Ξηλώνουν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας – Απομακρύνονται άμεσα 15 στελέχη

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ με βαρύτατες ευθύνες είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής που επέδειξε ύποπτη ολιγωρία στη διαλεύκανση του γιγαντιαίου σκανδάλου με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που συντελέστηκε με τις παράνομες μεταφορές κεφαλαίου από την Κίνα για αγορά ακινήτων, αποκαλύπτει η Κontranews.

Η διοίκηση της ΕτΕ παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί πριν από μήνες για το σκάνδαλο δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας στη λειτουργία της τράπεζας . Αντιθέτως προστάτευσε τα στελέχη της τράπεζας που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα POS

Το σκάνδαλο εκτός από ποινικές διαστάσεις λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις απειλώντας τις σχέσεις Ελλάδας Κίνας.

ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ της διοίκησης της ΕτΕ ενεργοποιήθηκαν μετά το διάβημα στο οποίο προχώρησε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα. Τότε η διοικητική πυραμίδα της ΕτΕ αποφάσισε να προχωρήσει στη διενέργεια ελέγχου χωρίς όμως να απομακρύνει τα εμπλεκόμενα στελέχη από τις νευραλγικές θέσεις τις οποίες κατέχουν.

Μάλιστα ο έλεγχος που διενεργείται κρίνεται προσχηματικός και έχει στόχο να καθυστερήσει την ουσιαστική έρευνα που θα πραγματοποιηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στο μεταξύ το σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις αφού τα ποσά που ξέπλυναν μέσω της παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων από την Κίνα για αγορά ακινήτων. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ποσό να υπερβαίνει και τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Το σκάνδαλο εκτός από τις ποινικές διαστάσεις με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις απειλώντας τις σχέσεις Ελλάδας Κίνας.

Στο Μαξίμου επικρατεί οργή για τη στάση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και δεν αποκλείεται σύντομα να πέσουν κεφάλια Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δικαστική διερεύνηση της απάτης Πολύ σύντομα θα αρχίσει η παρέλαση από τα εισαγγελικά γραφεία μεγαλόσχημων επιχειρηματικών και τραπεζικών παραγόντων.

Οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση των ακόλουθων κακουργημάτων.

Το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος την παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων την παραβίαση των τραπεζικών κανονισμών τη σύσταση συμμορίας και τις υπερτιμολογήσεις .

Για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος η Εθνική Τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει διοικητικές κυρώσεις καθώς και την επιβολή προστίμων μαμούθ .

Η εμπλοκή στη διερεύνηση του σκανδάλου και της ΕΚΤ δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και τις διαστάσεις που έχει πάρει.

Πηγή: «Μικρομέτοχος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *