ΕΛΜΕ Α΄, Β΄,Γ΄, Ε΄,Ζ’, Αθήνας Κάλεσμα σε κινητοποίηση Πέμπτη 29/11/2012,

Η καταιγίδα των μέτρων ενάντια στην κοινωνία, στους εργαζομένους σ’ όλο το λαό συνεχίζεται με με­γάλη ένταση. Κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ δεν σταματούν πουθενά. Πρέπει εμείς να τους σταματή­σουμε. Η εκπαίδευση και τα σχολεία βρίσκονται υπό κατάρρευση.   Το κλίμα γίνεται ασφυκτικό από  κάθε άποψη. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς το σχέδιο ήταν φανερό. Ελάχιστοι διορισμοί,  περικοπές δαπανών,  κατακόρυφη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες που κάνουν οριακή τη λειτουργία των σχολείων, πίεση για συγχωνεύσεις τμημάτων και κατευθύνσεων,  τριαντάρια τμήματα σε κατευθύνσεις,  δεκάδες κενά καθηγητών (μέχρι σήμερα στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας  υπάρχουν περίπου 110 κενά), ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Πίεση να εξαντληθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών ακόμα και αν δεν βγαίνουν τα προγράμματα, ακόμα και αν οι καθηγητές πηγαίνουν σε τρία ή και περισσότερα σχολεία. Φτάνει δε η Δ/ση, ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργείου, να απαιτεί την διακοπή της διευκόλυνσης στο ωράριο συναδέλφων με σοβαρά, χρόνια προβλήματα υγείας και να απαιτεί πλήρες διδακτικό ωράριο,  ενώ  γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εξοντωτικό.   Και το πιο αποφασιστικό επιχείρημα Υπουργείου και Διεύθυνσης ,για να συμμορφωθούμε,  είναι  η τρομοκρατική επίκληση του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, η απειλή της επερχόμενης αξιολόγησης,οι υποχρεωτικές  μετακινήσεις  εκπαιδευτικών σ’ όλη την επικράτεια,  ακόμα πιο αυταρχικό πειθαρχικό δίκαιο,  οι απολύσεις που ξεκίνησαν από τους ΙΔΑΧ.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η παρέμβαση του Υπουργείου και της Διεύθυνσης έρχεται να αναστατώσει όλη την εκπαίδευση, τη λειτουργία των σχολείων, που με χίλιους κόπους και προσπάθειες είχαν αρχίσει να λειτουργούν, μέσα στη θάλασσα των προβλημάτων που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης – τρόικας. Γίνεται πια φανερό πως για την κυβέρνηση η εκπαίδευση, η μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, αντί για δημόσιο αγαθό είναι κόστος. Ανοίγουν έτσι το δρόμο για να περάσουν οι χορηγοί και οι επιχειρήσεις μέσα στα σχολεία, διαμορ­φώνοντας  το  νέο σχολείο της αγοράς. Τη διαδικασία αυτή έρχονται να ολοκληρώσουν οι επιχειρούμενες καταργήσεις -συγχωνεύσεις  σχολι­κών μονάδων, χωρίς να μπορεί το Υπουργείο  να επικαλεστεί κανένα εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό  επιχείρημα παρά μόνο το λειτουργικό κόστος. Αναμένεται δε δεύτερος γύρος με συγχωνεύσεις – κα­ταργήσεις στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς δεν έχουμε κανένα λόγο να υποταχθούμε σ’ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές. Είναι απαραίτητο να τις εμποδίσουμε και να τις ανατρέψουμε. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές να μην αποδεχτούν τις  εντολές που απαι­τούν συγχωνεύσεις τμημάτων, αναμόρφωση προγραμμάτων ή περικοπές ωρών για να καλύπτονται τα κενά. Είναι απόλυτα αναγκαίο  η εκπαιδευτική κοινότητα κάθε σχολείου να δράσει συλλογικά και  ενιαία για την απόκρουση αυτών των πολιτικών.

Είναι άμεση ανάγκη να δοθούν τώρα πιστώσεις για προσλήψεις που να καλύπτουν όλα τα λειτουργι­κά  κενά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους,τα 15μελή των μαθητών,  τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων, κάθε εργα­ζόμενο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές την Πέμπτη 29/11/2012, ώρα 13:00, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας (Κηφισίας 16, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *