Το βίντεο και τα ερωτήματα για τον βασανισμό Γεωργιανού ώστε να πει πως σκότωσε την Κάρολαϊν

Μείζον ζήτημα για τις μεθόδους και τις επιδιώξεις της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η καταγγελία 36χρονου Γεωργιανού σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του, σύμφωνα με την οποία επί τέσσερις ημέρες Έλληνες αστυνομικοί τον βασάνιζαν και τον πίεζαν για να ομολογήσει το φόνο της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά. 

Το Τvxs.gr παρουσιάζει το βίντεο της καταγγελίας και δημοσιεύει τα βασικά σημεία της καταγγελίας, με υπότιτλους. Μιλώντας μέσω τηλεφώνου από τις φυλακές του Κορυδαλλού, ο 36χρονος Γιόργκι Χαρτζεισβίλι λέει ότι αστυνομικοί τον χτυπούσαν επί 4 ημέρες και τον πίεζαν να ομολογήσει ένα φόνο που δεν είχε διαπράξει αλλά ισχυρίζεται επίσης ότι κανείς δεν του έκανε ερωτήσεις πριν αρχίσει ο ξυλοδαρμός.  

Στο βίντεο αναφέρεται ότι μετά την ομολογία του συζύγου της Καρολάιν, οι κατηγορίες για τα Γλυκά Νερά αποσύρθηκαν από τον Χαρτζεισβίλι, ωστόσο τώρα κατηγορείται για ληστεία ενός 70χρονου ζευγαριού. Στη συνέντευξή του, ο 36χρονος Γεωργιανός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και σε αυτή την υπόθεση.

Κι ενώ στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Γεωργίας αναφέρει πως ουδέποτε ενημερώθηκε από τις Ελληνικές Αρχές ότι ο 36χρονος κατηγορείται για τον φόνο της Καρολάιν, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτό συνέβαινε αλλά για περισσότερα στοιχεία παρέπεμψε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, αφήνοντας «ακάλυπτους» την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  

«Ήταν πάρα πολλοί που με χτυπούσαν. Οταν κουραζόταν ο ένας, τον άλλαζε ο άλλος», είπε ο 36χρονος για να συμπληρώσει: «Μόλις με έφεραν στην Αθήνα δεν μου έκαναν ερωτήσεις. Κατευθείαν ερχόντουσαν και με χτυπούσαν ο ένας μετά τον άλλον». 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στο φιλοκυβερνητικό τύπο, ο Γιόργκι Χαρτζεισβίλι είχε συλληφθεί στα μέσα Μαΐου στους Κήπους Έβρου, προσπαθώντας με πλαστά έγγραφα να φύγει προς τη Βουλγαρία. Ο 36χρονος δεν αρνείται αυτή την κατηγορία, αλλά αντίθετα αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη στη ληστεία των 70χρονων και φυσικά ουδεμία σχέση είχε με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που έχει πλέον εξιχνιαστεί με τον δολοφόνο να είναι ο σύζυγος της Κάρολαϊν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος.  

Αν ισχύει ότι οι αστυνομικοί δεν του έθεσαν καν ερωτήσεις για το έγκλημα, παρά ξεκίνησαν να τον χτυπούν και να τον πιέζουν να ομολογήσει για την υπόθεση των Γλυκών Νερών, τότε προκαλούνται σοβαρά ερωτήματα με ποιoν τρόπο και γιατί η Αστυνομία συνέδεσε τον 36χρονο με το στυγερό έγκλημα, την ώρα που ο σύζυγος της Κάρολαϊν συνέχιζε το «θέατρο» χωρίς να ερευνάται από τις αρχές.   

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Imedi της Γεωργίας, ως «ερωτήσεις» από τους αστυνομικούς προς εκείνον, ο Χαρτζεισβίλι ανέφερε τα εξής: «Μου έλεγαν να ομολογήσω πως και με τι τρόπο την σκότωσα εγώ. Μετά πως βγήκα από το σπίτι, και ούτω καθεξής».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του δηλαδή, τον αντιμετώπιζαν εξαρχής ως ένοχο.  Στη συνέχεια του ρεπορτάζ η δημοσιογράφος λέει πως μετά την ομολογία του πιλότου, οι κατηγορίες σχετικάμε τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά αποσύρθηκαν από τον 36χρονο Γεωργιανό αλλά εκείνος παραμένει κατηγορούμενος για κάποιες κλοπές. Ο ίδιος λέει στην κάμερα ότι δεν έχει κάνει κλοπές. 

Πρεσβεία της Γεωργίας: Ποτέ ο πολίτης μας δεν κατηγορήθηκε για το φόνο της 20χρονης 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η πρεσβεία της Γεωργίας στην Αθήνα. Σε αυτή, διαβεβαιώνεται ότι οΓεωργιανός υπήκοος είναι καλά στην υγεία του και ότι αρνείται ανάμειξή του στη ληστεία των 70χρονων. Το σημαντικότερο ίσως σημείο της ανακοίνωσης είναι εκεί που η πρεσβεία της Τιφλίδας τονίζει ότι ενώ βρισκόταν σε επικοινωνία με τις Ελληνικές Αρχές από την ημέρα της σύλληψης, περί τα μέσα Μαΐου δηλαδή, ουδέποτε ενημερώθηκε ότι ο υπήκοός της κατηγορείται για το φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Κάτι που σήμερα Τρίτη υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Η πρεσβεία δεν ήξερε, η Πελώνη επιβεβαίωσε – Σιωπή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Παρά το γεγονός ότι η πρεσβεία της Γεωργίας δεν γνώριζε ότι ο Γεωργιανός κρατούνταν ως ύποπτος για το φόνο της Καρολάιν, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη δήλωσε το εξής: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα εξετάστηκε ο εν λόγω ύποπτος με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες». 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τον καταγγελλόμενο τετραήμερο ξυλοδαρμό του Γεωργιανού από την ΕΛΑΣ, η κ. Πελώνη δεν διέψευσε το γεγονός αλλά παρέμεμψε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, «αδειάζοντας» τον Μ. Χρυσοχοϊδη

«Είναι πολύ ειδικό αυτό που ρωτάτε. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα εξετάστηκε ο εν λόγω ύποπτος με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το αρχηγείο της ΕΛΑΣ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη. Ωστόσο, παρά το σάλο που έχει προκληθεί και παρά το γεγονός ότι η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος έχειπαραπέμψει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχει αναρτηθείστον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ, ούτε σε αυτόν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: tvsx

5 απαντήσεις στο “Το βίντεο και τα ερωτήματα για τον βασανισμό Γεωργιανού ώστε να πει πως σκότωσε την Κάρολαϊν”

  1. Τυφλοπόντικα Βισινσκι, ως συνήθως, λάθος κατάλαβες, αφού αυτο σε βολεύει. Δεν με έτσουξε καθόλου μα καθόλου η ασυναρτησία σου περι ” μιχαλακιδων” αλλα η άθλια γενίκευση σου περι. “Περι κοπριτων Ελλήνων” Δηλαδη εσύ ο κατάπτυστος Α ρ χ ι κ ο π ρ ι τ η ς , το παράσιτο να αυτοαναγορευεσε σε τιμητη των πάντων και μάλιστα, σε απόλυτη ταύτιση με τους μιχαλακιδες να παρουσιάζεσαι, ως ιδιοκτήτης του χώρου της Εργατικής Τάξης και κατα την απόλυτη κριση σου να καθαρίζεις ποιος μπορεί να παραυρεθει εκεί. Και το αποκορύφωμα να απειλείς οταν δεν υπακούω στις διαταγές σου. Όσο για τις ξεθυμασμένες απειλές λέω. Ε λ α με φορά , αλλα με την όπισθεν οπως πήγαινες μικρός στον περίπτερα της γειτονιάς και σε επιβράβευε με. κ α ρ α μ μ ε λ ε ς Αυτα

    • Βρε ναζιστρω κακιασμενη σας τσούζει ακόμα τι σας έκανε ο Στάλιν και σκουζεις και κάτι τελευταίο εδώ βλακακο ανθυποτζημερε δεν είναι ιστολόγιο γενικού σχολιασμού ούτε φόρουμ ποικίλης υλης.Υπαρχει πλήθος τέτοιων να περνάτε τα χρυσαυγουλα την ώρα σας μην εκμεταλλεύστε άλλο την ανυπαρξία moderate τα σχόλια σας πρέπει να πάνε spam

  2. Βρε αρχικόπριτη Βισινσκι με το βαρβαροφώνο ψεύτο επώνυμο σου και το απαίσιο, άθλιο,βάρβαρο και εγκληματικό πρωτυπο που εκπροσωπεί για άλλη μια φορά επανεμφανιστηκες και προσπαθείς , οπως παντα με παραληρηματικές προκλήσεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Άντε χάσου και κρύψου στο ρυπαρό λαγούμι που παρασιτικά είσαι χωμένος. ΟΥΣΤ

    • Σ’ ετσουξε για το πασοκολαμογιο το Μιχαλάκη και εμφανίστηκες μπάρμπα μικροαστουλη,εδώ δεν έχεις καμία δουλειά είναι χώρος στρατευμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης πάρε δρόμο με τό καλό λέμε!

  3. Όλο αυτό αναιρεί το παραμύθι των Μιχαλακηδων της ΕΛΑΣ ότι από την πρώτη στιγμή υποπτευόταν τον πιλότο διότι αν ο γεωργιανός υπέκυπτε και “ομολογούσε” ο κοπριτης ελληνικός θα τανε ελεύθερος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *