Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην Ευκαρπία

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη δύο κατοίκων, σήμερα το πρωί,  στο χώρο που απειλείται να γίνει ο ΣΜΑ στην Ευκαρπία. Η αστυνομική επιχείρηση  και αυτοί που έδωσαν την εντολή έχουν προφανή στόχο να δοκιμάσουν και να κάμψουν την καθολική αντίδραση των κατοίκων της Ευκαρπίας και των γύρω περιοχών που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια καταστροφής του τόπου τους. Όπως συνήθως γίνεται τελευταία με τους αγώνες του λαού μας , ο στόχος αυτός δεν θα πετύχει. Αντίθετα θα δυναμώσει την αποφασιστικότητα και την κινητοποίηση.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη. Η  τρομοκρατία  δεν περνά!

ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ)
Θεσσαλονίκη 6 Απρίλη 2012
____________

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις συλλήψεις σήμερα το πρωί δύο ηλικιωμένων κατοίκων που βρίσκονταν στο ΣΜΑ Ευκαρπίας στο πλαίσιο του αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιοχής για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν αρχικά στο  Α.Τ. Πολίχνης και μετά στα δικαστήρια για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου!  Οι κρατικοί φορείς έδειξαν το αποκρουστικό τους πρόσωπο. Θέλουν με μηνύσεις να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους που περιφρουρούνε το χώρο εδώ και μήνες. Η επιχείρησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στον πληθυσμό της χώρας και θέλουν να τον καθυποτάξουν με τη βία και το φόβο.

Η βία και η τρομοκρατία του κράτους και των εργολάβων δεν θα περάσει! Ο περήφανος και ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων δεν θα λυγίσει από τις αστυνομικές και εισαγγελικές προκλήσεις.  Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής γνωρίζουν ότι η δημιουργία του γιγαντιαίου ΣΜΑ, που θα δέχεται 1.100 τόνους απορριμμάτων/ημέρα, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια για καύση σκουπιδιών θα επιφέρουν ραγδαία επιδείνωση της ζωής τους. Μόνο η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μπορεί να αναγκάσει το κράτος και τους τοπικούς φορείς να ακυρώσουν τις συμφωνίες με τους εργολάβους και τα επιχειρηματικά σχέδια που μετατρέπουν τις πόλεις μας σε χωματερές. Για να ανοίξει ο δρόμος ώστε οι ζωές και το περιβάλλον μας να μπουν πάνω από τα κέρδη των εργολάβων και των καπιταλιστών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους της Ευκαρπίας και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση που οργανώνει το Δίκτυο κατοίκων της περιοχής το Σάββατο 7 Απρίλη, στις 7μμ στο 1ο Δημ. Σχολείο Ευκαρπίας. Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Κερατέας και η νικηφόρα έκβασή του μας διδάσκουν πως όταν οι απλοί άνθρωποι, από τους μαθητές μέχρι τους συνταξιούχους αντιστέκονται και οργανώνονται μπορούν να ανατρέψουν κάθε σχέδιο που θέλει να υποβαθμίσει τις ζωές μας και να ρίξει το μέλλον μας στα σκουπίδια!
_____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΩΝ

Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, στις 19:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση – εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων επιτροπών αγώνα διαφόρων αγωνιζόμενων περιοχών της χώρας μας.
Είναι ένα ισχυρό μήνυμα Αλληλεγγύης με προοπτική τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αγώνων, που θα αναδείξει το δίκιο όλων των πολιτών που μάχονται για τις οικογένειες τους, για τα παιδιά τους, για τον τόπο τους και για το περιβάλλον τους.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των συντονιστικών αγώνα κατά:
•    του ΧΥΤΑ  Κερατέας (που έχει ήδη αποτραπεί)
•    των Μεταλλείων Χαλκιδικής
•    των Μεταλλείων Κιλκίς
•    του ΧΥΤΑ Σερρών (Παλαιοκάστρου)
•    του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου καύσης σκουπιδιών Ημαθίας
•    του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Διοργάνωση :
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ( ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ – ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *