Το Μαξίμου «πυροβολεί» τον Τσιόδρα για να διασωθεί

Κι αφού ναυάγησε η κυβερνητική προσπάθεια να βρεθεί κάποιο κυβερνητικό στέλεχος ως αποδιοπομπαίος τράγος για να του μετακυλιστεί η ευθύνη για την υπόθεση της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, η μόνη τακτική που απέμεινε στην κυβέρνηση ήταν αυτή που είδαμε να κλιμακώνεται όλες αυτές τις μέρες. Δηλαδή η προσπάθεια να απαξιωθούν ο Σωτήρης Τσιόδρας και η μελέτη του. Οσο νωπή και να είναι η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσφωνεί τον κ. Τσιόδρα μόνο με το μικρό του όνομα -την περίοδο που ήθελε να κρύψει τις ευθύνες του στο μέτωπο της πανδημίας πίσω από την επιτροπή των ειδικών-, το περασμένο Σάββατο στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να επιχειρήσει να απαξιώσει πλήρως τον καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων.

Τι είπε; Πρώτα απ’ όλα αποκάλεσε την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα «περιβόητη μελέτη». Δεύτερον, επιχείρησε να υποβαθμίσει τα δεδομένα που αναλύονται εκεί, ισχυριζόμενος ότι «πρώτος εγώ [τα] επικαλούμαι εδώ και πολλούς μήνες». Και η κορύφωση της προσπάθειας του πρωθυπουργού να απαξιώσει τον Σ. Τσιόδρα ήρθε με τη φράση του: «Δεν περίμενα καμία μελέτη, κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το Σύστημα Υγείας και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ».

Και κάπως έτσι ο -κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο- «πιο στενός και ο βασικός συνεργάτης του» Κυρ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετατράπηκε απλώς σε έναν οποιονδήποτε καθηγητή που εκπόνησε μια οποιαδήποτε μελέτη, η οποία τελικά δεν είχε να προσφέρει και τίποτα στον πρωθυπουργό, που ήξερε ότι έπρεπε να ενισχύσει το ΕΣΥ, αλλά που, όπως ξέρουμε, δεν το έκανε στ’ αλήθεια με προσλήψεις προσωπικού και άνοιγμα ΜΕΘ. Τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη ήταν η κορύφωση της κυβερνητικής προσπάθειας απαξίωσης του καθηγητή και της μελέτης του.

Είχαν προηγηθεί ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος που έλεγε ότι η μελέτη «δεν κομίζει κάτι καινούργιο», η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα που υποστήριζε ότι «έχει αδυναμίες» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που έλεγε ότι «επαναλαμβάνει γνωστές διαπιστώσεις». Υστερα απ’ όλα αυτά δεν μπορεί βέβαια να θεωρηθεί τυχαία η χθεσινή κυβερνητική διαρροή για την πραγματοποίηση της τακτικής σύσκεψης για τον Covid, υπό τον πρωθυπουργό, στο μέγαρο Μαξίμου (χθες αντί σήμερα που ο Κυρ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Σόφια) με τη γνωστή της σύνθεση, δηλαδή παρόντος και του Σωτήρη Τσιόδρα. Μια διαρροή που όμως δεν μπορεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Πηγή: Γιάννης Μπασκάκης – ΕφΣυν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *