Από προβοκάτσια σε προβοκάτσια η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το πρόβλημα είναι η στενότητα εμβολίων και όχι το αντιεμβολιαστικό ρεύμα

Από χθες γελάει ο κόσμος. Ο επιλοχίας των α(χ)ρίστων, Γιώργος Γεραπετρίτης, παρουσίασε σχέδιο διαχωρισμού διάφορων χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας σε «μόνο για εμβολιασμένους» και «μεικτούς», αναθέτοντας στους μαγαζάτορες και το προσωπικό τους αστυνομικά καθήκοντα: άμα το μαγαζί ή το διασκεδαστήριο είναι μόνο για εμβολιασμένους, θα πρέπει να κάνουν έλεγχο ταυτοποίησης των προσερχόμενων, για να διαπιστώνουν αν το πρόσωπο που δείχνει στο κινητό το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» είναι όντως αυτό και δεν είναι κάποιος/α άλλος/η, που χρησιμοποίησε το κινητό του «κολλητού» ή της «κολλητής» του.

Εχουν δικαίωμα αστυνομικού ελέγχου ταυτοποίησης οι πορτιέρηδες των μαγαζιών; Οχι, βέβαια, γι’ αυτό και οι μαγαζάτορες επιδίδονται σε πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης. Δεν τους ενδιαφέρουν, φυσικά, τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, την πελατεία τους δε θέλουν να χάσουν, όμως εγείρουν υπαρκτά προβλήματα.

Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός φαινόταν να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα δίπλα στον Γεραπετρίτη. Δεν ήταν τόσο επειδή τον εξανάγκασε να έχει δεύτερο ρόλο σε θέματα της αρμοδιότητάς του, όσο γιατί καταλάβαινε ότι αυτό το πράγμα δεν είναι υπερασπίσιμο. Την άλλη κιόλας μέρα τράβηξε για το πρωινάδικο του ΟΡΕΝ για να πει: «Εάν κάποιος έχει να μας προτείνει μια καλύτερη λύση που συμπεριλαμβάνει και τις τρεις αυτές παραμέτρους, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε»! Δεν το λες και… φανατική υπεράσπιση των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να επαναφέρει με πλάγιο τρόπο την προτροπή του προς τους καπιταλιστές εργοδότες: «απολύστε τους μη εμβολιασμένους». Είπε: «Κάναμε πολύ διεξοδική ενδοκυβερνητική συζήτηση, αν υπάρχει συνταγματικά ανεκτός τρόπος να κάνουμε εμείς μία τέτοιου τύπου νομοθετική ρύθμιση για τους εργαζομένους. Κρίθηκε ότι συνταγματικά δεν μπορούμε, γιατί αυτό θα οδηγούσε σε μία εκ του πλαγίου υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, που δεν επιτρέπεται. Αρα, αναγκαστικά αυτό θα ρυθμιστεί από την αγορά, από την κείμενη νομοθεσία. Σε μία επιχείρηση που αποφασίζει να είναι Covid free, αποκλείεται ο επιχειρηματίας με τους εργαζομένους να μην έχουν συζητήσει και να μην έχουν βρει μία πολιτισμένη λύση. Το λογικό είναι όλοι να είναι εμβολιασμένοι»!

Οταν για να μπεις σ’ ένα μπαρ θα πρέπει να δείχνεις πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορείτε να φανταστείτε τι εκβιασμούς θ’ αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι από τους καπιταλιστές εργοδότες. Το υγειονομικό απαρτχάιντ θα φουντώσει. Και δε θα αφορά κάποιους με αντιεμβολιαστική συνείδηση, αλλά και εργαζόμενους με προβλήματα υγείας, για τους οποίους αντενδείκνυται ο εμβολιασμός. Οι καπιταλιστές, μέσω του πιστοποιητικού εμβολιασμού, θα μπορούν να διαχειρίζονται το προσωπικό τους (ήδη εργαζόμενους και αναζητούντες εργασία) με κριτήρια ταξικής ευγονικής.

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος δεν επέδειξε κανένα φανατισμό στην υπεράσπιση του… μεγαλοφυούς σχεδίου για το διαχωρισμό σε «μόνο για εμβολιασμένους» και σε «μεικτά». Οι εφημερίδες δεν το έκαναν πρωτοσέλιδο, οι δε ραδιοφωνικοί παραγωγοί τόνισαν μόνο τα προβληματικά στοιχεία.

Περισσότερο, βέβαια, σχολιάστηκε το μοίρασμα voucher 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών, φτάνει να κάνουν μια δόση εμβολίου. Μέτρο που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μητσοτάκης, νομίζοντας ότι ανακοινώνει κάτι που θα συνταράξει την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία. Αποκάλυψε έτσι την πλήρη απόσπασή του από την πραγματικότητα και τον πανικό που διακατέχει το κυβερνητικό επιτελείο.

Σωστά είναι τα σχόλια που έγιναν. Για εξευτελιστική αντιμετώπιση των νέων, αυτών που τους έδειχνε με το δάχτυλο ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αντιμετωπίζοντάς τους σαν «αληταράδες», για αβάντα σε ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες κτλ. Ομως εμείς θέλουμε να σταθούμε σ’ αυτό που δε σχολιάστηκε καθόλου και είναι το μείζον. Οι κινήσεις αυτές αποτελούν έμμεση ομολογία για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και πανικόβλητη προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα «ατομικής ευθύνης», εν αναμονή του τέταρτου πανδημικού κύματος, που δεν αποκλείεται να ξεσπάσει νωρίτερα από το φθινόπωρο, μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το 150άρι σαν «ένα μικρό ευχαριστώ από την Ελληνική Πολιτεία με μόνη υποχρέωση να κάνετε αυτό που ούτως ή άλλως θα κάνατε, δηλαδή να πάτε να εμβολιαστείτε, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους». Αφού οι νέοι 18-25 θα εμβολιάζονταν έτσι κι αλλιώς, τότε γιατί τους δίνει «πριμ» και μάλιστα την επαύριο της πρώτης δόσης; Γιατί δεν το έδωσε και στις άλλες ηλικίες; Ειδικά στους πιο ώριμους των 30-44, τους οποίους εκβίασε έμμεσα, λέγοντάς τους «ή AstraZeneca ή τίποτα», και σ’ ένα μήνα τους είπε ότι το AstraZeneca κόβεται για τους κάτω των 60, αλλά αυτοί που έκαναν την πρώτη δόση καλά θα κάνουν να κάνουν και τη δεύτερη, εκτός αν πάρουν «χαρτί γιατρού».

Εχουμε γράψει αναλυτικά και κατ’ επανάληψη πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την εγκληματική πολιτική της και με την αντιμετώπιση του ελληνικού λαού ως κοπαδιού προβάτων, επέφερε απανωτά πλήγματα στην εμβολιαστική συνείδηση, ενισχύοντας φόβους, ανασφάλειες και αναβλητικότητες.

Εργαλειοποίησε πλήρως τον εμβολιασμό, λέγοντας ψέματα για το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάστηκε, με μοναδικό σκοπό να καλλιεργήσει μια ψεύτικη αισιοδοξία κι ένα κλίμα του τύπου «είμαστε χαρούμενοι, είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε τους φίλους μας τους τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο».

Μέχρι και πριν από δέκα μέρες δεν άκουγες τίποτα για κίνδυνο τέταρτου κύματος. Μόνο εμείς επιμέναμε ότι με τους εγκληματικούς χειρισμούς τους «ανοίγουμε πανιά» για το τέταρτο κύμα (στις 17 Μάη το γράψαμε αυτό). Τι άκουγες από πλευράς κυβέρνησης; «Ανοίγει» το ένα, «ανοίγει» το άλλο, πετάμε τις μάσκες και τα παρόμοια.

Ξαφνικά, το τέταρτο κύμα έκανε την εμφάνισή του σε χώρες όπως η Βρετανία και η Ρωσία. Βρήκαν δικαιολογία στη μετάλλαξη Δ, ενώ η αλήθεια είναι πως η αναζωπύρωση της πανδημίας οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού σε συνδυασμό με τη χαλάρωση και των ελάχιστων περιοριστικών μέτρων (και βέβαια, υπάρχουν και ερωτηματικά για το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια έναντι της μετάλλαξης Δ, τα οποία θα απαντηθούν τους επόμενους μήνες).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στο άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό. Εδώ υπάρχουν παπαγαλάκια που επιτίθενται στη Μέρκελ ότι… τα βάζει με τον «ευρωπαϊκό Νότο», ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τους βρετανούς τουρίστες! Ταυτόχρονα, πρέπει να φορτώσει την ευθύνη για το τέταρτο κύμα σ’ εκείνους που δεν εμβολιάζονται και όχι στη στενότητα εμβολίων και στην άθλια διαχείριση του εμβολιασμού από την κυβέρνηση.

Πέρασε ένα ολόκληρο τετράμηνο με ελάχιστες ποσότητες εμβολίων. Λόγω της στενότητας, η κυβέρνηση δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό των μεγάλων ηλικιών, που είναι σε τραγικά χαμηλά επίπεδα. Εκείνο που την ένοιαζε ήταν να καταναλώσει τα λίγα εμβόλια που υπήρχαν κι όχι να «κλείνει» τον εμβολιασμό σε κάθε ηλικιακή ομάδα, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες ηλικίες. Ανοιγε τη μια ομάδα μετά την άλλη, απλά για να δείχνει κόσμο στα εμβολιαστικά κέντρα, αδιαφορώντας για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού σε υψηλό ποσοστό σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Και φούσκωνε συνεχώς τον αριθμό των εμβολίων που δήθεν έκανε.

Τώρα, όμως, με τον εμβολιασμό να έχει απλωθεί σε όλο το ηλικιακό φάσμα, αλλά σε χαμηλά ποσοστά, με τη σθεναρή απόφασή τους να μην υποχωρήσουν στο άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό και με το τέταρτο κύμα να έχει κάνει ήδη την απειλητική εμφάνισή του στην Ευρώπη, ως θερινό πανδημικό κύμα, το επιτελείο των α(χ)ρίστων βρίσκεται σε απόλυτο πανικό και με σπασμωδικές κινήσεις, σαν τα 150άρια στους νέους 18-25 ετών και το διαχωρισμό των μαγαζιών, προσπαθεί να μεταφέρει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στον ελληνικό λαό. Μιλάμε για καθαρή προβοκάτσια γκεμπελίστικου τύπου.

Πριν από μια εβδομάδα δημοσιεύσαμε αναλυτικά στοιχεία για τα εμβόλια που έχει παραλάβει η Ελλάδα, βάσει των επίσημων αποφάσεων για την εξόφληση των φαρμακευτικών εταιριών που παράγουν και εμπορεύματα τα εμβόλια. Σήμερα δημοσιεύουμε τον πίνακα επικαιροποιημένο μέχρι τις 28 Ιούνη. Τη μέρα αυτή δημοσιεύτηκε η τελευταία μέχρι στιγμής απόφαση του υπηρεσιακού γραμματέα του υπουργείου Υγείας για την έγκριση πίστωσης προς εξόφληση παραληφθέντων εμβολίων.

Υπάρχει μια ακόμη απόφαση ανάληψης υποχρέωσης και δέσμευσης πίστωσης 449.058 ευρώ, για παραλαβές εμβολίων της Johnson στις 12/4 και στις 10/5. Πρόκειται για μικρή ποσότητα δόσεων του συγκεκριμένου μονοδοσικού εμβολίου.

Ιδού ο επικαιροποιημένος πίνακας:

Ο συνολικός αριθμός των δόσεων που παρελήφθησαν μέχρι και τον Μάη είναι 4.964.055 (συν 162.276 μονοδοσικά της Johnson, για τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί επίσημα στοιχεία, αλλά παίρνουμε τον ισχυρισμό του Μάριου Θεμιστοκλέους).

Κι όμως, ο Θεμιστοκλέους έλεγε προχθές (28 Ιούνη), ότι «από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε έχουν γίνει περισσότεροι από 8.175.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 4.750.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, σε ποσοστό 45% και περισσότερο από 3.650.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αυτό ανέρχεται σε ποσοστό 35%».

Παιδεύονταν σήμερα το μεσημέρι στον Real FM ο Παυλόπουλος με τον Νιφλή να βγάλουν άκρη. Δεν τους έβγαιναν με τίποτα τα νούμερα: 3.650.000 Χ 2 δόσεις μας κάνουν 7.300.000 «τσιμπήματα», συν 4.750.000 με μία δόση, φτάνουμε τα 12.050.000 «τσιμπήματα». Πώς έγιναν αυτά με μόνο 8.175.000 δόσεις; Κι εκεί που είχαν μπλέξει τα μπούτια τους, εκθέτοντας τον Θεμιστοκλέους και την κυβέρνηση, έβγαλαν τη Λινού και τους είπε ότι στο νούμερο για τη μία δόση περιλαμβάνονται και αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο. Δυο έμπειροι δημοσιογράφοι μπερδεύτηκαν με την απατεωνιά του Θεμιστοκλέους, για την οποία εμείς μιλάμε τόσο καιρό τώρα. Φαντάζεστε τι μπέρδεμα υπάρχει στον ελληνικό λαό, που αθροίζει τα δύο ποσοστά που δίνει ο Θεμιστοκλέους.

Το μείζον, βέβαια, δεν το είπαν. Πώς με πέντε εκατομμύρια εμβόλια μέχρι και τον Μάη, ξεπέρασαν τα οχτώ εκατομμύρια εμβολιασμούς τον Ιούνη; Ξαναλέμε: ούτε ο Ιησούς της χριστιανικής μυθολογίας δεν έκανε τέτοια θαύματα! Οι ίδιοι λένε (ψέματα φυσικά) ότι κάνουν 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Και να είχαν παραλάβει τόσα εμβόλια τον Ιούνη, πάλι δε βγαίνουν τα νούμερα. Διότι, εκτός των άλλων, τα εμβόλια δεν καταναλώνονται αμέσως μόλις παραλαμβάνονται. Παραμένει ικανός αριθμός στις κεντρικές αποθήκες, από τις οποίες γίνεται η διανομή (χώρια τα AstraZeneca που τους έμειναν αμανάτι και έχουν πάρει απόφαση να τα «σπρώξουν» ως δωρεά σε φτωχότερες χώρες). Θα περάσουν, φυσικά, οι μέρες, θα δημοσιευτούν οι αποφάσεις έγκρισης πιστώσεων, θα δούμε τι παραδόσεις έγιναν μέσα στον Ιούνη, θα επικαιροποιήσουμε τον πίνακα και θα φανεί ξανά το μέγεθος του ψεύδους.

  • Το βέβαιο είναι ότι φουσκώνουν τον αριθμό των εμβολιαστικών δόσεων που έγιναν, σε ποσοστό πάνω από 50%.
  • Το βέβαιο είναι ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα μας είναι πολύ χαμηλό. Ο Θεμιστοκλέους μιλάει για 35% στα τέλη Ιούνη. Το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ μικρότερο. Ομως, ακόμα και το ψεύτικο 35% να δεχτούμε, μέσα στον Ιούλη, με τα δικά τους ψεύτικα νούμερα δεν μπορεί να πάει πάνω από 43%-45%. Το υπόλοιπο 55%-57% του ελληνικού λαού είναι ανεμβολίαστο λόγω στενότητας εμβολίων και όχι λόγω αντι-εμβολιαστικής στάσης. Πάντα με τα δικά τους ψεύτικα νούμερα, με 2.500.000 εμβολιασμούς το μήνα, ούτε στα τέλη Οκτώβρη δεν πιάνεται το 70%!
  • Η πραγματικότητα, όπως είδαμε, είναι πολύ χειρότερη. Οχι μόνο γιατί φουσκώνουν τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει στην πραγματικότητα, αλλά και επειδή είναι πάρα πολύ χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες. Αυτό το πλήρωσε ήδη ο ελληνικός λαός με χιλιάδες θανάτους στη διάρκεια του τρίτου κύματος (Μάρτης-Μάης η μεγάλη έξαρση), όταν υποτίθεται ότι οι άνω των 70 είχαν εμβολιαστεί σε ποσοστό πάνω από 70% (όπως λέει ο Θεμιστοκλέους). Επειδή το ποσοστό εμβολιασμένων στις μεγάλες ηλικίες εξακολουθεί να παραμένει τραγικά χαμηλό, εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθεί η προσπάθεια, καθώς το τέταρτο κύμα μάς δείχνει ήδη απειλητικά τα δόντια του.
  • Και βέβαια, όσο το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει μακράν του τείχους ανοσίας του 70% (μπορεί να απαιτηθεί και 80%, όπως λένε), θα έπρεπε να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής και εργασιακής αποστασιοποίησης, προκειμένου να συγκρατηθεί η μετάδοση του κοροναϊού. Οπως γράψαμε, το τέταρτο κύμα δε θα το φέρει η Μετάλλαξη Δ, αλλά η εγκληματική κυβερνητική πολιτική. Η Μετάλλαξη Δ απλά θα κυριαρχήσει, όπως κυριάρχησαν άλλες μεταλλάξεις στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *