ΕΑΣ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ: Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους στην ΜΕΒΓΑΛ

mebgal-02-05_05Είναι πια σαφέστατο σ όλους μας , ότι κανείς δεν θα γλυτώσει από την βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των τραπεζιτών. Οι συντεχνιακές αυταπάτες ,του στυλ «εμείς θα γλυτώσουμε» , που καλλιέργησαν τόσο η κυβέρνηση όσο και ο γραφειοκρατικός ξεπουλημένος  συνδικαλισμός –και που είχαν βρει ανταπόκριση σε κοντόφθαλμους εργάτες- κατέρρευσε .

H ΕΑΣ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ χαιρετίζει τους εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ που παλεύουν για τα ψωμί και την δουλειά τους για να πάρουν τα δεδουλευμένα και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

Εργαζόμενοι,

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, στηριγμένοι πάνω στην πολιτική των μνημονίων και της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης παίρνουν πίσω το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματα δεκαετιών από όλους τους εργάτες.

Μισθοί πείνας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, χτύπημα των συνδικάτων, απολύσεις.

Το μνημόνιο δεν είναι μια πολιτική «για να σωθεί η χώρα», όπως μας λένε. Είναι μια σκληρή ταξική πολιτική για να «σωθούν» και να αυγατίσουν τα κέρδη των βιομήχανων και των τραπεζιτών, για να φορτώσουν την δική τους κρίση πάνε στις πλάτες μας.

Παλεύουμε να  αναπτυχθεί η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΜΕΒΓΑΛ.

Κάθε νίκη σε ένα χαράκωμα είναι μια μεγάλη υπόθεση στον πόλεμο που μας κάνουν!

Μακριά από τη ξεπουλημένη ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου , για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα μας δικαιώματα πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.

Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι ληστρικές δανειακές συμβάσεις, να διαγραφεί το χρέος, να σταματήσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και να εθνικοποιηθούν οι βασικές επιχειρήσεις, να πετάξουμε την τρόικα, να φύγουμε από το ευρώ και την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στον μισθό και την δουλειά, για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, για να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση χρειαζόμαστε πριν από όλα ισχυρά ταξικά συνδικάτα, που θα στέκονται αταλάντευτα στο πλάι μας.

  Έχουμε πόλεμο , ΤΑΞΙΚΟ πόλεμο και σ αυτόν εμείς θα νικήσουμε!!!!
   Η γραμματεία της ΕΑΣ

56

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *