Ο στρατός κατοχής εξακολουθεί να σκορπάει τον θάνατο

Οι κατοχικές νατοϊκές δυνάμεις στο Αφγανιστάςν εξακολουθούν να σκορπούν το θάνατο με κύρια θύματα από τον άμαχο πληθυσμό.

Σε αεροπορικούς τους βομβαρδισμούς σε δεξαμενή καυσίμων, πάνω από 90 άτομα βρήκαν φρικτό θάνατο.

Μπορεί οι ίδιοι οι αξιωματούχοι των δυνάμεων κατοχής να ομολογούν ότι κανένας στόχος τους δεν επιτεύτηκε, μπορεί όντως να απολογείται και από αξιωματούχους του Πεναγώνου ότι ο στρατός κατοχής βρήσκετε σε αδιέξοδο -είναι χαρακτηριστικό το πολυσέλιδο δημοσίευμα του τελευταίου Time- οι φονιάδες όμως εξακολουθούν να σπέρνουν τον όλεθρο.

Να προσθέσουμε ένα σχόλιο από την εφημερίδα THE GUARDIAN

Κινούμενη άμμος

Χιλιάδες αθώοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους επειδή οι κ. Μπους και Τσένι συμπέραναν ότι ήταν το πλέον ορθό και φυσικό πράγμα να εξαπολύσουν ευρείας κλίμακας πολέμους σε απάντηση για την 11η Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα; Μετά εννέα χρόνια στο Αφγανιστάν, ο τελευταίος διοικητής του ΝΑΤΟ ζητά τώρα επιπλέον δύναμη 20.000 στρατιωτών.
Την ίδια ώρα στο Ιράκ, οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν τον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό έξω από τη χώρα στο πλαίσιο του σχεδίου αποχώρησης απειλούνται από σιίτες μαχητές στον δρόμο νότια του Κουβέιτ αλλά και από σουνίτες μαχητές στον δυτικό δρόμο προς την Ιορδανία και την Ακαμπα.
Οι Τσένι και Μπους νόμιζαν ότι φύτεψαν ένα σταθερό θεμέλιο του αμερικανικού κολοσσού στη Μέση Ανατολή για να μπορούν να ελέγχουν από εκεί το ταραχώδες πνεύμα της. Στην πραγματικότητα όμως τοποθέτησαν 150.000 στρατιώτες και εξοπλισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινούμενη άμμο, σε μια διαδικασία που τελικά ενίσχυσε τους εχθρούς τους και αποσταθεροποίησε τους φίλους τους. Το Ιράν κέρδισε, το Πακιστάν έχασε, οι Χαμάς και Χεζμπολάχ κέρδισαν, η Αμερική έχασε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *