Όλοι στη Διαδήλωση της ΔΕΘ – Συγκέντρωση: Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ

Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ

Συγκέντρωση Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Με μια ακόμη αιματηρή «αξιολόγηση» υποδέχεται το φθινόπωρο η λαομίσητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι κανίβαλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ με τους πειθήνιους εντολοδόχους όλων των μνημονιακών δυνάμεων, κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης», ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του προηγούμενου αιώνα!!! Ιδιαίτερα με τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» σε Εργασιακά/Συνδικαλιστικό Νόμο, έχουν στόχο να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, να ποινικοποιούν και να απαγορεύουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. O ελληνικός καπιταλισμός για να επιβιώσει, χρειάζεται ένα συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, στο βιοτικό της επίπεδο και κυρίως να την αφοπλίσει από κάθε εργαλείο της. Άλλωστε, η προσπάθεια αυτή για ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες για τους εργαζόμενους, έχει ήδη ξεκινήσει με τις δεκάδες κατάπτυστες αποφάσεις των δικαστηρίων (βλέπε π.χ. αποφάσεις ενάντια στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΜΕΘ, καταδίκη Ηριάννας, αποφάσεις Αρείου Πάγου).

Η ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να πλασαριστεί ως «πόλος σταθερότητας» στην περιοχή και επιζητεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ, συμμαχώντας με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Όχι σταθερότητα αλλά μόνο κινδύνους φέρνει αυτή η πολεμοκάπηλη στάση για τους λαούς της περιοχής μας, καθώς ο παγκόσμιος καπιταλισμός/ιμπεριαλισμός, μέσα στην τεράστια κρίση του, σπρώχνει ξανά την ανθρωπότητα προς τον όλεθρο γενικευμένων πολέμων. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Κοινή πάλη των λαών, εργατικός διεθνισμός!

Τα ωμά ψέματα της κυβέρνησης για την «έξοδο στις αγορές» και όλων των μνημονιακών για την «σταθεροποίηση» και «ανάπτυξη», συντρίβονται πάνω στην άθλια κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, στη μετατροπή της χώρας σε Αποικία Χρέους και των εργαζόμενων σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που ζούμε και στις νέες επιθέσεις που έρχονται, απαιτείται σκληρή μάχη, στην οποία πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι και να τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουμε για τις ξεπουλημένες αστικοποιημένες ηγεσίες των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ, που έχουν ταχθεί με τους δανειστές και τους «Μένουμε Ευρώπη» και έχουν οδηγήσει σε οικτρή κατάσταση το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που σκορπούν την ηττοπάθεια, τη διαίρεση και τη συκοφαντία και παρά τους λεονταρισμούς, συντάσσονται με το αστικό μπλοκ εξουσίας σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς για να σταματήσουμε συντονισμένα και με ενότητα τη νέα επίθεση. Με πίστη στις δυνάμεις της τάξης μας, όπως δείχνουν η μαζική απόρριψη της «αξιολόγησης» από τους εργαζόμενους στο δημόσιο, η αντίσταση σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, οι προσπάθειες οργάνωσης και κινητοποίησης των πιο σκληρά  εκμεταλλευόμενων κομματιών της εργατικής τάξης (συμβασιούχοι, ντελιβεράδες κ.λπ.). Βασισμένοι όχι σε θολά μέτωπα και συμμαχίες με στόχο τις εκλογές, αλλά στην αυτοοργάνωσή μας και σε ένα σχέδιο αγώνων, για να προετοιμάσουμε μια Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας που θα τσακίσει στην πράξη τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, νέους και παλιούς μνημονιακούς.

Η ΟΚΔΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά στη ΔΕΘ, δίνοντας ηχηρό μήνυμα για μια «θερμή» αγωνιστική χρονιά. Με την ενεργή συμμετοχή μας, με σύνθημα «Ενότητα στους Αγώνες, Αγώνας για την Ενότητα», να προωθήσουμε μια πραγματικά ενωτική πολιτική, για το ξεπέρασμα του αδιέξοδου κατακερματισμού των κινητοποιήσεων, για τον συντονισμό στην δράση όλων των δυνάμεων και αγωνιστών του κινήματος που πραγματικά θέλουν να παλέψουν. Η οργάνωσή μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σ’ αυτή την κατεύθυνση, με αφορμή και αυτή την κινητοποίηση στη ΔΕΘ.

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα

Κάτω τα Μνημόνια παλιά και νέα. Να διώξουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων

Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ. Άμεση εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη

Παύση πληρωμών και Μονομερής Διαγραφή του Χρέους

Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στις Τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τομείς–κλειδιά της οικονομίας

Πάλη ενάντια στον πόλεμο. Έξω οι βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις και πολέμους των ιμπεριαλιστών.

ΟΚΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *