Παραιτήθηκαν 23 Τούρκοι στρατιωτικοί καθώς αρνήθηκαν να σκοτώνουν Κούρδους

4502-0.tourkoi stratiwtikoi.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002Το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο εναντίον του εσωτερικού εχθρού, του υπερήφανου Κουρδικού λαού και της ανυπέρβλητης σε ηρωισμό Τουρκικής Αριστεράς. Όμως αυτός ο πόλεμος που δίχασε την κοινωνία, που έστρεψε τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον αμάχων, καθώς διατάχθηκαν να διεξάγουν έναν βρώμικο πόλεμο περικυκλώνοντας και βομβαρδίζοντας πόλεις, γυρνά μπούμερανγκ.

Γιατί η εθνικιστική προπαγάνδα και η μισαλλοδοξία ενός καθεστώτος που διψά για εξουσία, τρέφει μεγαλοϊδεατικές βλέψεις, δε μπορεί να κρύψει την ταξικότητα του πολέμου, δε μπορεί να κάμψει την ανθρωπιά.

Η αδίστακτη λοιπόν κυβέρνηση Ερντογάν με τη διχαστική πολιτικής τους που πνίγει στο αίμα τους λαούς της Τουρκίας γεννά το αντίπαλο δέος. Ενώ η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πολεμική επιχείρηση σε Σιλώπη-Τσίζρε, εις βάρος του άμαχου κουρδικού πληθυσμού και οι Κούρδοι συνεχίζουν με επίσης αμείωτη ένταση την αντίστασή τους με τις ένοπλες πολιτοφυλακές που έχουν συγκροτήσει.

Το «ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ» φώναξαν με στεντόρεια φωνή 23 Τούρκοι στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων 12 υπαξιωματικοί, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τον τουρκικό στρατό καθώς κλιμακώνεται η επίθεση και ο ψυχολογικός πόλεμος με στόχο τον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας. Τα ονόματα των στρατιωτικών έγινε προσπάθεια να αποκρυφτούν από τις τουρκικές Αρχές, ωστόσο των υπαξιωματικών διέρρευσαν.

Απόρρητο έγγραφο του τουρκικού στρατού  που αποκαλύφθηκε πρόσφατα αναφέρει ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν άδεια να χρησιμοποιούν τα όπλα τους ενάντια στους άμαχους Κούρδους της νοτιοανατολικής Τουρκίας, οι οποίοι είναι Τούρκοι πολίτες, και ξεκαθαρίζει στους αξιωματικούς να μην φοβούνται πιθανές διώξεις στο μέλλον για εγκλήματα εις βάρος αμάχων.

Ωστόσο, όλο αυτό το μακελειό που συμβαίνει στη νοτιοανατολική Τουρκία φαίνεται να έχει επηρεάσει πολλούς Τούρκους μόνιμους στρατιωτικούς. Σύμφωνα με την αρθρογραφία εκτός από τους 23 βαθμοφόρους που παραιτήθηκαν, υπάρχουν αναφορές ότι δεκάδες προσωρινοί χωροφύλακες ζήτησαν να απαλλαχθούν από την υπηρεσία τους αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην τυφλή βία εις βάρος Κούρδων αμάχων.

Οι 12 υπαξιωματικοί που παραιτήθηκαν και διέρρευσαν τα ονόματά τους είναι: Γιακούπ Γκιργκίν (Yakup Girgin), Νετσμί Σεκερτσί (Necmi Şekerci), Τσεσίμ Ερχάν (Cesim Erhan), Γιακούπ Μπιλιτσί (Yakup Bilici), Ονούρ Κουτσουκίλ (Onur Küçükil), Μεχμέτ Ακίς (Mehmet Akış), Εμρέ Γκονέτς (Emre Gönenç), Ογκούζ Μποζ (Oğuz Boz), Χαμντί Αλγκιούλ (Hamdi Algül), Αλί Ντεγκιρμί (Ali Değirmi), Σερκάν Σουσάν (Serkan Susan) και Ερτουγκρούλ Κιλίτς (Ertuğrul Kılıç).

Να θυμίσουμε ότι ανάλογες αξιοθαύμαστες συμπεριφορές είχαν επιδείξει στο παρελθόν Ισραηλινοί έφεδροι και μόνιμοι στρατιωτικοί που Αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη βάρβαρη και εξίσου αιματοβαμμένη επιχείρηση καθυπόταξης του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης.

Σε όλους αυτούς το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την Αλληλεγγύη του. Είμαστε δίπλα τους και η επιλογή τους αποτελεί πρότυπο για εμάς. Οι αγώνες των λαών της Τουρκίας αποτελούν έμπνευση.

Η ανατροπή της αντεργατικής-αυταρχικής-φιλοπόλεμης κυβέρνησης Ερντογάν και η ανάπτυξη κοινών αγώνων είναι μονόδρομος για τον κόσμο της εργασίας. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το πόσο κρίσιμη είναι η ανάπτυξη κινήματος και η εκδήλωση αμφισβήτησης μέσα στον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *