθειες και πολλά ψέματα. Δημιούργησες έτσι μια συγκινητική, αλλά τελείως πλαστή, εικόνα στους συνομιλnτές σου δnμοσιογράφους και στους τηλεθεατές, Εικόνα κλάψας και τρόμου! Για να τoυς πείσεις για «κάτι» που σε συμφέρει. Με πονηρό σκοπό. Τρέμεις στην ιδέα πως, αν πτωχεύσουμε, τι θα απογίνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων; Aς κοιμnθεiς όπως έστρωσες, Ομως, να ξέρεις, οι εφιάλτες σου δεν μας αφορούν.
Εχουμε στους δικούς μας: την τρόικα, το μνημόνια, τις τράπεζες, τις αγορές, ττους κερδοσκόπους, το ΔΝΤ, τους Γερμανούς, τους δlκούς μας δωσίλογους, την αριθμολαγνεία και τρομοκρατία των ΜΜΕ; όπου προσθέτεις κι εσύ το λιθαράκι σου, λέγοντας πως, αν δεν κάτσουμε φρόνιμα, n ουρά των ανέργων θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα!

Δεν έχεις κανένα δικαίωμα, πέρα από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που παρουσιάζει το λαό διχασμένο για το μνημόνιο, να επιχειρηματολογήσεις υπέρ ή κατά κάποιας πλευράς. Εκτός του ότι είναι επαγγελματικά αντιδεοντολογική n στάση σου, έξυσες πολλές πληγές… Ετσι, μου έδωσες το δικαίωμα να μιλήσω και για τις υπόλοιπες μισές αλήθειες, ώστε να αποκτήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αξιοπιστίας σου ή μη και κατ’ επέκταση των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των συμφερόντων που εξυπηρετούνε.

Στη δακρύβρεχτη αφήγηση για τις μνήμες σου από την κατάρρευση του σοσιαλισμού, πράγμα, το οποίο, βεβαίως, καμία σχέση και σύγκριση δεν έχει με τη σημερινή κρίση και τις αιτίες τnς, σου διέφυγαν κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να σου τις ξαναθυμίσω μήπως και πάψεις να βλέπεις πια εφιάλτες.

Στην Πολωνία βρεθήκαμε, τότε, κάποιοι Eλληvες να σπουδάσουμε με υποτροφία από το ΚΚΕ – σ.σ. και ο Γεράκης! -και σίγουρα δεν ήμαστε κάποιοι «ξένοι ορθόδοξοι χριστιανοί» που γυρνάγαμε από εκκλησία σε εκκλησία για να φάμε. Ημαστε, αν δεν κάνω λάθος αγαπητέ Γεράκη, άθεοι και κομμουνιστές, σνυπότακτοι από το στρατό και με ληγμένα διαβατήρια. – σ.σ. και ο Γεράκης – Ως εκ τούτου, δεν μπορούσαμε να γυρνάμε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα για διακοπές. Κανείς μας, όμως, δεν πείνασε, ούτε βέβαια και οι Πολωνοί ή οι αλλοδαποί συμφοιτητές μας. Εμείς, μέναμε στις φοιτητικές εστίες δωρεάν, τρώγαμε δωρεάν, είχαμε φοιτητικό επίδομα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα παιδιά μας γεννήθηκαν και πήγαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν.

Τότε, στην Πολωνία, κι ενώ ο σοσιαλισμός κατέρρεε μπροστά στα μάτια μας, δεν υπήρχαν άνεργοι, Ζητιάνοι άστεγοι, ενώ σήμερα υπάρχουν και κανείς δεν πέθαινε από το κρύο, ενώ σήμερα πεθαίνουν. Οι συνθήκες γύρω μας ήταν περίπου όπως τις περιέγραψες, με ελλείψεις, δελτία, ουρές, αλλά και μεγάλη κοινωνικό αναταραχή, την οποία το ΚΚΕ παρακολουθούσε αμήχανα, εξεγέρσεις ανθρακωρύχων πνιγμένες στο αίμα, διαδηλώσεις, καταλήψεις σχολών … Στις τάξεις μας επικρατούσαν δύο τάσεις: Από τη μια, οι ελάχιστοι που θαρραλέα έλεγαν ανοιχτά τη γνώμη τους, ότι το να σκοτώνεις εργάτες δεν έχει καμία σχέοη με τις αρχές του σοσιαλισμού και, από την άλλη, οι σταλινικοί σκληροπυρηνικοί. Στους πρώτους πρωτοστατούσα εγώ και γρήγορα έγινα το «μαύρο πρόβατο», ενώ στους δεύτερους, οι οποίοι και με «έδωσαν» … , εσύ «σύντροφε» Θωμά Γεράκη!

Το καλοκαίρι του 1982, με «άνωθεν» εντολές, διεκόπη η υποτροφία μου, διαγράφηκα από τη σχολή μου και απελάθηκα από την Πολωνία. Με αντιμετώπισαν σαν πράκτορα των Αμερικανών.

Δεν αλλαξοπίστησα ποτέ, δεν άλλαξα στρατόπεδο και πάντα πιστεύω σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Οπως και τότε, όμως, δεν θα κάτσω φρόνιμος, όπως ξεδιάντροπα μας ζnτάνε κάποιοι τύποι σαν και του λόγου σου και αυτό συμβουλεύω και τους άλλους. «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ …»

ΤΑΣΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,
Ζωγράφος

ΥΓ: Οι καιροί και οι άνθρωποι αλλάζουν. Δεν κράτησα ποτέ σε κανέναν κακία. Αμα ξαναπεινάσεις, μην τρέχεις στις εκκλnσίες. Ελα σπίτι μου. Κάλεσε και τον Βενιζέλο. Ενα πιάτο φαί θα υπάρχει.

Πηγή: 2ο απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας

Δείτε και τα αποτελέσματα που έδινε η ίδια εταιρεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μάη και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για την αξιοπιστία της.

0 απαντήσεις στο “Ας δούμε πιο προσεκτικά τη δημοσκόπηση της Marc”

 1. Τα τρομοκρατικά διλλήματα των διεφθαρμένων και υποταγμένων , δραχμή-ευρώ, δεξιά-αριστερά, Σαμαράς-Τσίπρας, δεν θα δίνονται μισθοί και συντάξεις, θα βρέχει, θα χιονίζει, θα κρυώνουμε,,,,,, το σύστημα ας τα απευθύνει σε κάφρους και όχι στους Έλληνες. Στις 17/6/2012 ο ανεξάρτητος Έλληνας θα τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες.

 2. Ένα πιάτο φαί για τον Μπένυ; Σε περίοδο κρίσης; Είσαι καλά κύριε Παυλόπουλε; τι ένα πιάτο φαί; θα έχει γλύψει το τσουκάλι πριν προλάβετε να πιάσετε το πηρούνι. Δώστε του καλύτερα δύο τρία σακάκια να τα μεταποιήσει σε ένα. Να τον ντύνεις εντάξει, αλλά φαγητό…

 3. Το πρώτο σενάριο κοκορομαχίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ το απέρριψε ο λαός στις 6/5/2012. Το σύστημα λοιπόν που ανέλαβε να συνεχίσει την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, υποχρεώθηκε να παίξει τα ρέστα του ρίχνοντας στο παιχνίδι το κρυφό του χαρτί (Σύριζα). Έτσι λοιπόν με τη βοήθεια των παπαγάλων της παραπληροφόρησης και των άθλιων δημοσκόπων, ο λαός θα βομβαρδίζετε καθημερινά έως τις εκλογές με την άγρια τάχα κόντρα μεταξύ Σαμαρά-Τσίπρα, που πότε ο ένας θα πηγαίνει μπροστά και πότε ο άλλος. Ελπίζουν ότι θα παγιδεύσουν το λαό, με αδέξια συνθήματα του είδους Δεξιά-Αριστερά και να τον εγκλωβίσουν σε μία από τις δύο επιλογές . Ο Έλληνας στις 17/06/2012 θα απορρίψει τα ψεύτικα διλλήματα, και θα ψηφίσει έξω από τις επιλογές των υποταγμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *