Μπάτσοι και Δικαστές


Ακουγα στο ραδιόφωνο ότι νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ έγινε ο αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας γιατί, λέει, θεωρήθηκε απ’ την κυβέρνηση ότι είναι ο πιο κατάλληλος για να «εκσυγχρονίσει» την μπασκιναρία.
Κάτσε να το κάνω πιο λιανά για το πώς θεωρούν το μερεμέτισμα των μηχανισμών καταστολής.
Εκοψαν ένα κονδύλι 7,5 ακατομμυρίων ευρώ –δεν τσικουνεύετε τα μπακίρια για τέτοιες περιπτώσεις το κράτος- για να έχουν οι μπάτσοι καλύτερο εξοπλισμό και μέσα για να ανταποκριθούν στο έργο τους. Θα διαθέτουν χρωμόσφαιρες για να σταμπάρουν τους διαδηλωτές, πλαστικές σφαίρες για να κερνούν τους «απείθαρχους», πυρίμαχες στολές και δεν συμμαζεύετε. Θα’χουν, λέει, και αγκαθωτά συρματοπλέγματα, ύψους 1,5 μέτρου για να τα τοποθετούν μπροστά απ’ τις διαδηλώσεις για να τις κουλαντρίζουν καλύτερα. Τώρα γιατί εμένα που δημιουργείται ότι στον νέο αρχιμπάτσο ανέθεσαν να φτιάξει έναν στρατό κατοχής και όχι μια αστυνομία δεν ξέρω.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλες οι δραστηριότητες της μπασκιναρίας θα γίνονται στα «πλαίσια του νόμου» και όταν κανένας ένστολος το παρακάνει θα αναλαμβάνει η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» να τον «τιμωρεί»
Δεν είδατε τι συνέπειες είχαν οι μπάτσοι που βασάνισαν τον φοιτητή στην Θεσσαλονίκη; Άλλος πήρε προαγωγή και άλλος ευμενή μετάθεση. Δεν σας έπεισε η κατάληξη που είχε το μπουμπούκι που είδαμε όλοι σε βίντεο να βασανίζει απάνθρωπα κρατουμένους σε αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας; Οι δικαστές και σ’ αυτή την περίπτωση στάθηκαν στο ύψος τους. Εβγαλαν ένα βούλευμα και μετέτρεψαν το κακούργημα του βασανισμού σε «προσβολή της προσωπικότητας» οπότε κι αυτός ο μπάτσος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά
Και στο φινάλε, ρε καρντάσια, δεν ακούτε τόσους «έγκριτους» νομικούς που έχουν πάρει σβάρνα τα τηλεοπτικά κανάλια και μιλάνε ότι πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην «αδέκαστη», «αντικειμενική», «ακηδεμόνευτη» δικαιοσύνη «μας». Αλωστε όλοι οι πρωτοκλασάτοι δικηγόροι, απ’ τον Λυκουρέζο μέχρι τον Καπερνάρο την ίδια κασέτα παίζουν. Οπότε κι εσείς δεν δικαιούστε να ομιλείτε περί του αντιθέτου που θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας. Και μην μου πείτε για κάποιους δικαστές στυλ Ηλία και Καλιούση που βρέθηκαν μπλεγμένοι να κάνουν κάποιες λαμογιές. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.
Μην με τριπλάρει κανείς επικαλούμενος αυτά που είπε ο δικηγόρος Αλφαντάκης σε τηλεοπτική εκπομπή του Χατζηνικολάου. Ότι δηλαδή υπάρχει διευθυντήριο στην Δικαιοσύνη το οποίο κουκουλώνει δικαστικές υποθέσεις και αναθέτει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου σοβαρές υποθέσεις τις οποίες θέτει στο αρχείο.
Συμπωματικά ανέλαβε αυτός ο δικαστής να βρει ποιοι πολιτικοί τσέπωσαν τις μίζες που έδωσε η εταιρία Simens για να γίνονται οι δουλειές της, όπως τυχαίο ήταν ότι ο ίδιος δικαστής ανέλαβε να βρει άκρια πως κουλάντριζε τα λεφτά στο υπουργείο πολιτισμού ο Ζαχόπουλος.
Και στην τελική γιατί να μην δεχτείτε ότι ο συγκεκριμένος δικαστής είναι τόσο σαΐνι και εργατικός γ’ αυτό του ανέθεσαν να βρει αν έγινε καμιά αρπαχτή απ’ αυτούς που νταλαβερίστηκαν με τα εξοπλιστικά συστήματα Leopard, Tor-M1 και τα Eurofighter;
Ελα, ρε συντρόφια δεν πρέπει να είμαστε κακόπιστοι και να δίνουμε βάση σ’ αυτά που λέει ένας τύπος ο οποίος, να μην ξεχνάμε, ήταν δικηγόρος του δικτάτορα Ιωαννίδη, όπως και τον βασανιστών του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Και φυσικά, έτσι στα χαμένα του κλίκαρε του Αλφαντάκη να τα πει όλα αυτά.
Το λέω αυτό για να μην τυχόν μου πει κανένας ότι ο δικηγόρος έστειλε ένα μήνυμα εκβιασμού στους δικαστές να κοιτάξουν να την βγάλει καθαρή αφού και ο ίδιος έχει κάτι μπλεξίματα με τους νόμους. Με δυο λόγια δηλαδή σε καμιά περίπτωση ο Αλφαντάκης δεν έστειλε δημόσια το χαμπέρι στους δικαστές: «Κοιτάξτε να λουφάρω μ’ αυτά που κατηγορούμε γιατί αλλιώς θα βγάλω και τα δικά σας άπλυτα στην φόρα».
Ισως επειδή κάποιοι δεν ξέρουν σε τι ακριβώς αναφέρομαι να παραθέσω ένα απόσπασμα από την εφημερίδα «Βήμα»: «Ερευνα διεξάγουν οι δικαστικές αρχές για πιθανή εμπλοκή δικηγορικού γραφείου σε εκτεταμένο ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος» – ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων – που προέρχεται από το ελληνοκολομβιανό καρτέλ κοκαΐνης. H έρευνα έχει ξεκινήσει έπειτα από απόρρητη αναφορά του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και αφορά το γραφείο του γνωστού δικηγόρου κ. Γιώργου Αλφαντάκη, στην Αθήνα. Στην αναφορά του ΣΔΟΕ καταγράφεται η έρευνα που διεξήγαγαν την τελευταία εξαετία οι διωκτικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που αποτελούσαν τις εισπράξεις του ελληνοκολομβιανού καρτέλ κοκαΐνης, το οποίο εξαρθρώθηκε τον Μάιο του 1999. Στην αναφορά επισυνάπτεται αγωγή με την οποία ο δικηγόρος κ. Αλφαντάκης ζητούσε από τον πελάτη του Δημήτρη Κονδυλιό – έναν από τους κατηγορουμένους για τη διακίνηση κοκαΐνης – πρόσθετες αμοιβές. Σύμφωνα με την αγωγή, ο κ. Αλφαντάκης πρότεινε να διευκολύνει τις συναλλαγές του πελάτη του μέσω μιας υπεράκτιας εταιρείας – της LAKE SUN Ltd – την οποία είχε δημιουργήσει ο ίδιος και φέρεται ότι διακινούσε τεράστια ποσά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *