Σαν σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 1981, πεθαίνει η βασίλισσα Φρειδερίκη “Φρίκη” Γλύξμπουργκ, πρώην αξιωματικός της νεολαίας του Χίτλερ.

“Φιλοφασίστρια, διεφθαρμένη, κομμένη και ραμμένη περισσότερο για το ρόλο υπουργού της Αστυνομίας”:

Σαν σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 1981, πεθαίνει η βασίλισσα Φρειδερίκη “Φρίκη” Γλύξμπουργκ, πρώην αξιωματικός της νεολαίας του Χίτλερ.

Πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Γεννήθηκε το 1917. Ήρθε στην παλατιανή ζούγκλα, το 1938, από τη χιτλερική Γερμανία. Εγγονή του Κάιζερ Γουλιέλμου, εξελίχθηκε σε στέλεχος της χιτλερικής νεολαίας.

Μετά τον γάμο της με τον Παύλο, φρόντισε αμέσως να εμφανιστεί με τη στολή της φασιστικής ΕΟΝ. Χωρίς να κρύβει τις συμπάθειές της για την άκρα δεξιά, ή ακόμη και τους ναζί, διεξάγει μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας μια άγρια πάλη ενάντια στο λαϊκό κίνημα που προήλθε από το κίνημα αντίστασης ενάντια στη χιτλερική κατοχή.

Στη διάρκεια του εμφυλίου (1946-49), διατρέχει όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας “την πάλη ενάντια στον κομμουνισμό”. Εκατοντάδες χιλιάδες “αιτήσεις χάριτος” από μανάδες 16χρονων και 20χρονων παλικαριών, προς το Παλάτι, προς την ίδια τη Φρειδερίκη, πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Ήταν υπεύθυνη για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών την περίοδο του εμφυλίου και μετά. Όλες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της.

Η “Φρίκη”, με την βοήθεια των Αμερικανών και των Ελληνικών κυβερνήσεων, οργάνωσε και την μαζική αρπαγή και εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών δημοκρατικών και αριστερών οικογενειών, που δεν είχαν τολμήσει ούτε οι ναζί και είχε εμφανιστεί στον Ελλαδικό χώρο μόνο με τους Οθωμανούς και τους γενίτσαρους.

Η απόφαση της ίδρυσης του βασιλικού οργανισμού για τις “παιδουπόλεις” πάρθηκε 10/7/1947, παράπλευρη επιχείρηση αναγκαστικής μετακίνησης του πληθυσμού(για να χτυπηθεί ο Δημοκρατικός Στρατός), 8 μήνες πριν την απόφαση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης (7/3/1948)-που αρχικά δεν είχε κανένα σχέδιο για μετακίνηση παιδιών-που, αναγκαστικά, αποφάσισε διάσωση παιδιών από την Ελεύθερη Ελλάδα στις Λαϊκές Δημοκρατίες για να σωθούν από τις ορδές της “Φρίκης” και τις βόμβες ναπάλμ των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ.Η “Φρίκη” οργάνωσε ένα ολόκληρο δίκτυο αρπαγής ανηλίκων, φυλάκισης και εκμετάλλευσης τους.

Το 1948 σ’ ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν 52 “παιδουπόλεις” ,στις οποίες έχουν φυλακίσει 18.000 παιδιά, όπου εφαρμόζεται “πειθαρχημένη διαβίωση”.
Ο αριθμός θα φτάσει γύρω στο 1949 στις 28.000. Μέχρι το 1968 έφτασε τα 36.562. Η κατάσταση στις παιδουπόλεις ήταν απάνθρωπη. Κανένα απ’ τα έγκλειστα παιδιά, όχι μόνο δεν πήγε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν τέλειωσε καν τη δευτεροβάθμια (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Τα ήθελαν αμόρφωτα και ανίκανα ν’ αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.

Οσα κορίτσια δεν επέστρεψαν στα χωριά τους μετατράπηκαν σε φτηνή εργατική δύναμη στα μεγάλα υφαντουργεία και καπνεργοστάσια (Καρέλα, Λαναρά, Παπαστράτου κ.α) Σε πολλές περιπτώσεις, οικογένειες της “υψηλής” κοινωνίας επισκέπτονταν τις παιδουπόλεις για να αγοράσουν, στην κυριολεξία, υπηρετικό προσωπικό. Πολλά παιδιά δόθηκαν, με το αζημιώτο, σε υιοθεσία. Η “Φρίκη”, στο βιβλίο “Μέτρον Κατανοήσεως”, περιέγραψε τα ανήλικα που είχε φυλακίσει ως εξής: “επρόκειτο περί υπανθρώπων”.

Η φιλοναζίστρια Φρειδερίκη μπορεί να μην κατάφερε να μιλάει σωστά τα Ελληνικά, όμως διέπρεψε σε “προίκες”/”εράνους” και οι Γλύξμπουργκ συγκέντρωσαν τεράστια ποσά, που κανείς δεν έμαθε που πήγαν: Έρανος Βασιλίσσης, Βασιλικής Πρόνοιας, Φανέλας Στρατιώτου κ.α.

Η Βασιλική Πρόνοια επιβάρυνε με χαράτσι ακόμα και τα εισιτήρια θεάτρων και κινηματογράφων. Περιβόητη η εισφορά Φρειδερίκης στις αγορές αυτοκινήτων. Οι εργοδότες επίσης έβαζαν χρηματικές ποινές στους εργάτες ανακοινώνοντας ότι τα ποσά θα προσφερθούν στον “Έρανο της Βασιλίσσης”. Η “Φρίκη” έφτασε να αποσπά ποσά ακόμα και από κατηγορούμενους σε στρατοδικεία που, για να γλιτώσουν, δήλωναν ότι προσφέρουν όλη την περιουσία τους στην Βασίλισσα. Μέχρι και φιλάθλους εκμεταλλεύτηκε, αφοί, το 1950, οργάνωσε ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και το Βασιλικό ίδρυμα πήρε όλες τις εισπράξεις για τους…”συμμοριτόπληκτους”.

Όταν πάντρεψε την κόρη της Σοφία με τον-αργότερα-Βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος (τελικά δραπέτευσε από τη χώρα επειδή γίνεται έρευνα εναντίον του για διαφθορά) το 1962, την “προικοδότησε” με 30.000 χρυσές λίρες. Ποσό που, μαζί με τα έξοδα των τελετών, έφτασε συνολικά τα 2.800.000 δολάρια! Μέσα στην Ελλάδα της πείνας και της μετανάστευσης η κυβέρνηση Καραμανλή δήλωσε ότι η “προίκα” εκφράζει “την συμμετοχή του λαού στο ευτυχές γεγονός”! Στην μετεμφυλιακή περίοδο, η Φρειδερίκη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντικομμουνιστική τρομοκρατία του (παρα) κράτους της “εθνικοφροσύνης”, σε συνεργασία με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Το 1950, χρησιμοποιώντας “ειδικό Αμερικανό διαγγελέα” που προμήθευσε η CIA, επανειλημμένα έστειλε εμπιστευτικά μηνύματα στην Ουάσιγκτον, για να πείσει τις ΗΠΑ να αρχίσουν “αμέσως” τις επιθέσεις εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης από την Ελλάδα. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι είχε εμπλακεί και στην οργάνωση της επίθεσης που κατέληξε στην δολοφονία του Λαμπράκη. Η πολιτική της ευνόησε την κατάληψη της εξουσίας από την χούντα το 1967. Μετά το πραξικόπημα, εγκαταστάθηκε στην Ιταλία.

Η “Φιλοφασίστρια, διεφθαρμένη, κομμένη και ραμμένη περισσότερο για ρόλο υπουργού της Αστυνομίας” (έγραφε Ιταλική εφημερίδα με αφορμή τον θάνατο της) πέθανε το 1981. Το σύστημα που εκπροσωπούσε, σε Ελλάδα /εξωτερικό, συνεχίζει, με άλλες μορφές-πρόσωπα, μέχρι σήμερα.

Πηγή: Praxis Review – twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *