Η δικαιοσύνη του καθεστώτος του Ερντογάν.

2 Ιουλίου 1993. Στην πόλη Σιβάς  (Σεβαστούπολη). Χιλιάδες διανοούμενοι, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι μαζικών φορέων έχουν μαζευτεί για μια εκδήλωση με θέμα τον Ισλαμικό συντηρητισμό.

Έξω από το ξενοδοχείο Μαντιμάκ έχει μαζευτεί 15.000 κόσμος υποκινούμενος από το κόμμα του Ερντογάν και των υπόλοιπων φασιστικών οργανώσεων. Το πλήθος συνεχώς φωνάζει φασιστικά συνθήματα και «φωτιά στους άθεους». Ώρες ολόκληρες οι διαδηλωτές μένουν εγκλωβισμένοι ενώ μπροστά στα μάτια των αστυνομικών βάζουν φωτιά στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Μέσα σε λίγα λεπτά το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ακούγονται από μέσα ανθρώπινες κραυγές.

Πέρασαν ώρες ολόκληρες ώσπου να φανεί ο στρατός και η αστυνομία. Φυσικά ήταν πολύ αργά. 37 αγωνιστές της δημοκρατίας ήδη είχαν χάσει την ζωή τους. Λίγοι κατάφεραν να σωθούν με την βοήθεια της πυροσβεστικής, ανάμεσα τους και ο γνωστός συγγραφέας Αζίζ Νεσίν.

Οι εισαγγελικές αρχές κινούν διαδικασίες ενάντια σε 131 κατηγορουμένους οι οποίοι φυλακίζονται. Το ανώτατο δικαστήριο όμως απορρίπτει τις ποινές. Μόνο καμιά 30αριά άτομα γλιτώνουν με ελαφρές ποινές φυλάκισης.

Ακριβώς εδώ πέρα αναλαμβάνει τον ρόλο της η κυβέρνηση του Ερντογάν. 8 άτομα που ήταν οι κύριοι κατηγορούμενοι δεν πιάστηκαν ποτέ. 2 από αυτούς αποδείχτηκε ότι είχαν συλληφθεί αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατά τα άλλα τους έψαχνε ακόμα και η Ιντερπόλ.

Το τελευταίο δικαστήριο έγινε στις 12/3/2012. Το δικαστήριο αποφάσισε παραγραφή της υπόθεσης λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που είχε παρέλθει, ενώ το ίδιο παραδέχτηκε ότι το έγκλημα θεωρείται «έγκλημα στην ανθρωπότητα». Ο Ερντογάν μετά την απόφαση του δικαστηρίου έκανε την εξής δήλωση: «Εύχομαι η απόφαση να είναι προς όφελος της πατρίδας και του λαού». Ο Ερντογάν φαίνεται ότι έκανε την δήλωση για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Αυτή είναι η δημοκρατία του μεταρρυθμιστή Ερντογάν!!! Εμείς ξέρουμε τι είδους δημοκρατία είναι αυτή. Είναι δημοκρατία των δολοφόνων, των βασανιστών και των εγκληματιών ενάντια στους λαούς της Τουρκίας, των εργατών και των εργαζομένων.
Δεν χρειάζονται πολλά παραδείγματα για να αποδείξουμε ότι αυτή δεν είναι δημοκρατία αλλά φασισμός.

Πρόσφατα λοιπόν δολοφονήθηκαν 36 νέοι με μαχητικά αεροπλάνα. Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία εξήγηση.

Δεν είπε, δεν άκουσε, δεν είδε.

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στην ημερήσια εφημερίδα Evrensel 09/3/2012. Ο αρθρογράφος Εντέρ Ιμρέκ είναι στέλεχος του Κόμματος Εργασίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της συμμαχίας Δημοκρατικού Συνέδριου των Λαών.

Ναζιστικές επιθέσεις και προπαγάνδα.

Με διάφορα σενάρια και προπαγάνδα προσπαθούν να βάλουν στο στόχαστρο το δημοκρατικό συνέδριο των λαών.

1933-1945 στην Γερμανία ο Γκέμπελς ήταν υπουργός «διαφώτιση του λαού και της προπαγάνδας». Όσοι ακολουθούν τον δρόμο του Γκέμπελς βάζουν σε εφαρμογή μεθόδους του. Υποτίθεται η συμμαχία του δημοκρατικού συνέδριου των λαών(ΗDK)έχει σχέσεις με παράνομες οργανώσεις, οργανώνεται παράνομα και άλλα. Δηλαδή μαύρη προπαγάνδα.

Διάφορες εφημερίδες που συνηθίζουν να μιλάνε στην γλώσσα του παρακράτους δώσανε σήμα για επιθέσεις ενάντια στο ΗDK. Δεν είναι πρώτη φορά που δημοσιεύονται τέτοια άρθρα που είναι παρμένα από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών. Ξέρουμε πολύ καλά σε αυτή τη χώρα τι συμβαίνει.

Όπως ξέρουμε κιόλας για να θεωρούν στο HDK παράνομη οργάνωση δεν προέρχεται από τον αναλφαβητισμό τους αλλά από τον ρόλο που έχουν αναλάβει. Χιλιάδες εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κουρδικού λαού, στελέχη και μέλη των κομμάτων βρίσκονται στη φυλακή και καθημερινά συνεχίζονται οι επιχειρήσεις. Ο σκοπός είναι να καταργήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις αποκτήσεις του Κουρδικού λαού. Ίδιο σκοπό έχουν και για το HDK. Δεν μας φαίνεται περίεργο.

Όμως ως ευκαιρία για άλλη μια φορά να τονίσουμε τι είναι το  HDK. Η συμμαχία που δημιουργήθηκε από τους συνδικαλιστές, τους δημοκρατικούς φορείς, τις οργανώσεις, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες, είχε ονομαστεί μπλόκο εργασίας, δημοκρατίας και ελευθερίας. Με αυτό το όνομα η συμμαχία κατέβηκε στις εκλογές. Μετά τις εκλογές ανακοίνωσε την ίδρυση HDK. Σε δεκάδες νομούς και πόλεις έγιναν συνεδριάσεις και εκδηλώσεις. Σε αυτές τις εκδηλώσεις πήραν μέρος και οι βουλευτές που είχαν εκλεχτεί ως υποψήφιοι του HDK. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε 15-16 Οκτωβρίου  συμμετείχαν 900 εκπρόσωποι. Έχει 121 μέλοι γενικού συμβουλίου και 25 μέλη εκτελεστικού συμβουλίου. Δηλαδή μια τεράστια λαϊκή οργάνωση. Με τα γραφεία του, με τα site του, με διευθύνσεις του. Ενώ ετοιμάζεται να δημοσιεύσει ένα μηνιάτικο δελτίο και ως οργάνωση σκοπεύει στο επόμενο χρονικό διάστημα να πάρει θέση στην πολιτική ζωή της χώρας ως κόμμα.

Το HDK δημιουργήθηκε για την δημοκρατικοποίηση της Τουρκίας, για την αναγνώριση δικαιωμάτων του Κουρδικού λαού και για την ειρήνη. Είναι ένα λαϊκό κίνημα και αντιπολίτευση ενάντια στο καθεστώς.

Μέσα στο HDK υπάρχουν εργάτες, εργαζόμενοι του Κουρδικού κινήματος, αριστερές οργανώσεις, δημοκράτες, φεμινιστές, οικολογικές οργανώσεις, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και νέοι. Δηλαδή εκπρόσωποι όλων των δυνάμεων στην ιστορία της Τουρκικής δημοκρατίας που έχουν δεχτεί καταπίεση, βασανιστήρια, δολοφονίες και εκμεταλλεύσεις. Δηλαδή από όλους τους λαούς και τις μειονότητες.
Για αυτό φοβούνται το HDK. Δεν θέλουν ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο εναντίων τους. Για αυτό τόση Γκεμπελιστική προπαγάνδα.

Όμως εμείς θα προχωρήσουμε. Δεν θα μας εμποδίσουν αυτά τα βρώμικα σενάρια και προπαγάνδα. Παίρνουμε την δύναμη μας από την αδερφοσύνη των λαών. Το HDK είναι σύμβολο εργασίας, ειρήνης, ισότητας, ελευθερίας και της αδελφοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *