Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Χαλκιδική

earthday2012 Εχτές, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην Ιερισσό η μόνη προγραμματισμένη εκδήλωση ήταν μια βόλτα με ποδήλατα, παρέα με τα παιδιά μας. Μια ποδηλατοδρομία που οργανώνεται από το Σύλλογο Περιβάλλοντος τα τελευταία 12 χρόνια και φέτος ήταν πιο σημαντική από ποτέ. Μια διαδρομή με θέα το βουνό και τη θάλασσα. Χωρίς κανάλια, δημοσιογράφους, ΜΑΤ, δακρυγόνα. Με το σύνθημα “SOS Χαλκιδική” να είναι πλέον βίωμα και να εκφράζεται χωρίς ήχο.

Αυτή την ημέρα διάλεξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας να επισκεφτεί τη Χαλκιδική. Τη Χαλκιδική όπου η Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν είναι μια επετειακή υποχρέωση, αλλά καθημερινός αγώνας. Στην ομιλία του στην Ιερισσό αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα και δήλωσε τη υποστήριξή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους και την αλληλεγγύη του στους άδικα προφυλακισμένους συμπολίτες μας.

Εμείς αυτήν την ημέρα μιλήσαμε με πράξη. Εμείς το μήνυμα, ότι οι ανθρώπινες ζωές και το φυσικό περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη πολυεθνικών εταιρειών, το στέλνουμε καθημερινά. Το βιώνουμε εδώ και καιρό, μέσα απ΄ τον αγώνα και το κόστος που αυτός έχει. Το βιώνουμε μέσα από την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη συντροφικότητα.

Εμείς “θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό και όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό” και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε και να τα προστατεύουμε.

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Associations of Stageira-Akanthos against gold mining

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *