Θανάσιμη αγωνία ζει το ΠΑΣΟΚ

Από την εφημερίδα “Πριν”

 Το μισητό στον ελληνικό λαό ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου παρά την προκλητική και δυσανάλογη με την εκλογική του επιρροή προβολή του από ΜΜΕ, ζει τη θανάσιμη αγωνία του καθώς όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι είναι η τελευταία φορά που κατεβαίνει στις εκλογές με αυτό το όνομα, ως συνέχεια της παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Ε. Βενιζέλος έχοντας καταργήσει πραξικοπηματικά όλα τα όργανα του κόμματος, κατεβαίνει στις εκλογές με κύριο σύνθημα να αποτελέσει το πάλαι ποτέ πανίσχυρο κίνημα αντίβαρο ή τσόντα σε μια συγκυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιεί τον όρο «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», ξεκαθαρίζοντας «έξω απ’ αυτή την ευθύνη δεν μπορεί να είναι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ» και πως μια κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να σταθεί». Όπως παραδέχεται «δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχοντας απέναντι μας όλες τις πολιτικές δυνάμεις, μια σκληρή αντιπολίτευση που δεν κατεβαίνει απέναντι μόνο στη Βουλή αλλά και στο δρόμο». Με το ίδιο σκεπτικό εμφανίστηκε κατά της λογικής να στηρίξει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τον Ε. Βενιζέλο «θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό κεκτημένο» ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι «μοντέλο κυβέρνησης Παπαδήμου δεν μπορεί να επαναληφθεί».

Το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί στο ακέραιο τους άξονες του μνημονιακού στρατοπέδου, χαρακτηρίζοντας επίπλαστους τους άξονες «Αριστερά – Δεξιά» και «μνημονιακός και αντιμνημονιακός», λέγοντας ότι υπάρχει μόνο ο άξονας του …«λαϊκισμού και της σοβαρότητας». Σοβαρότητα προφανώς για το ΠΑΣΟΚ είναι να ψηφίζεις το Μνημόνιο και με τα δύο χέρια και να κατακρεουργείς μισθούς και συντάξεις και να αγνοείς τις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το ΠΑΣΟΚ αποκαθηλωμένο από το κυβερνητικό βάθρο του δείχνει την ιδεολογική και ηθική γύμνια του.

Όσο και αν ο Ε. Βενιζέλος επιμένει ότι το κόμμα του «δεν θα μετατραπεί σε ΕΔΗΚ», δύσκολα θα αποφύγει αυτή τη μοίρα, παρά το γεγονός ότι τα πλοκάμια του εξακολουθούν να απλώνονται μέχρι τα βάθη του κρατικού μηχανισμού, τα συνδικάτα και άλλους τομείς.
Σίγουρο είναι ότι τα «δάκρυα δεν θα τρέχουν βροχή μιας και φτάσαμε ως εκεί». Το ΠΑΣΟΚ στο χώμα και ο Ακης φυλακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *