Τέσσερα χρόνια ψευδές πόθεν έσχες

Επί τέσσερα χρόνια, ο πρωθυπουργός της χώρας, καταθέτει ψευδή στοιχεία στο πόθεν έσχες του. Δεν πρόκειται για κάποια αμέλεια ή λάθος του λογιστή. Πρόκειται για συνειδητή πράξη. Είμαι βέβαιος πως πολλοί από αυτούς που κατά καιρούς υμνούν τις Δημοκρατίες όπου ένας υπουργός ή πρωθυπουργός παραιτούνται γιατί έλαβαν δώρο ένα μπουκάλι κρασί και καταγγέλλουν αορίστως το κακό το ριζικό μας, θα ξεχάσουν και τους κανόνες και τις απαιτήσεις της Δημοκρατίας.

Όταν ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άρχισε να παίζει την κολοκυθιά με τα χρόνια που εμφανιζόταν να είναι σε διάσταση. Δεν ήταν πέντε αλλά έξι, δεν ήταν έξι αλλά οκτώ. Το δεδομένο ήταν ένα. Από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που ήταν υποχρεωμένος να κάνει, έλλειπαν περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα, εταιρείες και χρηματικά ποσά. Με μια πολύ συντονισμένη επιχείρηση, ο Μητσοτάκης προσπάθησε να εμφανίσει τα πραγματικά ερωτήματα που έμπαιναν για την ανειλικρίνειά του και τα οικογενειακά περιουσιακά του στοιχεία, σε χτύπημα κατά της οικογένειάς του. Γράφτηκαν χιλιάδες λέξεις και αναρτήθηκαν δεκάδες χιλιάδες post στα social media, για να δείξουν πως ο πρωθυπουργός και η σύζυγός , ήταν θύματα κακής δημοσιογραφίας και εμμονικών δημοσιογράφων.

Την απαίτηση να είναι ειλικρινής ένας πρωθυπουργός και απολύτως διαφανής στη δήλωση της οικονομικής του κατάστασης, δεν την έχει καθιερώσει κανένας δημοσιογράφος. Την έχει νομοθετήσει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι παρεκκλίσεις από το νόμο, προβλέπουν πολύ σοβαρές ποινές.

Πριν από λίγους μόλις μήνες, τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης, έκαναν επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επειδή νοίκιασε ένα σπίτι στο Σούνιο. Συνέδεσαν τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον του (άλλωτε τον εμφάνιζαν να νοικιάζει το σπίτι και άλλωτε να το αγοράζει) , με την ανάγκη διαφάνειας και τον έλεγχο που πρέπει να ασκούν οι δημοσιογράφοι. Δεν δημοσιεύτηκαν συμβόλαια ή ενοικιαστήρια του σπιτιού για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες, δεν υπήρξαν έγγραφα και αποδείξεις για τα δημοσιεύματα. Τα δημοσιεύματα όμως συνέχισαν και η ΝΔ, τα μετέτρεψε σε πολιτική κριτική.

Στην περίπτωση του ζεύγους Μητσοτάκη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και με πλήρεις αποδείξεις. Δεν πρόκειται επίσης για την παλιά υπόθεση του πόθεν έσχες του Μητσοτάκη και της συζύγου του, αλλά για για τις δηλώσεις που έχει κάνει πρόσφατα και κατέχοντας μάλιστα το ύψιστο αξίωμα για τη χώρα. Μία γαλλική εταιρεία της συζύγου του, εξαφανίζεται από το πόθεν έσχες, στο οποίο δηλώνεται πως έγινε μεταβίβασή της σε τρίτους. Στη συνέχεια αυτή η εταιρεία που εξαφανίζεται από τη δήλωση πόθεν έσχες, κρύβεται μέσα σε ελληνική εταιρεία της συζύγου για να μπορέσει να δηλωθεί ως μια νόμιμη και ξεπλυμένη εταιρεία .

Ο λόγος είναι ότι απαγορεύεται από το νόμο τα πολιτικά πρόσωπα και οι οικογένειές τους να κατέχουν μετοχές σε ξένες εταιρείες. Έτσι εφευρίσκεται μια εταιρεία κέλυφος, στην οποία κρύβεται η γαλλική. Κάποια στιγμή στο άμμεσο μέλλον, η νέα ελληνική εταιρεία, η οποία στην πραγματικότητα εμπεριέχει τη γαλλική και το όποιο (άγνωστο ) περιεχόμενό της, θα δηλωθεί επισήμως. Φαντάζομαι πως θα αποκτήσει και τη φήμη πετυχημένης εταιρείας μιας πετυχημένης κυρίας πρωθυπουργού. Κομψές τακτικές και μέθοδοι από τα παραδείσια νησιά των αλλεπάλληλων εταιρικών σχημάτων.

Είτε τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό να απαντήσει είτε όχι, αυτός παραμένει έκθετος και νομικά ελεγκτέος. Το αν θα τον ελέγξουν είναι μια άλλη υπόθεση, η οποία σχετίζεται με το πώς αντιλαμβάνεται η Αντιπολίτευση το ρόλο της στη Δημοκρατία. Εμείς ως δημοσιογράφοι θα κάνουμε όσα πρέπει να κάνουμε.

Ανεξάρτητα από τη νομική έκβαση και τον απαιτούμενο από το νόμο έλεγχο, υπάρχει και το θέμα της πρόκλησης Μητσοτάκη. Παρότι έχει εκτεθεί κατ επανάληψη από τις δηλώσεις του πόθεν έσχες, συνεχίζει να είναι ανακριβής και φυσικά αδιάφανος. Διαιωνίζει την πεποίθησή του, ότι είναι όχι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, αλλά ένας κουμανταδόρος που αντικαθιστά την αξιοπρέπεια και την ηθική στην πολιτική με τα γούστα και τις απαιτήσεις του.
Θεωρεί πως μπορεί να κάνει και να καλύπτει τα πάντα με μεθόδους που δεν ταιριάζουν σε Δημοκρατία. Έχουμε περάσει με ευθύνη του σε ένα μαφιόζικο κράτος που μιλά με πακιστανικά τηλέφωνα, αποφασίζει πέρα από κανόνες και επιβάλλει συμπεριφορές. Από το κράτος Ανώνυμη Εταιρεία που εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διακυβέρνησή του, έχουμε περάσει στο κράτος offshore , με ανώνυμους εντολείς και αδήλωτες βρωμιές. Το κενό που δημιουργείται στη Δημοκρατία, καλύπτεται με άρτο και θέαμα/

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – f/b

Μία απάντηση στο “Τέσσερα χρόνια ψευδές πόθεν έσχες”

  1. Οταν ενα ζαβο με τετοια φατσα και τοoooση “ευφυια” κατεχει εκτος της θεσης του αχυρανθρωπου “πρωθυπουργου” μια κολοσσιαια περιουσια, χωρις να εχει δουλεψει σοβαρα στην ζωη του, απλα και μονο διοτι ειναι μελος της Βρωμερης οικογενειας, εμεις οι υπολοιποι μπορουμε να παμε να γαμοι θουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *